Русия иска пълен контрол над Донбас и Южна Украйна: „Не ние започнахме тази война, но ние ще я завършим“

Руското Министерство на отбраната разкри официално задачите на втория етап от специалната операция в Украйна. Една от задачите е да установим пълен контрол над Донбас и Южна Украйна, което ще позволи създаването на пълноценен сухопътен коридор към Крим и към Приднестровската република, каза заместник-командващият на Централния военен окръг на РФ генерал-майор Рустам Минекаев, цитиран от ТАСС.

Генерал-майор Минекаев

„От началото на втората фаза на специалната операция, която започна преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и цяла Южна Украйна“, каза той. Пълният контрол над Донбас, Запорожка и Херсонска области ще направи възможно създаването на пълноценен сухопътен коридор към Крим. Това са областите от Новорусия, а към тях трябва да прибавим и Харков, подчерта Минекаев.

„Овладяването на Николаевска и Одеска област пък ще позволи да се осигури сухопътен коридор от Крим към проруската Приднестровска република. С това едновременно ние ще блокираме жизненоважните черноморски и азовски пристанища на Киев, през които той изнася селскостопанската си, металургична и друга продукция в други страни“, каза заместник-командирът.

„Контролът над 6-те рускоезични и проруски области в Южна Украйна ще ни даде излаз към проруското Приднестровие, където също има факти за потискане на рускоезичното население. Очевидно сега ние сме във война със целия западен свят, както беше и по време на Великата отечествена война, цяла Европа тогава беше фашистка и беше срещу нас. И сега същото нещо, те никога не харесваха Русия“, добави той.

„Не ние започнахме тази война, но ние ще я завършим“, каза ген. Минекаев.

Думите на заместник-командващият на Централния военен окръг на РФ генерал-майор Рустам Минекаев могат да се считат за официално изявление на руското Министерство на отбраната.

СВОДКА НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В УКРАЙНА КЪМ 22.04.22 В 10 ЧАСА ОТ ВОЕННИЯ АНАЛИЗАТОР ЮРИЙ ПОДОЛЯКА! ВИЖ ТУК:

https://youtu.be/GJ7BPQZDiJY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Всичко, което пише в тази и други подобни статии ще бъде осъществено. Предсказано е,а ясновидците и астролозите не грешат. Това, че светът няма да бъде същият започват да го осмислят и най-простите. бедата е, че тази война обещава твърде много злини за Европа и за България.

  2. Малко преди минските преговори по време на ожесточените сражения между републиките ДНР и ЛНР и Украйна Путин заяви че ако се стигне до пълномащабни военни действия между Русия и Украйна, руските войски за една седмица ще превземат Киев. Войната вече се води 59 дни… Изводи?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *