Руски медии разкриха: Терористите от „Крокус“ са вербувани чрез украинското посолство в Таджикистан

Набирането на убийци за нападението в „Крокус“ е станало в Таджикистан чрез украинското посолство в страната, разкри руска медия и приведе доказателства за начина, по който е организирано нападението на рок концерта край Москва.

Според руския сайт за разследвания readovka.news служител на посолството на Украйна в Таджикистан е бивш шеф на външното разузнаване на Украйна (ГУР), а на 10 март посолството е пуснало обява, в която се предлага работа на „хора със специални бойни умения за специални мисии“. Тоест, набирали са хора, които биха могли да извършат терористичния акт, анализират текста от медията и публикуват скрийншот на страницата на украинската амбасада в Таджикистан, където още стои обявата за набиране на бойци за Международния легион на Украйна: 

Месец преди нападението, на страницата на украинското посолство в Таджикистан е публикувана открита поръчка за наемане на убийци

Чрез страницата си Консулството е търсело чужденци, които да се присъединят към „Международния легион“, и е предоставяло всички контакти, а чрез обявата към текста, която вече е изтрита, директно е потърсило кандидат-терористи. Потенциалният терорист е трябвало само да пише или да се обади. Работата по набирането на чуждестранни граждани се ръководеше от извънредния украински посланик Валерий Евдокимов, бивш директор на външното разузнаване на Украйна при Зеленски. Цялата страница за него на уебсайта на агенцията е изтрита.

Гражданите на Таджикистан, които работят като гастарбайтери в Русия, редовно са обект на вербовка от страна на украинските служби за сигурност: един такъв е заловен да снима обекти във военно поделение край Москва. Сега, след като поръчката е изпълнена, заявлението за издирване на убийците е изтрито, но интернет помни всичко: скрийншот на обявата е запазен от местните медии. Терористичната организация ГУР (Главно разузнавателно управление на Украйна) се опита да убие два заека с един куршум – да разпали етническа вражда между руснаците и милионите граждани на централноазиатските републики, които работят в Русия, и да убие повече цивилни по изискан начин. Както каза президентът Путин, възмездието е неизбежно и всички замесени ще платят за смъртта на руските граждани.

Оригиналната публикация на сайта за разследвания readovkanews можете да видите тук

Източник: readovkanews

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *