Твърд отпор срещу Байдън заради мигрантите. Губернатори го обвиниха в незаконни действия и сами организират защитата на щатите си

Автор: Джъд Русо, theamericanconservative.com

В поредния епизод от продължаващия конфликт между Остин (столицата на Тексас) и Вашингтон относно охраната на границите, губернаторът на Тексас Грег Абът публикува „кърваво“ писмо, в което заяви, че „федералното правителство е нарушило договора между САЩ и отделните щати“.

“Федералното правителство наруши договора между САЩ и отделните щати. Изпълнителната власт във Вашингтон има конституционното задължение да прилага федералните закони, които защитават отделните щати, включително имиграционните закони, които са в сила в момента. Президентът Байдън отказа да приложи тези закони и дори ги наруши. Резултатът е, че той счупи всички рекорди по незаконна имиграция. Въпреки че беше предупреден в поредица от писма – едно от които му връчих лично – президентът Байдън пренебрегна искането на Тексас да изпълнява конституционните си задължения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

– Президентът Байдън наруши клетвата си да изпълнява стриктно имиграционните закони, приети от Конгреса. Вместо да преследва имигрантите за федералното престъпление „незаконно влизане в страната“, президентът Байдън изпрати своите
адвокати във федералните съдилища за да съди Тексас за това, че е предприел действия за охрана на границата.

– Президентът Байдън инструктира своите агенции да пренебрегват федералните закони, които задължават нелегалните имигранти да бъдат задържани. Това води до незаконното, масовото и предсрочното им освобождаване в Съединените щати.

– Разхищавайки средства на данъкоплатците, рушейки инфраструктурата за гранична сигурност на Тексас, президентът Байдън насочи нелегалните имигранти от 28-те законни входни точки по южната граница на щата – мостове, където никой не се дави – към опасните води на Рио Гранде.

Заради беззаконната гранична политика на президента Байдън повече от 6 милиона нелегални имигранти са преминали през нашата южната граница само за 3 години. Това е повече от населението на 33 щата в страната. 

Този незаконен отказ да се защитят щатите е нанесъл безпрецедентни вреди на хората навсякъде в САЩ.

Джеймс Мадисън, Александър Хамилтън и другите бащи-основатели, които написаха Конституцията на САЩ, предвидиха, че отделните щати не трябва да бъдат оставяни на милостта на един неспазващ закона президент, който не прави нищо, за да спре външните заплахи като картелите, които прекарват милиони нелегални имигранти през границата.

Ето защо създателите на Конституцията са включили както
член IV, § 4, който предвижда, че федералното правителство „ще защитава всеки [щат] от нашествие“, и

член I, § 10, точка 3, който признава „суверенния интерес на щатите да защитават своите граници“.
Arizona v. United States, 567 U.S. 387, 419 (2012) (Scalia, J., dissenting).

Неспособността на администрацията на Байдън да изпълни задълженията, наложени от член IV, § 4, доведе до задействане на член I, § 10, точка 3, която запазва правото на всеки щат на самозащита.

Поради тези причини вече обявих „нахлуване“ по силата на член I, § 10, точка 3, за да се позова на конституционното правомощие на Тексас да се защитава.

Това правомощие е върховен закон на щата и има предимство пред всички федерални закони. Националната гвардия на Тексас, Министерството на обществената безопасност на Тексас и други служби на Тексас започват действия в съответствие с тези правомощия, както и с щатското законодателство, за да осигурят сигурността на границата на Тексас.”

В писмото ясно и без хиперболи се излагат аргументите за правомощията на Тексас да защитава собствената си граница при липса на федерална защита. Както отбелязват коментаторите, то предизвика президента Байдън да изпрати войски за отваряне на границата в буквалния смисъл на думата.

Все повече губернатори, сенатори и конгресмени изразяват подкрепата си за позицията на Абът, която отваря някои конституционни въпроси, които са останали позабравени приблизително от средата на 19-ти век, когато е имало дискусии по подобни теми. Това е голям проблем.

След като преустанови президентската си кампания губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, както и неговият колега от Флорида – сенаторът Марко Рубио, откриха силата на домашните видеоклипове с непрофесионална камера. Във видео от тази седмица ДеСантис заяви, че правата на отделните щати да отблъскват нашествие са били заложени още от бащите-основатели и че има дъх на лицемерие в критиките от страна на либералните юрисдикции, които са решили да пренебрегнат федералния закон, за да дадат превес на собствените си разбирания.

Разбира се, най-важната новина от седмицата не беше отразена на първите страници на „Ню Йорк Таймс“, „Уолстрийт Джърнъл“ или „Вашингтон Пост“. Не всеки има желание да обърне внимание на този въпрос.

Джуд Русо е главен редактор на The American Conservative и сътрудник на The New York Sun.

Източник: theamericanconservative.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

 1. Поредните спектакли за пред робите. Така поне живеят с надеждица, че все някога ще са свободни.

 2. ПРИЯТЕЛЮ,ЗА МНОГО ГОДИНИ! ЖИВ И ЗДРАВ БЪДИ! ТАМ ПОНЕ ИМА СПЕКТАКЪЛ,А ТУК СМЕ КАТО ГЛУХОНЕМИ! МЪРШИ,ОТ НАЙ ВИСОК КЛАС! ГРОБОВНО МЪЛЧАНИЕ!

  • За много години Иве!
   Здраве и живот на цялото ти семейство!
   Не само в краварско. Цялата любима на дебългаризаторите мюсюлманогейевропа на тракторски бунт, ама ние сме доволни и щастливи като роби, кво да се прави :)
   Затова от години повтарям, че войната може би ще събуди някой от жителите в нашата родина ;)

 3. Аз съм на същото мнение!Само повиквателните ще отрезвят тоя заблеян народ,иначе не става! Човек,недоумявам,как може една цяла държава да е в такова идиитско състояние.Сякаш всички са дрогирани!Една малка част реагира,останалите все едно не са тук!Света се тресе,тук едни крадат,други гледат! Уникум!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *