Тагарев „забрави“ за поканите за Богоявление, защото православието е трън в очите на западните му господари – неолибералите

Не е само до непоканените депутати. Евроатлантиците са носители на неолиберална доктрина, която отрича религиите. Много е просто – за да победи проповядвания от тях глобализъм, трябва да изчезнат държавите. А за да се случи това, първом трябва да се заличат нациите, религиите, семейната институция и половете. Затова сега посягат на православието.

Мнозина чуха за скандалния „пропуск“ на Министерство на отбраната да покани народни представители на ритуала по освещаване на бойните знамена по случай Богоявление пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Колцина обаче забелязаха, че церемонията не беше отразена пряко по нито една от телевизиите ни. Нито цялата, нито с пряко включване за няколко минути. Нито държавната БНТ, нито частните телевизии, нито дори Военният телевизионен канал. За него се предполага, че това му е едно от няколкото централни събития за годината и да го подмине е като някоя национална телевизия да пропусне да отрази изборите. 

Това не е случайно и има своето обяснение, а именно, че православието се превръща в трън в очите и на шампионите по евроатлантизъм, които днес управляват държавата ни.

Преди няколко месеца из журналистическите среди плъзна слух, че на колегите във Военния телевизионен канал е забранено да отразяват църковни ритуали. Официалното обяснение беше, че трябва да се центрира темата за войнството и то да получава основна доза внимание, докато църковно-религиозният аспект играе поддържаща роля и трябва да му се отделя внимание като на такова. 

Колко по-централна роля може да се даде на българската войска в един ритуал по освещаване на знамената от това въобще да не се отрази. Мисията изпълнена. В сайта на Военния информационен център има репортаж от водосвета с продължителност 3:42 минути. От тях на изказването на президента и върховен главнокомандващ се отделят осем секунди, на военния министър Тодор Тагарев пет пъти повече, а на началника на отбраната адмирал Евтимов – седем пъти повече. Толкова – едно видео за военно-държавно събитие, което ще се повтори чак догодина, и то отразено само в интернет, без телевизионно излъчване. 

И това не бива да ни изненадва. Само преди четири месеца една от жените, помагащи в катедралния храм „Св. Александър Невски“, беше набедена за руски агент, участвал в активното мероприятие по омаскаряването на високопоставения служител във военното министерство Мустафа Емин. Широката общественост нямаше да научи за съществуването на пенсионерката Неда Диманова, която освен в храм-паметника работи и като медицинска сестра в „Пирогов“ и с куража си постави на място един самозабравил се политик, трудоустроен във военното министерство по неясно какви заслуги. Жената, която сигнализира, че човекът опитва да строява цяла болница, за да получи детето му грижата, която той очаква в сроковете, в които той очаква и за сметка на друго дете, беше изкарана руски агент, хванат, или формирал русофилските си възгледи именно в лоното на православието. 

Към днешна дата всички следи от обвиненията, че е руски агент и твърденията, че спойката е станала в просмуканата с просъветска носталгия и изпълнена с руски агенти Българска православна църква, са заличени от специалистите по онлайн репутация и оптимизация в търсачките. Налице са само статиите в нейна защита. Паметта обаче остава. Също както се помни и напънът на един ръководител от Военния информационен център, звеното, което ръководи ВТК и вестник „Българска армия“, да възмути обществото, че руската агенция РИА Новости има кореспондент в „Пирогов“.

Това, което публиката не видя, или по-точно не чу от неизлъчването от целия ритуал е приветствието на Негово Светейшество патриарх Неофит. В него се казва, че с победа се благословят онези армии, които не извършват агресия, а пазят териториалната цялост на държавите и народите си. От цялото му изказване не открих нищо друго, което би могло да подразни днешните евроатлантици освен имплицитния страх, че такива думи внушават България да се въздържа от подкрепа на подобни експанзионистични мисии.

Разбира се, налице е общата непоносимост на днешните неолиберални глобалистки лидери към вярата. Заради съпротивата й спрямо джендър идеологията. Заради позициите спрямо автокефалността на македонската църква, заради отношението на една или друга православна църква спрямо войната в Украйна. Геополитиката стигна до там, че т. нар. „колективен Запад“ заложи на вселенския патриарх – доказан западен глобалист, като средство за прокарване на „по-модерни“ разбирания и изолиране на влиянието на руската патриаршия. А в държавите, където поместните църкви не са съгласни с линията на вселенския патриарх, те просто трябва да се поставят на мястото им. 

Помнят се въпросите на колеги от умнокрасивите медии защо патриархът стои пред парламентарната банка, когато се конституира ново Народно събрание. Негодуванието срещу богоявленското скачане за кръста не критикува комплексарското скупчване на простотия или общата халтура, която съпровожда мероприятията. Вместо това опитва да представи самото религиозно преживяване като инициация в нещо примитивно (вижте статията на Александър Андреев за „Дойче Веле“ „А те продължават да скачат“).

Фокусирането на масите върху луксозния живот на един или друг владика, заиграването на духовниците с властта и прочее щеше да е оздравително, ако се повдигаше регулярно като възмущение на миряните, но темата набира сили само през юни, когато православната ни църква се изкаже против гей парада. 

Кампанийното показване от години по медиите на най-лошите страни на православния ни елит не цели неговото реформиране, а цялостно компрометиране и подкопаване на доверието в църквата като институция, което не трябва да ни изненадва. Когато на обществото трябва да му се наложи нещо чуждо и качествено ново, усилието неминуемо минава през отхвърляне на традициите и техните носители. 

Кенсъл културата, зародила се в САЩ, променила отношението към президента Удроу Уилсън, конфедеративния генерал Лий, автори и артисти, се просмука и в България. У нас политици, които не могат да предложат нито едно практично решение за подобряване на живота на хората, се крият зад измислени международни признания и посочването на врагове, където ги няма. Вече може би имаме нова Конституция, поне ако КС не я спре. Паметникът на Съветската армия, наричан от неолиберал-глобалистите с обидното „МОЧА“, го няма. Някаква качествена промяна произлезе ли за животите ни. Тези, които подобно на премиера Денков, чиито сърца се свивали като видят руския автоматчик, гледащ към Софийския университет, ще започнат ли сега интелектуален, морален, или предприемачески полет? Или ще се оправдаят, че не им се е получило да постигнат целият план максимум – Трети март да бъде сменен като национален празник с 24 май. 

Зад тези културни войни обаче стои опитът на хора, които са американски агенти и по тази причина – недосегаеми и с его, опиращо в небесата да поставят себе си в центъра на институциите, които ръководят. 

Обграждайки се с калинки, военният министър Тагарев превръща ръководеното от него ведомство в бащиния. Вместо да потърси някой зрял разузнавач, опитен полеви командир с последващи специализации във военни академии, Тагарев си назначи за съветник човек, който все още не е завършил магистратурата си по национална сигурност, нямащ никакъв опит във военната сфера и който показа, че замаян от властта, лесно може да загуби равновесие. 

В такова море от посредственост, министърът се превръща в единствен генератор на идеи за развитието на армията, определящ кой е враг и как да постъпваме спрямо него. Закупуването на морално остарели бойни машини за пехотата, което се финализира под негово ръководство, е показателно що за модернизация предстои във въоръжените ни сили. 

Крещящо се натрапва споменът как през 2003 година, когато за първи път се заговори за модернизация на въоръжените сили, не друг, а именно „Капитал“ ни образоваха какво представляват програмите за индустриално сътрудничество и офсет. При тях доставчикът, получавайки много пари за производство на самолетите или корабите, или транспортните машини на пехотата, открива фабрика за компоненти, или възлага на местен производител доставката на части, като по този начин поне 20% от цената на сделката се инвестират в българската икономика. 

Днес освен моралната амортизация на новите машини още преди да сме ги получили, няма да има и офсет. Тагарев обаче се крие зад мантрата, че за първи път в най-новата ни история сухопътните войски са пред толкова голяма доставка и не позволява дума да се отвори за това колко по-добра сделка можеше да се постигне. 

Точно в тази среда, един чиновник пропуска да покани народните представители на ритуала по освещаването на знамената. Ако сам по себе си този гаф не беше симптом за нещо по-голямо, можеше да мине като пореден пример за насърчаваната посредственост във военното министерство и само толкова. Гафът обаче обслужва кампанията по създаване на димна завеса и прикриването на далеч по-дълбоки и по-сериозни проблеми в държавата – силово извършваното й обездържавяване. За да победи проповядвания от тях глобализъм и носещата го реакционна политическа доктрина – неолиберализма, трябва да изчезнат държавите. А за да се случи това, първом трябва да се заличат нациите, религиите, семейната институция и половете. Затова сега посягат на православието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

16 коментара

 1. Великолепно, неповторимо!!!!!!!. Защо бе майка му стара като потърся нещо на родния ми език в интернет все още се отварят най-вече руски сайтове. Защо не се отварят английски,американски, или на други от ГРАДИНАТА. Защо се допускат такива ИЗРОДИ като Тагарев , че и на цял куп продажни медии да ни съсипват ежедневно, човеци ли сме или овце за стригане и за колене???

 2. Много кадърен се оказва този Кенет Мартен. За нула историческо време ще съсипе един народ с 1300години история. Пък какви КириакСтефчовци се навъдиха у нас, и какъв достъп тоя народ им даде до властта няма да говоря. Европа и еврото отиват на кино, Щатите са пред разпад, само ние стоим и чакаме като абсолютни овце. Развяват пред очите ни един парцал-Шенген, а какво се върши ежедневно на никой не му пука.

 3. Не мога да асимилирам що за народ сме. До кога един нацист Тагарев ще решава сам какво и как да прави . Кой го постави на толкова отговорен пост ? Всички негови действия са против България. И всичко това ние българите търпим до мига в който този изрод ни вкара във война с Русия. Това е целта на кукловодите унищожение на православието унищожение на бившият източен блок. И Тагарев бавно и сигурно го изпълнява. Българите трябва да изпълним улиците с протестиращи за оставката и премахването на тази фашистка измет.

  • В едно не сте права, Мария.
   Улиците трябва да се напълнят с въоръжени Българи. На тези не им пука за протестите. Те са като циганите – нямат достойнство, нямат морал, нямат съвест плаши ги само бой или смърт. Националното предателство се лекува само с хапчетата на Доктор Калашников.
   Крайно време е магарев (магаренко) да се срещне лично с идолите си – бандера и шухевич.
   Вън вражеските шпиони от България.

  • Хич не защитавам Магаренко, но как така той хем е нацист, хем всички негови действия са против България.

 4. Този глупак и родинопродавец не е ли разбрал, че България е Православие, а Православие е РУСИЯ!
  Надежда и упование на всички антиевроатлантици, антиджендъри и нормални хора е Русия!

 5. Едно малко по-различно мнение.
  Ние трябва да бъдем благодарни на Тагарев! При това днес а не по някое друго време. Той обедини всички българи, които бяха разединени по много въпроси – наличието на родител номер Едно и номер Две, следването на голите телеса в интернет на инфлуенсърки с милиони последователи които не са виждали отблизо голо женско тяло, различни по въпроса дали сме били освободени преди петдесет години или окупирани от една чужда армия с паметник в центъра на Саофия, дали дечицата от едно българско село – Ястребино са били избити защото са били престъпници комунистчета и са се борили срещу добрите фашисти в България и още много и много. Та Тагарев ни обедини в неприязънта която всеки съвременен българин изпитва към него – по този въпрос сме единни! Очакваме неговият политически ръководител да го призове в армията на Украйна и да го изпрати на фронта за да пребори Путин. Тогава и той ще име паметник в София – до този на американските летци бомбандирали града и избили десетки хиляди столичани. А аз ще нося всяка година цветя на този паметник на Тагаренко!

 6. Няма ли СНАЙПЕРИСТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ ХОРА,ТА ДА НИ ОТЪРВАТ ОТ ТОЯ БОКЛУК ?ИЗРОД! СВОЛОЧ! БЛЯД! УМРИ БЕ НИЩОЖЕСТВО!

  • Знаете ли, че омразата има свойството да удря по-силно от снайперист? Това е концентрирана негативна енергия, насочена срещу определен индивид и близките му. Когато е от човек към друг човек, тя няма силата да му повлияе, но когато е от много хора към един, обречен е. Тагеренко от дълго време се опитва да стане център на тази мишена и ще успее.

   • Малко е Иване. Виж, ако подсилим омразата към този урод с няколко от хапчетата от Доктор Калашников, тогава магаренко би могъл да бъде излекуван.

   • Не е ли твърде милостиво, щрак и мрак?

 7. Тагаренко е чиста проба фашист, че е национален предател и чужд лакей е известно.
  Убит е български войник в Укро Райха, който е воювал за Клоуна.
  Сега Тагаренко ще изпрати рота, после батальон и т.н., за да мрат за надрусания Укро Клоун.
  Чака ни въвличане във войната с този министър и с премиера Плъх !!!

  • За мъртвите или добро или нищо, но все пак за убитото келешче не ми е жал. Това е естествения подбор на Дарвин – слабоумните не трябва да оцеляват, за да не създават потомство.
   Какво си е помислил този келеш като е грабнал оръжие да стреля срещу Русия.
   Май е трябвало баща му да контролира какви филми гледа сина му и да му втълпи, че Рамбо е САМО филмов герой.
   Е все пак си получи наградата – лична среща с бандера.

 8. Само да ви информирам,че до този момент са изпратени три роти войници!Всичко се пази в дълбока тайна.Така че,вече имаме и там участници-печалбари! Като нония в Косово,дето чистеха кенефите,АМА СА НА МИСИЯ В НАТО! ТЕ И ТИЯ СА НА МИСИЯ,АМА ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР! ПРОДАЖНА СГАН! И ,ВИНАГИ НА ГРЕШНАТА СТРАНА! ПА ПОСЛЕ,ТОЯ И ОНЯ БИЛИ ВИНОВНИ,ЧЕ НА НАШТЕ ИМ ШИРОКИ ГЪ..ВЕТЕ!

 9. Драги евроатлантически наивници, седемнадесет милиона са невините жертви на ковид ваксинациите в света.“17 millions de décès à cause des vaccins contre le Covid-19 “ Ние българите с помощта на такива като д-р Мангъров се оказахме по умни. Смъртността у нас е висока по съвсем други причини, съсипано здравеопазване и мизерни доходи.

 10. ,,От къде се появяват, такива, като Тагарев“, ,,Защо се появяват“, ,,Как се появяват…?“Ами ние ги ,,появяваме“ Колко хора познавате, които търсят информация тук или в подобни сайтове? Хора, които търсят причинно – следствени връзки и изобщо са склонни да разсъждават. Които търсят решения за собствената си съдба.И как си представяте, че двайсет човека, които коментират тук, или пък дори двайсет процента да са, могат да променят нещо…?
  Виж, друго си е някое мачле по телевизията, или пък ,,Черешката на тортата“ и още куп подобни. Няма лошо в тези неща, но, когато първо сме си свършили работата – важната. Чувал съм изумяващи неща, ,,Кой е този Орбан бе, чувал съм му името ама…“ Най – потресаващото бе около празниците – ,,Бе каква е тази стара ера, нова ера, дето все говорят за тях…“ Говоря за що – годе млади хора, с образование, което изобщо не предполага подобни въпроси. Е!?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *