Руска ракетна атака по цели в цяла Украйна

Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните часове на днешния ден, включително столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и вторият по големина град в Украйна Харков. В повечето райони е прекъснато електроподаването, унищожени са са и военни складове със западно оръжие.

Атаките поразиха цели в широк периметър от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днепропетровск, Полтава, Харков и Одеса в Южна и Източна Украйна.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви в социалната мрежа Телеграм, че при масирана ракетна атака е било поразено енергийно съоръжение в пристанищния град, което е спряло електрозахранването в половината град.

„В резултат на масиран ракетен удар беше поразен обект от енергийната инфраструктура, има и щети по жилищни домове“, посочи одеският областен управител. Той смята, че е възможно да последват и нови удари. „За щастие, няма пострадали. Въведени са ограничения в електроподаването.“

Областният управител на Харков Олег Синегубов заяви, че по града и областта са нанесени към 15 удара.

„Врагът нанесе около 15 удара по града и областта“, посочи той също в Телеграм. „Инфраструктурата отново беше сред целите. Поразени са и два военни склада.“

За удари беше съобщено и в град Днепропетровск, Централна Украйна, и в западните градове Луцк и Ровно, които се намират далеч от фронтовите линии на продължаващата вече една година война.

Сведения за взривове постъпват и от северния град Чернигов и от западната Лвовска област, където е унищожено голямо количество складирано западно оръжие.

Изданието „Дзеркало тижня“ съобщи за експлозии в Киев, детонации са чути и в град Суми. Над западната Лвовска област е имало масирана атака с дронове.

Според украинското интернет издание „Обозревател“ двама души са ранени при ракетен удар в Харков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Малко е,ако не бяха Китайските икономически интереси в Украйна,от нея досега да не е останало и камък!Но,всичко с времето си.Идва денят,който от Украйна може би ще остане само спомен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *