СТАЧКА! ДЖИПИТАТА ЗАТВОРИХА КАБИНЕТИТЕ! Властта в Паника!

pepi1Стачката на общопрактикуващите лекари расте лавинообразно и е на път да се превърне в национална, но Москов продължава да се инати и да си провежда убийствената си налудничава реформа.

От утре джипитата от цялата страна затварят кабинетите си, а днес това се случи в половината областни градове.

„Не искаме пари! Искаме дълбоко да го подчертаем. Не стачкуваме за заплати. Искаме да лекуваме хората правилно и адекватно, да има ясни правила с правата и задълженията ни. Не желаем да чакаме да дойдат направленията и едва тогава да пращаме пациентите на специалист. Настояваме да се сключат договори, за да не работим на тъмно“, казаха от Съюза на общопрактивуващите.

От 1 април договорът на лекарите със Здравната каса изтича и те не знаят какво да правят. Ако дадем направление за специалист – ще ни глобят. Ако не дадем – пациентът може да се влоши или да стане нещо много по-страшно! Не искаме на нашата съвест да тежи съдбата и здравето на хората. Искаме точен регламент кого да лекуваме, какви права имаме, за кое ще ни глобяват и за кое – не, искаме да си вършим работата като лекари, а не като чиновници…

Във всеки град стачкуващите като един джипита са оставили по един дежурен кабинет, пред който се вият опашки от болни. Повечето хора си плащат на частно да бъдат прегледани, плащат си и изследванията.

Към стачката на лекарите се присъединиха и частни болници, които също нямат яснота по какви правила ще лекуват пациентите си.

лекари протест

На фона на бунта на белите престилки, министър Москов изглежда повече от неадекватен. В интервюта реди какви пари е отпуснал допълнително за здравеопазването, а лекарите го обвиняват, че лъже.

„15 пъти съм се срещал с Българския лекарски съюз, но те не искат да подпишат договора“, обвинява ги министърът.

„Направете го ясен този договор, не режете придобивките на хората, дайте талони за изследвания, за профилактика, нацията боледува и ще продължава да боледува, защото не й е гарантирано адекватно здравеопазване“, контрират го медиците.

Махнете районирането, махнете листата на чакащите, не принуждавайте джипитата да взимат отпечатъци, призовават стачкуващите.

Аз правя реформи, отговаря самоназоваващията се като „реформатор № 1 в здравеопазването“ Петър Москов!

И докато лекарското съсловие е във война с неадекватния си министър, единствените наистина потърпевши са пациентите.

Но този път се случи нещо неочаквано. От Полицейския синдикат подкрепиха лекарите, защото са свидетели на работата в спешните отделения и знаят какъв е хаосът в системата.

През следващите два дни се очаква още поне 3-4 синдиката на представителите на други професии да подкрепят стачкуващите лекари.

Ще се предаде ли Москов, или ще стои като Павлик Морозов на амбразурата?

Е, няма такава държава!

И такъв министър!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/2L3e3BITRN8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Омръзна ми от този наркоман Москов! Да ни мята направо в камерите, да маха джипитата по липса на пациенти и реформата е готова.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.