САЩ Отвориха Вратите на АДА в опит да Спасят Еднополюсния си Бандитски Модел!

В края на 2021 г. и в началото на 2022 г. светът продължава да върви към голяма война.

А щом става дума за голяма война, трябва да пиша за големите оръжия.

А щом става дума за война и оръжия ще напомня, че съм последният жив анализатор не само в Европа, който следи най-важният сегмент на световната политика – оръжейният, още от началото на 70-те години, когато като млад човек стажувах за известно време в стокхолмския институт SIPRI, след това за кратко като военен журналист, по времето на Варшавския договор отразявах на място съюзническите генералщабни учения, след това в края на 70-те и началото на 80-те години отразявах на място преговорите във Виена за съкращаване на въоръженията в Централна Европа, срещата в Хелзинки, и едновременно – в тогавашния официоз отразявах срещите на висшия орган на Варшавския договор – Политическият консултативен комитет, като след 90-те години само при мен се получи приемственост /наред с икономическата, геополитическата и т.н./ при оръжейната тематика в новите условия на изчезването на Варшавския договор, включването на бившите социалистически страни в НАТО, връщането на Русия на световната арена…

За да стигнем до днешния ден, в който все по-често използвам думите на известната историчка Барбара Тъкман – „Никой не искаше войната, войната беше неизбежна“, които тя написа за Първата световна война, но които важат напълно и за сегашния момент в навечерието на голямата война.

Моментът е Everything that could go Wrong, did go wrong /“Всичко лошо, което можеше да се случи, се случи“/. Светът с бясна скорост се върти по спиралата към нов глобален конфликт.

Припомням ви историята набързо, с препоръката да ме четете внимателно, много внимателно, както правят от години основни политически, военни и аналитични центрове по целия свят.

И така, продължаваме да следим голямата картина. Какво е тя?

САЩ и Запада губят голямата война за планетата Земята.

Основното геополитическо и военно противоречие за последните 100 години е между Англия – САЩ, от една страна, и Русия – от друга /към Русия се присъедини и Китай/. Такива противоречия не се решават с дипломатически интриги и брифинги, те винаги са се решавали с война. Така е и сега. Ние сме във война. Звучи страшно, но всяка истина е страшна.

Провокаторът са САЩ и НАТО . Русия няма намерение да отстъпи. Както и съюзникът й Китай.

САЩ са в почти безнадеждна ситуация. Разбирайки това, висшият американски военен чиновник ген. Майк Милли, в опит да спаси неспасяемото, тези дни стигна до извода, че светът вече не е еднополюсен /със САЩ като единствен неоспорим полюс /или двуполюсен, /т.е. САЩ и Русия симетрично балансиращи в тангото на гарантирано взаимно унищожение/, а вече е триполюсен /с три основни сили – САЩ, Русия и Китай/.

Това Милли каза на 3 ноември 2021 г., но думите му са така нареченото wishful thinking, т.е. много му се иска СЩА да са равностоен противник в равнобедрен триъгълник САЩ – Русия – Китай.

Нищо по-погрешно не са сериозен военен и оръжеен противник на Русия и Китай, сега и в обозримо бъдеще.

Ако има война между съюзите САЩ – НАТО, и Русия – Китай, тя ще е ядрена, т.е. ще се използва ядрената триада на воюващите страни. Но, докато при Русия и Китай при ядрената триада беше извършено чудо – без прецедент в световната оръжейна история с мащабно превъоръжаване и въвеждане на хиперзвуковите оръжия, при САЩ нещата са много лоши. Защо?

На първо място, от ядрената триада на САЩ може би само подводниците се взимат предвид, но и те са силно „уморени“. Стратегическите балистични ракети на САЩ Minuteman отдавна не са тествани успешно. Но даже ако minuteman успеят да излетят от техните силози по посока на Русия и Китай не е ясно колко от техните бойни глави ще могат да се взривят, тъй като и те не са тествани. САЩ от 30 години нямат рецептата за плутония, който е необходим за детонирането им. Тоест едва ли някои американска ракета ще успее да премине през съвременната противоракетна отбрана на Русия.

Какво е при бомбардировачите – въздушната част от ядрената триада на САЩ. Там действат предимно „Боинг“ В-52, от които най-младият е на почти 60 години и са елементарна цел за съвременните противоракетни системи.

Остават стратегическите ядрени подводници, но и техните ракети едва ли ще пробият противоракетната отбрана на Русия и Китай. Това ги прави непригодни като офанзивни оръжия.

Срещу тази ядрена триада на САЩ е съвременната ядрена триада на Русия и нейната ядрена доктрина, според която, всякаква атака срещу руската територия или руските суверенни интереси ще отвори вратата към ядрен отговор. А ядреният отговор на Русия днес означава хиперзвукови ракети, които ще стигнат до целите в САЩ преди американските ракети да стигнат до целите си в Русия, като Русия ще има всички средства да свали американските ракети, докато САЩ нямат никакви възможности да свалят руските ракети. Просто и ясно.

Въобще много е важно сложната военна тематика да се обяснява просто и ясно.

Заради това на споменатия Майк Милли му се иска САЩ да са равнобедрена част от големия ядрен триъгълник САЩ – Русия – Китай. Не са и скоро няма да бъдат. Изоставането може да е завинаги.

Заради това военните провокации на САЩ ще са трагични за тях самите…

Какви са те?

 1. Война срещу Русия в Украйна.
 2. Разполагане на нови средни ракети на САЩ в Германия и Полша. Втора криза „Пършинг II“.
 3. Война на НАТО и ЕС срещу Беларус и Русия.
 4. Война между Украйна и ЛНР/ДНР.
 5. Война НАТО – Русия в Черно море.
 6. Война САЩ – Китай заради Тайван.
 7. Война срещу КНДР.
 8. Англоамериканско-ционистка атака срещу Иран.
 9. Война между Армения и Азербайджан.
 10. Търговска война на САЩ срещу целия свят.
 11. Нарушени глобални производствени, транспортни и търговски вериги.
 12. Психо-икономическата война срещу света – COVID-19…
 13. Геофизическа война срещу света…

С една дума – САЩи водят войни срещу целия свят, като си въобразяват, че ще останат незасегнати. Нищо по-погрешно.

Русия не може да бъде победена във военно отношение от нито една кампания на тези сили. За първи път от векове Русия не догонва своите западни противници, но ги изпреварва, както при обикновените, така и при ядрените сили. Както се казва – „щом ти плюят по гърба, значи си ги изпреварил“.

Капитализмът в неговия „либерален“ вариант се изчерпа напълно. Това създава „идеалния щорм“ за Третата световна война. На война – или убиваш, или те убиват.

Светът потъва в хаоса. Обратното броене е включено.

Залозите са направени. Топчето на рулетката се върти. Следващите 2 години ще бъдат страшни.

Вратите на ада вече скърцат.

Дано оцелеем.

Това ви пожелавам в навечерието на 2022 година!

Автор: Красимир Иванджийски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

 1. Още от първите редове познавам Автора, толкова съм свикнал със стила му и информацията, която никой друг не предлага. ПОЗДРАВЛЕНИЯ И БЛАГОДАРНОСТ КЪМ РЕДАКЦИЯТА. И МОЛЯ ВИ ПОСТАВЕТЕ ПОСЛЕДНАТА РЕЧ НА Eric Zemmour, КАНДИДАТЪТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ Великолепна реч Zemmour: «Je veux que la France sorte du commandement militaire intégré de l’Otan»

 2. Просто-ПЕРФЕКТЕН анализ!
  Не знаем кой ще (оцелее)види светлината в края на тунела,но началото след края ще е почти невъзможно…
  Интригите на запада ще затрият не само противника им!

 3. Г-н Иванджийски, дано Ви четат на запад от линията Карзън, че да знаят какво им се пече.
  От изобретяването на саксъна до сега ръжда не е хващал.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *