Скот Ритър: Русия постига целите си в Украйна по блестящ начин (С ВИДЕО)

Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата „SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump“. Бил е на мисия в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter. Сайтът dokumentalni.com представя негово голямо интервю с превод на български език, което можете да гледате по-долу. В него експертът отговаря на киритики по повод предишен негов анализ (който може да прочетете в статията тук) за ситуацията в Украйна и целите на Русия. В настоящето интервю той доразвива тезите си: 

Втората фаза на войната в Украйна (според руснаците) включва пълното освобождаване на Донбас, създаването на сухопътна връзка между Крим и Русия и разширяването на периметъра около Крим чрез присъединяване на Херсонска област – с цел подсигуряването на водни ресурси за ключовия полуостров. Русия постига тези цели по блестящ начин и всеки който казва, че не го прави, не знае какво говори. Това е изумителна военна победа, която в близко бъдеще ще се изучава във военните учебници. Малко хора разбират какво се случва на бойното поле в Донбас. На руснаците им се налага да пробиват дълбоко ешелонирана отбранителна линия, която е разгърната в протежение на 600 км. и укрепена по последните военни НАТОвски стандарти. Говорим за бетонни бункери, окопи, артилерия… Всичко е изградено по учебник и от най-добрите американски стратези, а руснаците го разрушават пред очите ни парче по парче без да им мигне окото.

Цялото интервю с Ритър може да видите във видеото с български субтитри.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/oMGpBwNXD38

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. ВЕЛИКИ СТЕ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД ЧЕ НИ Е СВЪРЗАЛ ГЕНЕТИЧНО С ВАС БЕЗ РУСИЯ НЯМА БЪЛГАРИЯ ОБИЧАМЕ ВИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И НИКОГА СЪС НИКОГА НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *