САЩ пред Гражданска Война заради нелегалните мигранти – Тексас мобилизира националната гвардия и отказа да се подчини на Байдън, половината щати в Америка ги подкрепят

Америка се бори срещу нашествие. Е, поне части от Америка. След като милиони нелегални мигранти се изливат през границата и ситуацията излезе напълно извън контрол, Тексас реши да се заеме с проблема собственоръчно и да започне да контролира границите, след като президента отказа да го направи.

Върховният съд на САЩ забрани на Тексас да блокира нелегалните мигранти с бодлива тел, Тексас отказа и заяви, че случващото се е нашествие в САЩ, а президента се проваля в една от основните си задачи – да предпазва щатите от нахлуване на вражески сили.

ВИЖ ВИДЕОТО

Вече 25 от 50-те щата, всичките с републиканци начело заявиха подкрепа към Тексас, а почти всяко лице на републиканската партия насърчава щата да държи фронта и да не позволява на Байдън да вкарва милиони нелегални мигранти в държавата. 

Губернаторът на Тексас написа писмо, в което заявява ясно и точно:

“Федералното правителство наруши разбирателството между САЩ и щатите. Великите хора написали конституцията на САЩ предвидиха, че щатите не трябва да бъдат оставени на милостта на президент, който не зачита законите и не прави нищо да спре външни заплахи като тази картелите да вкарват милиони нелегални мигранти през границата. Поради тези причини обявих нашествие…за да призова конституционното право на Тексас да се защити. Това право е върховен закон на земята и надвишава всякакви федерални решения за противното. Тексаската национална гвардия и други тексаски служби действат според това право, както и законите на щата, да подсигурят границата на Тексас.”

Писмото вероятно ще остане в историята като един от най-сериозните бунтове на един щат пред федералното правителство. Самият Абът показа завидна смелост като се застъпи за своя щат, вместо да се подчини на Байдън.

ВИЖ ВИДЕОТО

Самият казус е повече от ясен – Демократите кметове на Ню Йорк и Чикаго обявиха своите градове за т.нар. “Градове убежища”. Тоест, те отказват да прилагат законите за миграция като например изцяло забраняват полицията да пита хора за националността им и да действа според нея. Полека-лека, заедно с други проблеми, това доведе до безпрецедентно нахлуване на милиони мигранти през границата, особено концентрирано около Тексас. Републиканците твърдят, че в момента мексиканските картели контролират границата и внасят който решат, включително срещу заплащане. Тексас има хитро решение на проблема – когато влезнат мигранти, които евентуално искат да отидат в Ню Йорк, те просто биват качени на автобус и закарани до града. И докато Чикаго и Ню Йорк вече изнемогват, а кметовете поискаха жителите да почнат да споделят домовете си с нелегалните мигранти, Тексас просто реши да намали натиска като мобилизира националната гвардия и положи бодлива тел по границата.

Президентът Байдън и федералното правителство започнаха да се борят против това и Върховният съд на САЩ отреди, че бодливата тел трябва да бъде махната. 

Това доведе до решението на Абът да откаже да се подчини на Байдън. 

Рано е още да се каже, че говорим за революция. Въпреки това, 25 щата в открит бунт срещу заповед на федерално ниво е нещо, което рядко се случва в щатите. Още повече говорим за Тексас – щата, който е втори по БВП в цялата държава и втори по население с цели 30 милиона души. Армията им също не е въобще малка, като тексаската национална гвардия има близо 18,000 души. 

Провалът на Байдън на границата със сигурност ще остане в историята като един от най-големите гафове на президент на САЩ. Досега не се е случвало не само федералното правителство да позволи нашествие в Америка, а и да се бори срещу това да бъде овладяна ситуацията от самите щати. Гафът е толкова сериозен, че големите медии, които обикновено бягат презглава да защитават Байдън за всичко, в момента мълчат и отказват да напишат каквото и да е за случващото се, въпреки една от най-значимите новини в скорошната история на държавата. Тишината показва истината – границата наистина е пробита, нашествието е факт, а Демократите го поощряват.

Как ще се развие ситуацията има значение за целия западен свят. Докато САЩ започва да избистря проблема с миграцията, това е най-актуалната тема в Европа. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

 1. Малка победа!
  В щата Ню Хемпшир забраниха кемтрейлс и всякакви пръскания с бов(бойни отр@вни вещества)!
  Държавните служители са задължени да следят и докладват за нарушения! Над въздушното им пространство.
  Руменчо пиле румено- кога и у нас, пиле шарено?!

 2. П.П.Костадинчо-що не си изгледаш видеото, в което убеждаваш и се подиграваш с избирателите си(аз бях един от тях), че такова нещо нема и тва е “конспирация”?
  Айде у лево.
  По-здрави на спонсора ти.
  И на троловете ти.

 3. Това, което републиканците започнаха сега, ще го довършат демократите, когато Тръмп спечели. Предполагам, че няма да му дадат да стъпи в Белия дом. Не знам защо, но имам предчувствие, че новата гражданска война ще е по-объркана от някогашната в Русия, с повече различни течения и сили и периодът на хаос ще е дълъг. Това е много опасно за света, защото САЩ са ядрена сила, кое у кого е, в каква посока е насочено и колко им стига пипето на владеещите го, ще бъде трудно и да се предполага. Генерали с амбиции дал Господ, водачи, революционери, бандити и какви ли не. Какъвто е националният състав на САЩ, такова ще е разслоението. Отделно, съседите им също няма да седят мирно.

 4. Иване,Иване,
  Като чета написаното от теб направо настръхвам. За място, където едно вчерашно лай…. о на петнадесет години може да убие своите съученици в час с пистолета на тейко си, притесненията които споделяш са напълно основателни. Ако на някой напушен му скимне да изтърве една по-такава бомба и то към Северна Корея, резултатът е ясен – нова световна война. Но ние не можем нищо да направим от тук освен да се молим – май вече остана само всевишния, това зло да ни размине! Не мога да спра да проклинам глупостта на една „танте“ – Меркел , която реши да набавя работна ръка за Германия по най-тъпия начин – на нея не и дреме на вълната(ако още има такава някъде) но ние да му мислим. Май ще трябва да си спомним, как си отидоха от тук виетнамците, които сега отново една грозотия вика!

  • Ти наистина ли вярваш, че танте Меркелица от глупост е повикала мигрантите. И че ако наистина се касаеше само за глупостта на една отделна жена, тези, които реално управляват света, щяха да позволят това да се случи? Недейте така, бе хора. Не бива такава наивност на възраст като вашата, предполагам не млада.

  • Не искам да Ви тревожа, господин Кънчев, но ако избухне гражданска война в САЩ, тя ще се отрази на цял свят. Европа е най-застрашена, защото е всячески свързана с тях. Освен това тя се остави да стане наложница на американците и когато тях ги няма, всичките ѝ стари врагове ще тръгнат да отмъщават. Не казвам, че ще успеят, но хаосът ще влезе от юг и до къде ще стигне, зависи от европейците. С тази лежерна нагласа, че светът е любов, еднополова естествено, много сълзи ще изплачат, докато се освестят. Не знам, дали Християнството ще успее да оцелее. Прекалено много материализъм преглътна, за да стане в такъв момент обединяващ символ.

 5. По този механизъм маймуните опоскаха и опропастиха Мо-таун 80те години.

 6. Дали доживяхме на американците да им писне от дядката и компания и всички простотии, сътворени от тях? Не ми се вярва, но все пак има надежда. А ексас е най-въоръжения щат, всеки има оръжие там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *