Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

След Меркел, Макрон също загърби САЩ и се съюзи с Русия! Ето какво се случи:

Само месец след като отношенията между Русия и Франция се обтегнаха до крайност, заради участието на Париж в незаконната бомбардировка над Сирия, ситуацията вече е коренно различна.

Френският президент Еманюел Макрон посети Русия, за да вземе участие в Световния икономически форум в Санкт Петербург. Срещна се с колегата си Владимир Путин и двамата подписаха десетки споразумения между двете държави в различни области – икономика, енергетика, култура…

Най- значимият договор между Макрон и Путин, е за участие на френския гигант „Тотал“ в строежа на руския завод за втечнен газ в Антарктика. Работата по проекта трябва да започне след пет години.

По отношение на международните въпроси Франция изведнъж обърна позицията си на 180 градуса. Двамата президенти заявиха, че имат сходни позиции за разрешаване на конфликтите в Украйна, Сирия, Иран и пр.

Отношенията между Франция и Русия рязко се затоплиха, след като САЩ се отказа от ядреното споразумение с Иран. Европейските държави, които участват в сделката – Германия, Франция и Великобритания са категорични, че няма да нарушат договора и ще продължат да го спазват, защото на него се крепи мира в Евразия. На същата позиция са Русия и Китай, които също са страни по сделката.

САЩ се опитаха да принудят доскорошните си васали Германия, Франция и Великобритания да се откажат от споразумението с Иран, като пробваха да ги рекетират със заплахи за икономически санкции. Но най- изненадващо и Ангела Меркел, и Еманюел Макрон заявиха твърдо и решително, че няма да се подадат на натиска на Вашингтон и скоростно потърсиха подкрепата на Русия.

Още преди разрива заради ядрената сделка с Иран, Германия и Франция силно охладняха към Вашингтон. По причина – американските санкции срещу Русия, които засегнаха сериозно най-вече икономиките на страните от Европейския съюз. Но САЩ не само, че не прие протеста на Берлин и Париж, но се опита още по-силно да удари по икономиките им, като наложи санкции на самия ЕС заради това, че търгувал с Иран.

Това вече преля чашата. И Франция и Германия влязоха в икономико-политическа война с доскорошния си голям брат САЩ. Сблъсък, без прецедент в световната история. Особено след Втората световна война, откакто всички западноевропейски държави бяха превърнати във васали на Америка. И заради благинките от тази васална зависимост, сляпо и безропотно следваха политиката на САЩ, дори, когато е в лек техен ущърб. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *