Туитър спря да наказва за дезинформация за COVID-19: нито ще филтрира постовете, нито ще блокира или закрива профили

Twitter спира да филтрира туитове (постове на потребители) и да блокира и закрива профили заради подвеждаща информация за коронавируса, считано от 23 ноември – става ясно от съобщение, публикувано в сайта на компанията.

Това е обрат в социалната медия, която само от септември т.г. досега е спряла над 11 хил. акаунта заради дезинформация за COVID-19.

Останалите правила за публикуване на невярна информация явно остават в сила, тъй като няма съобщение, че някое от тях повече няма да бъде прилагано.

Съгласно досегашната си политика Туитър прилагаше петстепенна система за наказания за акаунти, публикуващи „очевидно невярно или подвеждащо“ съдържание, което може да „доведе до значителен риск от вреди“ – например излагане на риск от коронавируса или увреждане на системите на общественото здравеопазване.

Първата степен касаеше еднократното публикуване на дезинформация, при което не се предприемаше наказание. При повторно нарушение акаунтите можеха да се спрат за няколко часа, следваха дни и неопределено време за системните нарушители.

С обявената „амнистия“ повечето от потребителите със закрити профили се връщат в платформата. Възстановен е профилът на американския конгресмен Марджъри Тейлър Грийн, забранен през януари.

Милиони потребители гласуваха за възстановяването на спрените акаунти в анкета на Twitter, което накара новият собственик на компанията Илон Мъск да обещае в Twitter: „Амнистията започва от следващата седмица“.

Главният изпълнителен директор на Tesla обеща да превърне Twitter в център за свободно слово онлайн, след като купи компанията за 44 млрд. долара.

Свидетели сме на първото сериозно пропукване на грандиозната глобалистка измама „Ковид-пандемия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Да,глобалистите наричат истината дезинформация.Явно спектакъла добър и лош полицай е походящ за момента,важното е масите да са объркани,кой е Швабски слуга и кой не.

  2. Не му вярвайте. Вижте програмата му за чипиране. В мъдрата книга- перифразирам- белег на ръката, или челото.
    Не се покланяйте на идоли.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *