Русия и Китай ще строят Военно-Научна База на Луната!

Генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин и ръководителят на Китайското национално космическо управление Джан Кеджиян днес подписаха договор за създаването на Международна научна станция на Луната, съобщи агенция ТАСС.

„Китай и Русия ще използват съвместно експертните си познания и научни технологии, за да създадат пътна карта за изграждането на международна изследователска станция на Луната“, се казва в изявление, публикувано на страницата на Китайското национално космическо управление.

Сътрудничеството между Русия и Китай в тази област включва както изследване на лунната повърхност, така и изпълнение на съвместни проекти в орбитата на естествения спътник на Земята.

Шефът на „Роскосмос“ Рогозин покани ръководителя на Китайското национално космическо управление да присъства на изстрелването на междупланетна автоматична станция „Луна-25“ от космодрума „Восточный“, планирано за октомври т.г.

На фона на тази новина днес Пентагонът излезе с официално изявление, в което изказва безпокойството си относно установено от тях „нерегламентирано превъзходство на руските спътникови военни сили в космоса“.

Вероятно американските военни визират руската противокорабна спътникова групировка от най-ново поколение „Лиана“, която от миналата седмица вече работи. Вследствие на което неуязвимите доскоро американски самолетоносачни групи вече са под прицела на руските хиперзвукови ракети „Циркон“ и свръхзвуковите крилати ракети „Калибър“. И могат да бъдат унищожени от космоса за минути във всяка една точка от акваторията на моретата и океаните. А какво ли ще се случи с американската отбранителна система, в която всяка година САЩ наливат по около 600 млрд. долара, когато Русия и Китай построят военно-научната си база на Луната и разположат там ракетите си?! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *