Руснаците са превзели коксовия завод в Авдеевка, евакуирали са над 20 ранени украински войници, оставени от своите да умрат

Руските военни са освободили напълно Авдеевския коксохимически завод, а на сградите на огромното предприятие са издигнати руски знамена, съобщи руското министерство на отбраната. Руските войски евакуираха от Авдеевка над 20 ранени украински войници, изоставени от колегите си, съобщиха за ТАСС от оперативните служби на Донецката народна република (ДНР). Руските войски са пленили и други над 300 украински войници, съобщи лидерът на ДНР Денис Пушилин по телевизионния канал „Россия-24“.

Групировката войски „Център“, развивайки офанзивата, пое пълен контрол над коксохимическия завод на Авдеевското направление. На административните сгради на завода са издигнати руски знамена“, се казва в съобщението. Според министерството на отбраната частите на украинските въоръжени сили продължават да отстъпват. Руските въоръжени сили поразяват укрепените райони на противника и нанасят огневи поражения с артилерия и авиация.

„Украинската страна избяга хаотично от Авдеевка ден преди издаването на заповедта градът да бъде оставен. Те оставиха ранените си да умрат. Нашите момчета ги евакуират и спасяват. В момента повече от две дузини ранени са изведени“, съобщиха оперативните служби на Донецката народна република.

Снощи руското министерство на отбраната съобщи, че военнослужещи от инженерните подразделения са започнали да разминират пътища и сгради в Авдеевка. Украинските въоръжени сили са организирали плътно миниране в Авдеевка, основно с боеприпаси съветско производство, но също и с модели на НАТО, каза командирът на инженерен взвод с позивна Усман. „Плътно миниране – смесен тип минни заграждения. Има и мини-капани. Врагът е много умел в това. Затова работим внимателно, бавно“, каза командирът във видео, разпространено от руското министерство на отбраната .

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Удивително, имало цели 20 укри.
    Аз все си мислих, че тия са някакви измислени сектаджии, като нашите безродници, дето се мислят за европейци…. докато избиват българското население и подаряват земята ни да турци и чифути…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.