Трета световна война? Въпросът е не „дали“, а „кога“ и отговорът е: Скоро!

Предчувствието ни за Трета световна война отдавна е убеждение. Казвали сме многократно, че войната я искат елитите на т. нар. обединен Запад, обяснявали сме многократно и по какви причини. Следим и новата ескалация през последните дни в Близкия Изток, югоизточна Азия и преди всичко в Европа, където САЩ се готвят за удар по Русия – от чужди територии и с чужди ръце, докато самите те горят във Втора гражданска война.

Очакваме и нови американски провокации от рода на „фалшив флаг“ например срещу Иран, което ще подпали ядрения фитил, както и „втора вълна“ на COVID, за да блокират с „форс мажор“ икономиката на света.

Понятието „форс мажор“ в международния контракт може да се раздели на няколко групи:

– стихийни бедствия, наводнения, земетресения, цунами, снеговалежи;
– действия на правителствата за въвеждане на законодателни забрани, ограничения, ембарга и т.н.;
– въоръжени конфликти, войни, терористични операции, стачки и т. н.;
– епидемии, икономически войни, депресии и т.н.

Както се вижда, западните сили задвижиха всички горе споменати четири пункта. Сега сме в последната фаза – икономическата катастрофа и фалшивата пандемия, които се движат успоредно и равноускорително към „войната, която ще отпише всички заеми“ и „ще простим на всички, на които сме длъжници“.

Ситуацията е много лоша.

Преди всичко става дума за финансовите транснационални корпорации – „дълбоката държава“. Те разбраха, че банкрутът им е неизбежен още в края на 90-те години, когато стана ясно, че Русия – техният главен конкурент, започна да се възстановява, а Китай стана първа икономическа сила на планетата.

Тогава САЩ се опитаха да разрушат Ирак, Иран, Турция, Либия, Сирия, Ливан.

Но след кризата от 2008 г. стана ясно, че крахът на Запада неможе да се избегне. Беше забавен само благодарение на това, че САЩ могат да си печатат долари и да прехвърлят дълга и инфлацията на другите държави.

Но и това не помогна и САЩ и разбраха, че са в цайтнот.

Именно тогава „дълбоката държава“ взе безумното решение за началото на Третата световна война.

План А за началото на войната беше следният – взривиха АЕЦ Фукушима през 2011 г., за да унищожат доверието към атомните централи и едновременно взривиха и Близкия Изток, който произвежда нефта. Така искаха да започнат войната някъде през 2012 – 2013 г. Не успяха. Русия и Китай казаха „не“.

Тогава САЩ включиха план Б, т.е., че ще изострят всички стари и нови конфликти до максимум, да започнат хаос навсякъде, даже на Запад, и в САЩ с гражданска война.

Сега сме 2020 г., предстоят избори и „дълбоката държава“ играе едновременно с Тръмп и Байдън. На нея е необходим хаос. Няма значение кой ще спечели – важно е ситуацията да се нагорещява. Хвърлиха САЩ в жертвения огън на самоунищожението. За тях „родината“ е там, където са парите и властта.

С една дума, ще участваме в безумния спектакъл на социопати. Това не е театър на абсурда. Това е общество на абсурда.

2021 г. ще бъде още по-лоша, но въпросът е въобще дали ще стигнем до 2021 г.

САЩ са в хаос и гражданска война. Те са в цивилизационна и екзистеционална криза, заедно с тях Англия и Израел.

И финансовото глобализиране не помогна на САЩ. Или, както се казва – никой не може да спре онова, което има да става. Тръмп или Байдън? Какво значение имат тези пионки? Никакво. Америка днес няма лидерство, никой не носи отговорност за нищо. америка не контролира елитите си. Ще е чудо на чудесата, ако всичко това не изгърми. Вътре в САЩ няма никакво социално лепило, никаква доминираща култура, няма обща история, общ език, етнос, религия.

Конфликтите превърнаха тази държава в руини. Всичко гърми, начело с долара, който от „национална база“ се превърна в Undertaker – т.е. в гробокопач.

Глобалният дълг достигна 264 трилиона долара. Това е абсолютен рекорд – три пъти повече от глобалния брутен продукт на планетата. Дългът на САЩ е 240 трилиона. Заради това там сега върви тотална разпродажба на инвеститорите, панически се освобождават от акции и облигации.

Това също означава, че в момента върви и колосално преразпределение на богатството в света. На сцената са Vanguard и Black Rock. Благодарение на тях САЩ отново искат да се измъкнат от благото, теглейки се за косата, както Мюнхаузен, и зад завесата на коронавируса.

В отчаян опит „дълбоката държава“ удари и основните банки JP Morgan, HSBC, Deutcshe Bank и Bank of New York защото „перяли трилиони“. но това са системните банки на капитализма чиято задача по принцип е да перат и мамят. И какво ще остане без тях от капитализма, който се гради върху банките? Ще остане Федералната резервна система на САЩ, която пък е шапката на всички тези перачи на долара на САЩ.

Значи, налице е безпрецедентна концентрация на активи и долари на супернаднационално ниво и нов етап в битката на САЩ срещу Китай и Русия.

В сравнение с 2008 г. този процес е още по-агресивен и безогледен.

Налице е нова „политика на кризите“, в която „невидимата ръка на пазара“ бръкна в джобовете и на Япония и Европа и докара и тях до пропастта. Но срещна съпротивата на национално ориентираните елити на Русия, Кита, Иран, Венецуела, Турция и др.

Това е голямата картина на войната за преразпределение на богатството на света. Другото са дребни детайли върху картината.

Пандемията COVID беше подготвена по всички закони на военното хибридно изкуство.

СМИ /средствата за масова информация/ станаха СМРАД /средства за масова реклама, агитация и дезинформация/.

Какво идва – светлина в тунела или насрещен влак?

Онова, което ни очаква не е добро:

  • срив на инфраструктурата, електричеството, телекомуникациите;
  • срив на закона, анархия и хаос;
  • финансов колапс, взрив на метежи, въстания, убийства;
  • фалити на банки и финансови институции;
  • ръст на наркоманията и трафика на деца;
  • блокиране на информацията, цензура;
  • граждански войни.

Но тъй като става дума за война, ще припомня един от нейните закони: „изкуството на добрата война е да се разбият замислите на противника, на следващо място – да се разбият неговите съюзи, на следващо място – да се разбият неговите войски. И „онзи, който познава врага и познава себе си, няма да се окаже в опасност и ще побеждава в сто сражения. Онзи, който не познава врага, но познава себе си, ще побеждава или ще губи, но онзи, който не познава нито врага, нито себе си – неизбежно ще бъде разбит във всяко сражение“.

Това означава, че навлязохме в ера на колосално зло и унищожение. Но човечеството не иска затвора, който са ни планирали от Новия световен ред. Ще припомня обаче, че същият Нов световен ред, тоест хиперинфлация, фашизъм и война вече беше разбит в Германия при Хитлер. Сега трябва да бъде разбит втори път.

С други думи – още не е вечер. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Автора на статията е явно някой доморасъл “експерт” който няма куража да подпише статията си знаейки колко струва……!
    А вие господа редактори е крайно време, като публикувате нечий материал, да изисквате ако е авторски – да бъде подписан, а ако е превод – да се посочи оригиналния източник…!

    • Много сте ми смешни такива като почнете… Ама автора не се бил подписал. Ако отдолу пише, че автор е Дрольо Мунев, това ще те успокои ли? Ти, Бай Румба, оценявай статията по нейните качества и това доколко е достоверна като анализ. И що ти е да знаеш кой е източника/автора на анализа. И ако няма автор, за фейкнюз ли ще го обявиш. Имам новина за теб – анализите не могат да са фейкнюз, защото те стъпват на познати ни вече новини и на 99 % са авторово мнение.

  2. Глупости!
    Само като прочета,кои държави били „устояли“ и ми става смешно!
    С изключение на Китай,всички други са на дъното, цените в Турция спадат драстично и продават на безценица,а в Русия е глад и мизерия,защото почти не произвеждат нищо и всичко им е внос от Европа,САЩ и Китай,а Иран трепери да не им нападнат държавата.

  3. А дано!
    Че отколешната ми мечта е да се наслаждавам на хрущенето на черепчето на москалскакия сатрап, докато го смачквам с ботуша си!
    Но практиката показва, че анализите и прогнозите, които публикувате са дълбоко погрешни и нито един от тях не се е случил. Нито има изгледи да се случи.

  4. По горе в колажа липсват лицата на Нинова и Радев? Нали самите те се смятат за „бъдещето на България и света“.

  5. Др. Полковник Петко, имам усещането, че Вие сте неизвестния анализатор…..
    Разбира се, че анализите могат да са фейк нюз, тъй като представляват ЛИЧНАТА ИТЕРПРЕТАЦИЯ на новините от автора…
    А като добавим и често справедливите съмнения относно истинноста на някои от новините…………

    • Фейкнюз значи фалшива новина, а не фалшиво мнение, бе, идиот. Написал си едно и също нещо веднъж като БАЙ РУМБА и веднъж като Рошко. Трол загубен.

  6. Др. Полковник Петко, имам усещането, че Вие сте неизвестния анализатор…..
    Разбира се, че анализите могат да са фейк нюз, тъй като представляват ЛИЧНАТА ИТЕРПРЕТАЦИЯ на новините от автора…
    А като добавим и често справедливите съмнения относно истинноста на някои от новините…………

    • Ласкаеш ме. Анализът е хубав и с радост бих се подписал под него като автор. А ти сега, последно, Бай Румба ли си, милитарист-империалист ли си, Тошко ли си или Рошко? Защото едни и същи неща пишеш под различни имена. Което значи, че най-вероятно си трол.

  7. ПРОСТАЦИ ФЕСОВЕ ЛИ ОЧАКВАТЕ БЕЗ РУСИЯ СМЕ НИЩО ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  8. Алоооо, горните румбели и прочее малоумници! Статията е на Красимир Иванджийски. И е толкова „анонимна“, колкото и някои тъпани тук коментиращи… На всички им е ясно че сте тролове.
    А това Тъпото с този коментар ми изкърти мивката:“…в Русия е глад и мизерия…“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.