Студовете в Украйна се засилват, милиони в страната са без ток, парно и вода

От следващата седмица температурите ще паднат до – 12 грасуса. Киевските власти съобщиха, че жителите на столицата ще имат ток по 2-3 часа два пъти в денонощието.

В следващите дни студовете в Украйна ще се засилят. Понижението на темпуратурите ще започне още от 1 декември, като седмица след това ще паднат още, предупреждава украинската информационна агенция УНИАН.

По предварителни прогнози след 7 декември тепературите ще паднат до -12 градуса. Очакват се валежи от сняг, вятърът ще се усили, като в Приазовието ще има пориви от 25-40 м/сек.

На фона на застудяването десетки милиони в цялата страна са без ток, парно и вода заради масираните руски ракетни удари. Според властите положението се усложнява и заради честите аварии, предизвикани от лошото време.

Генералният директор на енергийната компания YASNO Сергей Коваленко обяснява, че драконовските ограничения се дължат и на липсата на производство на ток заради извадените от строя при руските удари мощности.

От 10 ноември руските сили нанасят масирани удари по украинската енергийна система. В повечето райони на страната има режим на тока.

Вчера киевските власти съобщиха, че жителите на столицата ще имат ток по 2-3 часа два пъти в денонощието.

В Киев, Харков, Одеса и останалите големи украински градове е спрян общественият електротранспорт- метро, трамваи и тролейбуси. Целта е да се пести електричество.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Слава РОССИИ,слава Путин! Каквото търсиха,това и намериха жалките хохли.Те да се радват,че Путин не ги е запукал с ВКС и т.н“бомбени килими“-тогава ни град,ни хохал.

  2. ЗЕЛЕНСКИ,ЩЕ НАКОЛЕНЧИШ,РАНО ИЛИ КЪСНО! НЯМАШ ДРУГ ИЗБОР! РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ!!!

  3. Ами да седят на тъмно и правят войници за кокаинокомандващия.Не е нужно да се заголват напълно.

  4. Тази война разкри колко неподготвена и ограбена от олигархите е руската армия.Жалко ,че Путин не е Сталин.

  5. ТАКА ЖИВЯХА 8 ГОДИНИ В ДОНБАС ИЗ МАЗЕТАТА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ДЕНОНОЩНО ОБСТРЕЛВАНИ ОТ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ СЛАВА БРАТСКА РУСИЯ НИ КРАЧКА НАЗАД СПАСЕТЕ И НАС БРАТУШКИ

  6. Макар и русофил ,не одобрявам действия на Путин в Украйна.

  7. укрия като държава е създадена от русия и ленин,вкл.икономика,заводи,централи и пр..в тоз смисъл двете са нещо като родител и дете…а сега детето върви против майка си..5 -то божи правило гласи…почитай родителите си,за да живееш добре и да си щастлив..да,ама не..сега ще видят какво означава да слушаш не майка си,а сатаната…

  8. Украинците показаха пред света своята рядка дебилност. Да влезеш в съюз с една страна на хиляди километри от теб, един временен хегемон и да тръгнеш срещу братята си, това е абсолютна лудост от всякаква гледна точка.Тези пари, които Янките и Европа изляха върху тях не са благодат,а бензин за изгаряне. Ние,за огромно съжаление вървим по същия сатанински път, ние като другия братски народ. И никой ли от нашите подлоги не си даде сметка досега, че НАТО и ЕО са отровата, която поглъщаме ежегодно и която по план трябва да ни довърши.Щатите ли,или Англия ще дойдат да се бият с Турските дронове, ако ония решат да ни смачкат, макар, че тихо и мирно Турция ще ни прибави към своята територия с два-три милиона остатъци.

  9. Русия трябва да информира западните си „партнжори“, че корабите превозващи оръжие за Окрайна са законна цел на руската армия. Крайно време е да започнат да свалят западните дронове летящи над Черно море по границите с Русия. Днес нещо са се изказали за приемане на Окрайна в ОТАН, това не оставя никакъв избор пред Русия освен да премине през цяла Окрайна и да я разпарчетосат, като своя дял си получат Полша и Унгария.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *