Топ Анализатори: ГЕРБ са в Паника и Говорят Пълни Глупости! Оставката на Боил Банов е единственият полезен ход, но не и спасителен за Борисов!

„Най-важното от историята „Ало, Банов съм“ е, че виждаме как един бивш зам.-министър и настоящ министър нарежда на подчинените си да подменят реалността- да подправят документи, което е незаконно. Същият се обажда и на колега от друго министерство, когото уговаря също да му съдейства за корупционната му афера. Този зам.-министър трябва да си понесе отговорността. Трябва да научим политиците, че не може да правят такива неща и да продължават да карат влака.“ Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Мира Баджева по повод скандала „Ало, Банов съм“.

„Приближават изборите и ще следват още много седмици на скандали. Изостря се сблъсъкът между управляващите и опозицията в лицето на БСП, която е в страхотна кондиция и става все по-адекватен опонент на властта. ГЕРБ обаче не мислят да се дадат без бой. Наострят се оръжията и сабите и от двете страни… и ще следват много скандали“, добави още тя.

На ГЕРБ може и да не им се иска, но рано или късно Банов трябва да подаде оставка. Защото в контекста на приближаващите избори и очакваната ожесточена битка с набиращата невиждана мощ опозиционна левица. Оттук нататък всеки ден престой на Боил Банов във властта ще натежава все повече на Борисов и хората му, ще им се отразява все по-зле на имиджа. Оставката на Банов е единственият ход за тях. В ГЕРБ виждаме нещо, което го имаше и при случая с Делян Добрев – те са пред жестока дилема – да дадат ли ценния си кадър на прокуратурата и така да тушират скандала… или да не го правят. Защото направят ли го веднъж- схемата им от зависимости ще започне да пада като блокчета от домино, посочи журналистът.

По думите на Баджева с поведението си по случая „Ало, Банов съм“, премиерът Борисов показал, че 10-те години управление все повече му тежат. Не му се управлява. Той вече се дистанцира, все още не е коментирал случая с Боил Банов, както беше и при случая с Валери Симеонов. Показва, че е уморен и вече не му се играе този мач. Борисов е изгубил илюзии, че ще може да се пребори за още един властови мандат, коментира тя.

Но в същото време управляващите не могат да си позволят лукса президентът Радев да направи нов служебен кабинет. Защото президентът ще състави служебен кабинет, който яростно ще разследва и трите кабинета – „Борисов 1, 2 и 3“. Затова ГЕРБ ще драпат със зъби и нокти да изкарат докрай мандата си и ще си тръгнат от властта, само ако бъдат свалени, каза още Баджева.

„Това, което направи Елена Йончева- направи политическия живот у нас по-интересен. Разкритието й има фундаментална стойност дотолкова, доколкото разкрива какви корупционни практики използва властта при усвояването на европейските средства“, каза главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев.

„Подаването на оставка ще бъде признаване на вина и според мен Банов няма да си подаде оставката. Дори да му се иска да го направи, то Борисов няма да му позволи. Защото направи ли го Банов, погледите ще се обърнат към Борисов- да го последва и той заради идентичния скандал отпреди години „Ало, Ваньо“.

„ГЕРБ са в паника и започнаха да плещят абсолютни глупости. Банов нарече Елена Йончева „контрабандистка на сведения“ и я сравни с Цола Драгойчева. Атакува и предполагаемия от него информатор Ангелов с епитети като „мръсник“, „бандит“, „келеш“ и „саботьор“! Това заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ депутатът от БСП и зам.-председател на ПГ „БСП за България” Христо Проданов.

„БСП не е „Пощенска кутия за фалшиви новини”, както твърдят ГЕРБ, а записите на Елена Йончева, подплътени с документи не са „фалшива новина“, както се изказа депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Истината е, че ГЕРБ са в паника и дали от нерви или нещо друго, вече говорят абсолютни и неадекватни глупости. Борисов и хората му са уплашени. Усещат, че концерта свършва и те си отиват“, каза още Проданов.

„Паниката е страшна, те толкова се объркаха вече. Представяте ли си обикновен чиновник да рекетира шефа си (както твърди министър Банов) в едно министерство и после да го вземат на работа в друго министерство и то пак на висок пост. Къде е бил Боил Банов, та не е подал сигнал 4 години в прокуратурата, че е рекетиран или изнудван”, попита депутатът.

Христо Проданов заяви, че БСП успоредно са изнесли информация за случая и са уведомили прокуратурата. „Тя се самосезира на базата на този сигнал. Главният прокурор и говорителката му казаха какви престъпления може де се очакват. Те са престъпления по служба и безстопанственост, за които министъра може да влезе и в затвора. Ще разгледат доказателствата и ще се произнесат”, завърши Проданов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. АНАЛИЗЪТ Е ПРЕКРАСЕН,ТОЧЕН, ПОДКРЕПЕН С ФАКТОЛОГИЯ И ИЗВОДИ, ПОСОЧЕН Е И ПРАВИЛНИЯ ИЗХОД. НО ТОВА Е ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ МЪЖЕТЕ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ СА НАИСТИНА МЪЖЕ И ДЪРЖАТ НА ДУМАТА СИ. НЕ ЧАКАЙТЕ, ГОСПОДИН БАНОВ, ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДА ВИ СЕ СМЕЯТ. ЗА ДА СПИТЕ СПОКОЙНО-РЕЦЕПТАТА Е МНОГО ПРОСТА–ЗАКОНЪТ И МОРАЛА СА НАД ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ,НАД ВСИЧКО. КЪСНО Е ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ КАТО МАЛКО ДЕТЕ, НАПРАВИЛО БЕЛЯ, СЕЩАТЕ СЕ КАКВА, НАЛИ.ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ, БЪДЕТЕ МЪЖ И НЕ СЕ КРИЙТЕ ЗАД ГЪРБА НА ГОСПОДИН БОРИСОВ. ИМАЙТЕ ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО.НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ПОВЕЧЕ, ХАЙДЕ ЧАКАМЕ ВИ.

  2. Планът чаушеску в действие стрелба по българоубийците герб е единственото спасение от мафията герб

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *