Румен Радев Разкри: Борисов лично е наредил на ДАНС да ме Подслушват! (С ВИДЕО)

„Вече е ясно кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона. Знаел е. Тия СРС-та няма как да се реализират без неговото одобрение. С това подслушване Борисов е нарушил поне 5 закона. А ако все пак не е знаел, нещо което е трудно дори да си представим, това е още по-лошо. Би значело, че на премиерския пост имаме човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. Проблемът не е толкова в незаконната атака срещу мен в качеството ми на държавен глава. Същинският проблем е в порочния начин, по който Бойко Борисов управлява държавата“.

Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти във връзка със СРС-скандала с подслушването на президента и шефа на ВВС. Ето какво каза още той:

„В ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна – всичко това пряко рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения български гражданин. Премиерът Борисов ще трябва да отговори на много въпроси. Първият и най-важен е за връзката му с Главния прокурор Гешев. Ясно е кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона? Знаел е, това няма как да се направи без неговото одобрение. С тия подслушвания Борисов е нарушил поне 5 закона“, каза Радев.

„Това е по отношение на ДАНС. След това идва Главна прокуратура, която побърза да развее СРС-тата в публичното пространство, и пак в нарушение на закона. Очевидно е, че Гешев го направи, за да обслужи нечий интерес. Борисов е първия български премиер, който установи практиката всяка сряда да привиква при себе си Главния прокурор и председателя на ДАНС. Незаконно е, а е и очевидно защо премиерът го прави – за да упражнява плътен контрол върху дейността на ДАНС и Главна прокуратура. Борисов е превърнал тези ведомства в бухалки за саморазправа с неудобните опозиционери на властта му“, каза още президентът.

А относно Главния прокурор Иван Гешев: През последния месец той ходи в кабинета на премиера ежедневно. Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби (Главна прокуратура и ДАНС) проспаха водната криза, боклуците, престъпните обществени поръчки, срива на търговския регистър, хакерските атаки срещу НАП, хазарта, националните лотарии… При положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии. Проспаха това, че платихме американски самолети четвърто поколентие на цени, двойно по-скъпи от самолети пето поколение“, каза още той.

„И защо господин Гешев вижда корупция навсякъде в държавата, само не и в Министерски съвет, където Борисов еднолично определя и харчи държавния бюджет когато и за каквото му хрумне, без каквито и да е регулации? Харчат се милиарди без обществени поръчки и обществото вече дори не е информирано до кого достигат тези пари. Главния прокурор Иван Гешев демонстрира огромна амбиция да се пребори с корупцията, но някак не вижда очевадното – че главата на чудовището „Корупция“ е в Министерски съвет“, подчерта Радев.

„От Главна прокуратура очаквах не да изпълнява поръчките на изпълнителната власт за саморазправа с неудобните й опоненти, а да обърне внимание на лавината от сигнали от граждани и разследващи журналисти, които дават поводи за самосезиране – от санирането и оградите по границата, през хазарта, боклуците, АпартаментГейт, АсфалтГейт, къщите за гости, безобразното обществено строителство и ремонти, брутално-лобисткото законодателство, мобилните инселератори, където изтичат стотици милиони безадресно.“, завърши Радев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Настоящият президент Румен Радев винаги знае кога и какво точно да каже, за да не нарушава законите и Конституцията. Именно затова е непоклатим.

  2. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ЗАСТАНЕМ ДО НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРСКИЯ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА БЕЗ НАТО ЕС САЩ СОРОС КАСКЕТ ГЕШЕВ БЕЗ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ

  3. БОЖКОВ КЪДЕТО И ПО СВЕТА ДА СЕ НАМИРАШ ЗАПОМНИ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА НЕ ТИ Е ПРЕЧИЛ ЗА НИЩО И НЕ ТЕ Е ПРИСЛЕДВАЛ НАРОДНАТА НИ МОЛБА КЪМ ТЕБ Е ДА ИЗПРАТИШ СНАЙПЕРИСТИ НА ВРАГОВЕТЕ СИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ БОЖКОВ МОЖЕШ В ИМЕТО НА НАРОДА БЛАГОДАРИМ ТИ

  4. Mного станахме (анонимните). Г-н президент, защо се плашите от СРС-та – разкрийте всичко както си е. След това ги отсъдете. Зада си получат заслуженото…

  5. Другарю президент. Лично на вас са думите да се пуснат прожекторите. Нали сте „ чист и неопитнен.“ Защо тогава се страхувате от СРС-та. И друго другарю президент. Кажете ни кой плаща екскурзиите на жена ви из целлия свят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *