Стефан Янев: Кирил Петков не може да защити Националния ни интерес – даже не знае какъв е!

11

„С Кирил Петков имаме различни виждания за националния интерес на страната. Натрупаха се доста противоречия между нас. Имахме много разговори. Научих за освобождаването ми от поста от SMS-съобщение, което ми изпрати Петков“, разкри вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в остър коментар в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Господин Петков явно все още не се е ориентирал как точно работят институциите. Заяви, че ме е освободил от поста, но той няма право да ме освобождава. Това може да го направи само Парламента. Нужно му е да поработи над речника си, за да се научи да формулира правилно мислите си. Твърдението, че причина за уволнението ми са мои думи, не е сериозно. Истинската причина е, че с Кирил Петков имаме различно разбиране за това какъв е националният интерес на България и как трябва да бъде пазен. Премиерът не разбира добре и това понятие“, добави Янев.

С тези си разкрития, бившият служебен премиер и министър на отбраната призна за дълбок конфликт между него и Кирил Петков. И ако се съди от признанията му, напрежението между двамата е тлеело от доста време.

Стефан Янев обяви, че е твърде възможно да оглави нов политически проект, но предпочете засега да не издава детайли. И именно това е една от спряганите версии за светкавичното му уволнение, въпреки че се радваше на одобрението на избирателите заради по- сдържаните си позиции.

Малко преди да бъде отстранен от поста министър на отбраната Стефан Янев отнесе критики от президента Радев, който заяви, че бил разочарован, защото очаквал от него повече. Въпреки че Янев се считаше за човек от квотата на президента в правителството, Радев го нападна публично. Очевидно голямата разделителна линия между Петков и Радев, от една страна, и от бившият министър, от друга, е била начертана от американското посолство. Ясно е, че Стефан Янев нямаше как да остане в милитаризирано до крайност проамериканско правителство, с публичната си позиция, че България трябва да запази неутралитет по отношение на конфликта между Украйна и Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

11 КОМЕНТАРИ

 1. Това което никой не се отпуска да коментира е огромната разлика между опита, авторитета и поведението на двамата премиери – настоящия и бившия служебен. Както посочените лични качества, така и визията им за мястото и позицията на страната, са доста различаващи се, не в полза на Кирчо и заради това егото на по-неопитния го принуждава да махне засенчващия го генерал. Глупаво, недалновидно, егоистично и самонадеяно без засложби решение на настоящия премиер, но в интерес на истината трябва да признаем, че това скъсване беше заложено като мина със закъснител от режисьора на размяната на постове между двамата. Дори още по-точно недомислието му с надценяването на Кирчо и опита да бъде принизен Янев.

 2. Скандално нет сега е момента
  да публикуват издевателствата на фашистка Америка в Сирия за.унищожените.градове и села за битото цивилно население което многостохилядно.За унищожаването на най-старите градове.на.земята Алепо и.Дамаск за да подчинят поредната независима държава

 3. ИМАТЕ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГЕНЕРАЛ ЯНЕВ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  • Кой ти дава правото да лъжеш, че България народ подкрепя уволнения Янев?

  • Новият проект на Румен Радев – американския лакей .
   Стефан Янев ще бъде следващия премиер, тъй като Киро Простото се издъни и това е повече от явно .
   Показното отстраняване на Стефан Янев е поредното ТЕАТРО за лов на АХМАЦИ !

   НАТОвски генерал да стане родолюбец ?
   „Вълкът козината си мени ала нрава никога“, както и НАТОвски генерал !

   Радев измами БСП и русофилите с Крим и те го избраха а сега на ход е същата „хватка“ на Стефан Янев – антиНАТОвски бълвоч на НАТОвски генерал !

   Според Стефан Янев, България активно участва в прилагането на пакета основни мерки за „адаптирано предно присъствие“ в Черно море.
   Не му вярвам ! На НАТОвски генерал аз вяра нямам !

 4. Ти ли ще защитиш българския национален интерес и сигурност бе, АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГО???????????????
  И ти и простото киро сте американски ибрикчии и гъзомийници!!!!!!!!!
  Мърши и предатели!!!!!!

 5. Слушах го Янев при Цветанката. Няма нищо общо с нивото на Костадинов, обигран мошеник, клел се пред Козяк във вярности и роболепие.Налага се да замести тотално проваления Петков, който няма никакво място в правителство. Безгръбначието българско се проявява в десетки личности, позорът ни е пълен.

 6. Вземи единия та удари другия !

  Американски лакеи и врагове на България .

  Сегашния премиер – чучуло и следващия – НАТОвец .

 7. Новият проект на Румен Радев – американския лакей .
  Стефан Янев ще бъде следващия премиер, тъй като Киро Простото се издъни и това е повече от явно .
  Показното отстраняване на Стефан Янев е поредното ТЕАТРО за лов на АХМАЦИ !

  НАТОвски генерал да стане родолюбец ?
  „Вълкът козината си мени ала нрава никога“, както и НАТОвски генерал !

  Радев измами БСП и русофилите с Крим и те го избраха а сега на ход е същата „хватка“ на Стефан Янев – антиНАТОвски бълвоч на НАТОвски генерал !

  Според Стефан Янев, България активно участва в прилагането на пакета основни мерки за „адаптирано предно присъствие“ в Черно море.
  Не му вярвам ! На НАТОвски генерал аз вяра нямам !

 8. Та какво беше казал Янев?
  Май беше:“България е НАТО и НАТО е България?
  Има ли още някой да не проумее кой е Янев?
  В края на статията този демагог казва, че може да оглави някакъв политически проект.
  Не може, защото той е проект!
  А ПростоКирчо е пътник, май!

 9. Синът на Сюлейман Пуси с грозни заплахи към православните християни, плаши със затвор:

  „Всички путински кучки ще гниете в затвора“

  Няколко години след като атлантикът и бивш външен министър Соломон Паси изрече „Майната му на православието!“, днес и синът му Исак Паси лее от фейсбук профила си откровени заплахи и грозни обиди. Гневът на отрочето на Мони Паси е насочен основно към подръжниците на Путин, но и към православните християни като цяло.

  Всъщност, Исак е достоен наследник на баща си, който се разплаква всеки път, когато си спомни как са ни приели в НАТО. Напомняме и няколко знакови фрази на Соломон Паси, които са достатъчно красноречиви:

  “Майната му на православието.”
  “Искаме ядрени бази!”
  “Ще намалим русофилията в България.”

  Видимо синът му изпълнява татковите повели да се унищожи България като православна държава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *