Руското посолство: На тази дата преди 10 години започна Haциcткия Mайдaн в Укpaйнa

Представяме ви официалното изявление на руското посолство в България по повод 10-та годишнина от Евромайдана в Киев, който взелият с преврат режим обяви за национален празник на Украйна – Ден на достойнството и свободата„:

На днешната дата (21 ноември) се навършват 10 години от началото на „Евромайдана“ в Украйна, който доведе до антиконституционна смяна на властта, погроми, голям брой жертви, взимането на властта от неонацистка клика и последвалата въоръжена операция на Киев (АТО) срещу собствените му граждани, която беше придружено от забрана на руския език, убийствата на журналисти и налагането на брутална цензура в медиите, събаряне на паметници, затваряне на музеи и пропаганда на нацизма. Този ден (21 ноември) е наложен от киевския режим като официален празник на Украйна.

Настоящата ситуация не е възникнала вчера и е пряко следствие от историческата конфронтация на Запада срещу Русия, от стремежът на страните от НАТО да ни нанесат стратегическо поражение и да елиминират Русия като самостоятелна държава от политическата карта на света. За да постигнат тази заветна и жизнено необходима своя цел те започнаха да рушат единното историческо, икономическо и духовно пространство на бившата Руска Империя, а в последствие и Съветски Съюз. Целта им беше да прекъснат вековните връзки между нашите народи, да ги разделят и плячкосат поотделно.

В този контекст Украйна се явява само инструмент в ръцете на нашите врагове и удобен плацдарм, от който да нанасят щети на Русия. Всякакви опити на западняците да представят настоящата криза като двустранен конфликт между Русия и Украйна са лицемерни и не съответстват на реалността.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. На този ден дъщерята на Йоаким и Яна от семе Давидово, в тригодишна възраст бе въведена в храма, в света светих едема. Първосвещенникът умувал дълго как нататък и на 16 година я задомил за Йосиф, роднина от семето Давид. И кога видял, че е непразна и не от него, поискал да я изостави, ала Ангел Божи спуснал с небето му заръчал, Йосифе грях не сторвай, син Божи ще роди, и го пази, той ще ни изкупи

 2. Еми поне сега са свободни окраинците и живеят във велика демокрация….. също като българите.

 3. Господ здраве да Ви дава!
  Простете на невежите- те не знаят къде се намират.
  Горките- не са наясно, че без вас нямаше да ги има.
  Подай на кучето пръст- да ти отхапе ръката.
  Познато ли ви е?
  Вероятно сте наясно с българските диванни революционери и плювачи- че и с претенции.
  На ваше място- бих ги оставила да ви се молят.
  Тези неблагодарници- трябва да си получат заслуженото.
  Визирам “революционерите”. Диванните.
  Този път ги оставете- да си докажат независимостта.
  И в никакъв случай- не им помагайте на тия плювачи и неблагодарници!
  Боклук- който плюе по Русия- в това число коментатори тук- оставете ги.
  Тези коментатори си позволиха да плюят и по мен- защото имам руска кръв!
  Да ме обиждат- че съм била наследник на Лавров и Путин!
  Да- Fuck EU!
  Точно ти- плювачо!
  Няма да забравя!
  Няма и да простя!
  Не си позволявай да обиждаш рода ми повече!

  • Ако държиш да се докажеш като “мъж”- дай да те видим на терен! Избери си една дата след 15 януари 2024- избери си и стадион- да играем шах.
   Съфорумници са поканени като рефери.
   Имаш ми мейла- ще уточним условията. Понеже ме нарече каспичанска инфлуенсърка- ми да те видим чий инфлуенсър си и колко и какво можеш.
   Предизвиквам те!

  • Очевидно главата нещо не те слуша и то много….
   Да се чуди човек да се смее ли или да съжалява подобни хора с мании за ……….

 4. Слизам да си купя кафе пред офиса от и минаващите ме помислиха за луд как си се смея сам, щот се сетих, че съм знаел и съм го и написал, че някой си бил наследник на рода путинов и лавров.
  Така че пиши по-често за обсесията си към мен, измисляй си, втълпявай си каквото се сетиш, лъжи и обиждай на воля, щом това ти осмисля жалкото съществуване. Поне ще има на какво да се смя като съм нощна смяна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *