Тайни преговори между САЩ и Европа за прекратяване на конфликта в Украйна?

4

Съединените щати и техните васални европейски съюзници тайно обсъждат дипломатически начини за прекратяване на конфликта в Украйна, съобщава германският вестник Welt. Причината е, че така подценяваната от „солидарния Запад“ Русия се е оказала костелив орех, който е на път да им изпочупи зъбите.

„В момента се провеждат тайни, но интензивни консултации между САЩ и ключови европейски държави, в които съюзниците трескаво търсят дипломатически варианти за прекратяване на войната“, твърди и РИА Новости.

Според автора на статията една от основните причини за този обрат в конфликта са социологическите проучвания, които ясно показват нагласите на населението в Европа, а именно – „дипломатическото решение“ на конфликта се подкрепя от мнозинството европейски избиратели.

Напоследък на Запад все по-често се чуват призиви към Украйна да обмисли териториални отстъпки в името на прекратяването на конфликта с Русия. Един от тези гласове е на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който в реч тези дни допусна възможността за териториални отстъпки от страна на Украйна.

Американският вестник National Interest пише, че Киев трябва да обмисли възможността да направи отстъпки пред Русия, тъй като продължителният конфликт с Русия застрашава оцеляването на Украйна и води Европа към сигурен фалит. Френският портал AgoraVox заяви, че Западът е променил позицията си по отношение на ситуацията в Украйна и вече е поел курс да принуди Киев да направи териториални отстъпки в името на дипломатическо споразумение с Москва.

В началото на юни стана известно, че представители на САЩ, Великобритания и Европейският съюз от няколко седмици провеждат редовни срещи без участието на киевските власти, за да обсъдят параметрите на възможното прекратяване на огъня и дипломатическо уреждане на конфликта в Украйна.

Освен това в интервю за The Spectator бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър очерта три варианта, които според него биха могли да сложат край на конфликта в Украйна. По думите му за Русия победа ще бъде да задържи завзетите вече „20% от територията на Украйна и по-голямата част от Донбас. Тези територии са и най-апетитните парчета от Украйна, защото там са основните промишлени и селскостопански райони на страната“.

В същото време политологът Олег Барабанов отбелязва в коментар за вестник „Взгляд“, че Кисинджър се заблуждава, като смята, че със специалната си операция Русия е тръгнала на лов за територии. По думите му диалогът между Москва, Запада и Киев ще се гради на други принципи – гаранциите за сигурността на Русия.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Президентът Владимир Путин определи целта на специалната операция като „защита на хората в Украйна, които бяха подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим в продължение на осем години“. Според държавния глава специалната операция е предотвратила и реалната военна опасност от страна на Запада, надвиснала над Русия.

Източник: vz.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Когато си спечелил партията шах, а противникът ти предлага реми, как ще реагираш? Нагли или тъпи, изберете сами!

  2. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ

  3. За пореден път се убеждавам, че тези изобщо не са в час и не разбират мисленето на източноевропееца(вкл. и руснаците), които са били винаги свободни и независими хора , преди влизането им в ЕС, руснаците не воюват за ресурси или територии, те воюват за населението си и сигурността си, но в западния свят, където винаги в култ са били издигани първо богатството, властта, които се крепят на страха, насилието ,
    а не за грижа за населението си, не могат да проумеят и осъзнаят начина на мислене на руснака. Сбъркали са, ако си мислят, че някакви земи или ресурси, са причината за навлизането на руснаците в Украйна! Хората просто не искат този свят на алчност, страх, насилие и подобен начин на живот, самите американци не са свободни хора и не харесват този начин на управление, камо ли украинците, които са използвани за лабораторни зайчета!

  4. Дали Русия, отново ще се излъже наивно!?! Дали, отново ще повярва, след всичко което и скроиха и всичко което плати!?! Дали ще се остави отново да я вкарат в кошарата!?!Невярвам, но пък знае ли човек, Русия!?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *