Украински десантчици са се предали на руснаците в Авдеевското направление

Военнослужещи от 25-а въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на руските военни в Авдеевското направление, съобщи ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

„Девет украински десантчици от въздушнодесантния взвод на елитната бригада на ВСУ в района на село Водяное се възползваха от възможността да се предадат, обърнаха се към руските военнослужещи и сложиха оръжие“, се казва в съобщението на ведомството, предаде ТАСС.

Според руското министерство на отбраната пленниците разказват за липсата на професионална военна подготовка и на очакваните подкрепления, когато те са необходими. Те говорят и за достойното отношение на руските военни към пленниците и призовават колегите си да сложат оръжие и да не участват във военните действия, допълва военното ведомство.

Руското министерство на отбраната припомня, че специално за военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които искат да спасят живота си, има отделен канал за връзка. Това е специална радиочестота 149200 със специална позивна Волга, на която желаещите да сложат оръжие и да преминат на руска страна получават подробни инструкции как да се предадат, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Най-сетне някой да осъзнае, че не умира за родината си и за да каже „русские не сдаются“ първо трябва да бъде руснак.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *