Русия: Режимът в Киев свали самолет с 65 украински военнопленници за размяна. Това е тероризъм

Режимът в Киев извърши терористичен акт като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, превозващ украински военнопленници за размяна, заяви руското министерство на отбраната.

„Днес в 11:15 ч. киевският режим извърши терористичен акт, в резултат на който беше свален руски самолет на военнотранспортната авиация, изпълняващ полет по маршрут летище Чкаловски – Белгород за превоз на украински военнослужещи за размяна“, заявиха от министерството.

По данни на министерството ВСУ са поразили Ил-76 с украински военнопленници с помощта на зенитно-ракетен комплекс от Харковска област. Радарните съоръжения на руските ВВС са регистрирали изстрелването на две украински ракети, които са били използвани за свалянето на Ил-76 в Белгородска област.

Руското министерство на отбраната съобщи, че екипажът на самолета е загинал, както и всички останали на борда. „На борда на самолета се намираха шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за размяна и трима руски военнослужещи, които ги придружаваха. Екипажът и всички пътници на самолета са загинали“, заявиха от Министерството на отбраната.

Украинското ръководство отлично знаеше, че според установената практика днес щеше да има транспортиране с военнотранспортен самолет до аерогара Белгород на украински военнослужещи за размяна. Според по-ранна уговорка това събитие трябваше да се състои следобед на контролно-пропускателния пункт Колотиловка на руско-украинската граница. И все пак нацисткият киевски режим предприе тази стъпка в стремежа си да обвини Русия за унищожаването на украинската армия. С тази терористична атака украинското ръководство показа истинското си лице, като пренебрегна живота на своите граждани, се казва още в съобщението на руското министерство на отбраната.

Самолетът Ил-76 е изпълнявал полет от Чкаловски до Белгород за превоз на украински военнослужещи за обмен, съобщиха от министерството.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

 1. За сетне път Украйна потвърждава, че е укрофашистка държава.
  Не ги жалете повече, а ги ударете както заслужават.

 2. укронацистите копират „челния опит“ на господарите си, които сами си унищожиха кулите-близнаци на Световния Търговски Център за да си дадат поводи за „справедлива“ война.
  Жалко за хората загинали при този терористичен акт.
  Проклетия евреин-нацист-клоун-наркоман вече напълно е изкукал и отчаян за да пожертва 65 от своите само и само да убие 9 Руснаци.
  УКРАИНСКИ МЪЖЕ И ЖЕНИ – ВИЖТЕ КАК ВАШИТЕ „УПРАВНИЦИ“ ПОСТЪПВАТ С ВАШИЯ ЖИВОТ.
  БЯГАЙТЕ ОТ АРМИЯТА, УБИВАЙТЕ ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ ДА ВИ МОБИЛИЗИРАТ, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ В ПЛЕН И НЕ СЕ НАТИСКАЙТЕ ДА СЕ ВРЪЩАТЕ ОБРАТНО.
  Нещастните 65 украински жертви нека ви бъдат за пример.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *