Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Списъкът на Бобоков не е списъкът на Шиндлер. Гешев ни отвлича вниманието! Ето от какво:

Със сигурност списъкът с имената и многомилионните цифри в долари илева, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена, срещу които са записани милиони. Тези суми най-вероятно са предполагаемите им бизнес активи. При това списъкът съвсем не е актуален, правен е преди години- защото част от хората отдавна не са между живите.

Очевидно е, че прокуратурата цели нещо с пускането на тази бележка, залепена на някаква снимка, писана от единия от братята Бобокови.

Едно от първите предположения е, че главният прокурор Гешев опитва да отвлече общественото внимание от неприятни за патрона му Борисов теми. Например:

– Разкритията на бизнесмена Васил Божков.

– Участието на министър Горанов в незаконни дейности и действия.

– Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания.

– Десетки вече напълно безпочвени, но пък силно репресивни обвинения и арести, дело на Гешевата прокуратура.

– Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до ГЕРБ олигарси.

– Неприятните въпросителни около случая с 360-те кг кокаин в Студентски град.

– Откраднатите от властта над 800 млн лева от митниците по „китайското карго“.

И пускането по медиите на един такъв списък-партенка е параван за прикриване на нещо много по-голямо. Например кой всъщност управлява държавата България от 10 години насам и каква е ролята на прокуратурата в това?

Сещам се и за един друг списък, за който се мълчи упорито. Защо прокуратурата не публикува министрите, политиците, олигарсите, висшите магистрати (прокурори) и масони, с които е контактувал и уреждал съдебни дела офицера от НСО Борис Иванов – същият, който ръководел група за поръчкови убийства, както твърди обвинението? Лично говорителката на Гешев – Сийка Милева увери, че имената на въпросните хора са им известни. Този списък публикувайте. Или списъка на спестените от новия шеф на КПКОНПИ Цацаров имена на политици в отчетния му доклад? Или пък списъка на офшорките, който същият Цацаров, докато беше главен прокурор, поръча на ведомството си да състави миналата година, но после настъпи странна тишина.

Ето и бележката на Атанас Бобоков с имената и активите на най-богатите хора в държавата:

Бележката – списък е иззета от дома на единия от братята Бобокови. На първо в списъка фигурира името на Г. Гергов. По-надолу се виждат и други известни личности.

Списъкът е намерен от прокуратурата при претърсване в дома на Атанас Бобоков при акцията, при която в ареста попадна и зам.-министъра на околната среда Красимир Живков.

В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия Атанас Бобоков беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери“, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването информацията ще бъде проверена и лицата от списъка ще бъдат разпитани в качеството им на свидетели, допълниха от прокуратурата.

Списъкът на Атанас Бобоков

Списъкът започва с отбелязаното уточнение, че трима „са зад граница“, четирима бандити са „убити“ и десет от тях да в чужбина. Отделно от това се виждат цитирани банки.

В списъка фигурират и три имена, които са зачеркнати. Две от тях са на хора, които са попадали в криминалните хроники. Това са шефът на СИК и съдружник на Бойко Борисов в „Ипон“ Стоил Славов, убит след взрив в асансьор през 2004 г. и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, съден и оправдан за пране на пари по програма САПАРД.

Другият задраскан е Игнат Канев – милиардер от Русе, натрупал огромно богатство като емигрант в Канада преди90-та година. Той е строителен предприемач. Русенeц разказа,че в момента Канев се явява най-големият дарител и меценат в дунавския град. Ангажирал се с мащабни проекти, свързани с образованието. До този момент репутацията му е безупречна и присъствието му в този списък е изненадващо.

Списъкът с имена и суми, който Гешевата Прокуратура разпространи днес в неясно какъв контекст, прилича много на оценка на активите на най-богатите български бизнесмени, правена набързо и с моливче.

През годините медии и работодателски организации у нас са пускали периодично доста подобни списъци-класации, правени по различни методологии. Приликите между настоящия списък и предишните са явни. Медиите го правят заради публиката, а работодателите – за да докажат тежест. В списъка фигурират имената на няколко души, които вече не са между живите. Затова списването му може да се датира към периода 2000-2005 година. Неясно е каква доказателствена тежест иска да му придаде прокуратурата. Ние от Skandalno.net не храним големи надежди, че този списък може да доведе до разплитане на каквито и да е финансови престъпления.

Вижте и коментара по темата на Осман Октай:

Прокуратурата на ГЕРБ умишлено вади стар списък с кредитните милионери. Защо не покаже този с Пеевски, Домусчиев и крадците около тях?

Осман Октай

„Прокуратурата умишлено сега вади стар списък на кредитните милионери, контролирани от задкулисието. Тия, които са го поръчали на Гешев, го правят с цел да напомнят на тези хора от списъка, че трябва да им прехвърлят бизнеса си или ще бъдат ударени с цялата тежест на закона. Виждал съм и друг път такива подобни списъци“.

Това каза политическият анализатор Осман Октай. Той е убеден, че това се прави с цел някои хора от този списък да бъдат притиснати от властовата групировка ГЕРБ.

„По-интересен би бил актуалният списък на сегашните кредитни милионери. Той се намира в касата на Делян Пеевски, която нищо чудно да е в хотел „Берлин“.  Много хора на възлови места-политици, прокурори и съдии получиха милиони от държавата и от окрадените еврофондове. Схемата се прави, за да може тия бизнесмени да бъдат поставени в тотална зависимост и да бъдат спокойно контролирани от властта“, заяви още Октай. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Списъкът на Бобоков не е списъкът на Шиндлер. Гешев ни отвлича вниманието! Ето от какво:

  1. Иван Отговор

    31.05.2020 в 11:05

    По какво да познаеш, че едно управление се е изчерпало и се намира в последната си фаза? Става все по-нахално в пробутване на „успехите“ си и друга непоискана реклама. Става все по-брутално в репресиите срещу противниците си. Опитва да замени и малкото слабо зависими от него върхове със собствени послушници. Създава хаотично и взаимоизключващо се законодателство. Опитва се да представи боботенето отдолу като ръкопляскане и възхвала. Търси външно признание и е готово да го купи всячески.
    Нещо да не е налице?
    Медиите са като врани в момента и ядат труп, трупът на безпомощното до скоро управление. Само до башбаканинът не е достигнало, че това, което вижда и иска да е истина, вече е собствената му фантазия, готова да отлети от този свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *