Румен Петков: Тагарев е служител на военното министерство на Украйна

Правителството е създадено, за да предостави на Украйна всичко, което бъде поискано. И това украинският слуга Тодор Тагарев ни демонстрира с всяка своя публична поява. Правителството е нестабилно, създадено в порок и измами и ще си отиде с пороци и измами. За съжаление, сметката ще я платим ние. Това казва в интервю днес Румен Петков.

Няма да подадат оставка, докато не изпълнят всички поръчки, които са им дадени от американското посолство.

– Господин Петков, от петък ПП-ДБ настояват ГЕРБ да се подпише под седем точки, дадени от тях. Въпросът, който си задават българите е предстоят ли поредни предсрочни парламентарни избори?

– Това правителство е създадено с измама, от измама и за измама. Защо е създадено с измама? Защото ние не знаем колко гласоподаватели са пуснали гласа си за тези хора – изборите бяха фалшифицирани. Правителството им е създадено, за да предостави на Украйна всичко, което бъде поискано. И това украинският слуга Тодор Тагарев демонстрира с всяка своя публична поява. Оня ден загатна, че като ни поискат C-300, а те са ни поискали, ние ще направим всичко възможно да им ги предоставим. Т. е. те вече са ни вкарали във войната. Те съществуват чрез измама, чрез която се докопват до грабежа. ПП и ДБ ще бягат от споразумение, защото то окончателно ще легитимира коалицията, но без споразумение няма управление никъде по света. Без споразумение ще се вземат решения „на парче“ и всичко ще бъде хаотично. Няма да изненадам никого като кажа, че държавата практически няма нито стотинка и тезите, с които ни облъчват жълто-сините кафяви медии са толкова встрани от истината, колкото и декларациите за почтеност на тези платени реализатори на чужди поръчки. Да не ги нарека чужди агенти. Правителството им е нестабилно, създадено в порок и измами и ще си отиде с пороци и измами. За съжаление сметката ще я платим ние.

– Вярвате ли, че ще подадат оставка, или това е опит за рекет?

– Те няма да подадат оставка, докато не изпълнят всички американски поръчки. Това, че се опитват да се докарат пред американските си господари е допълнително позорящ факт. Ние даваме ли си сметка какво означава мандатоносителят ПП-ДБ да организира протест срещу себе си? Това е български почин, който ще бъде изучаван в политическите науки като израз на шизофрения. По същество ПП и ДБ са патология на българската политика.

– Как да си обясним, че ГЕРБ които имат достатъчен опит в политиката, приеха да подкрепят правителство с мандата на ПП-ДБ? И защо всички бягат от думата коалиция?

– Разбира се, че има коалиция и никой сериозен и здравомислещ човек не допуска шарлатанията, която твърди, че няма коалиция. Приказките за евроатлантическо мнозинство, за мнозинство на промяната, показват, че сме свидетели на всякакво друго мнозинство, но не и на българско мнозинство. Няма какво да си обясняваме за ГЕРБ. Те просто изпързаляха тази шайка. Господин Пеевски е основният двигател на конституционните промени и понякога той е така добър да приема хленчещият Христо Иванов, да му отделя по половин час… Половин час, в който пленарната зала решава да извади следствието от прокуратурата. Христо Иванов не е казал дума по този повод. А това е реална съдебна реформа! Христо Иванов не казва и дума, защото не разбира материята. Тази материя винаги му е била чужда. Той непрекъснато говори за съдебна реформа, без да каже нито веднъж в какво трябва да се изразява тя. Те говорят за конституционна реформа, а никой не казва какво искат да променят.

– Кой ще я прави конституционната реформа, след като в парламента няма нито един конституционалист?

– Мисля, че ПП и ДБ показаха техния фаворит – Стою Правото и всеки български юрист – начинаещ или мастит трябва да види представата на ПП и ДБ за върховенството на юридическата мисъл. Съдебната реформа няма как да стане без съвет, който да включва авторитети в академичните среди като Пламен Киров, Сашо Пенов, Даниел Вълчев, Борис Велчев… Но тях няма кой да ги покани, защото Христо Иванов и Кирил Петков не ги познават. А имената, които споменавам са на изключителни авторитети и на изключителни юристи и преди всичко почтени хора. А тези три характеристики изключват Петков и Иванов да ги познават. Те ще продължат да си говорят за съдебна реформа, която е в сигурните ръце на Стою Правото.

– Ще има ли съдебна реформа или тя приключи със смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов?

– И с ваденето на следствието от прокуратурата. Смаян съм от факта, че нито един анализатор не обръща внимание на този факт. Смятам, че тези неуки хора, нямат никаква представа каква съдебна реформа искат, смятат да яхнат съдебната власт. Защо осем месеца, по времето на правителството на Кирил Петков не попълниха състава на ВСС, защо не избраха нов инспекторат, защо не попълниха състава на Конституционния съд? Те са неуки те не разбират съдебната система, те нямат отношение към справедливостта и правораздаването. Преди година предупредих, че Бойко Борисов ще ги изтъркаля дотам, че този състав на ВСС ще освободи Иван Гешев и ще избере новия главен прокурор. Какво неясно има в това кратко изречение?

– Още ли смятате, че този ВСС ще избере новия главен прокурор?

– Той е длъжен по закон. Има времеви срокове в закона за съдебната власт. Единственото решение, което може да бъде прието от Христо Иванов е да го направим него главен прокурор, или да бъде избран главен прокурор, посочен от него. Решението естествено ще бъде съгласувано с г-н Пеевски, защото за всички е ясно, че Христо Иванов няма стъпка, която да не е съгласувал с г-н Пеевски. Не се впечатляваме от стремежа на някакви анализатори, които се опитват да ни обясняват, че ДБ са някакви двигатели. Те са двигатели на убийството на България.

– Бюджетът ли ще бъде първото истинско изпитание пред кабинета „Денков“?

– Пред този кабинет няма никакви изпитания. Пред този кабинет има задача – да даде С-300 на Украйна, да даде въоръжението, което иска Украйна, да даде боеприпасите, които иска Украйна и да изпрати доброволчески корпус в Украйна. Те имат задачи. Те нямат предизвикателства. Кой говори сериозно за бюджет? Чул съм до сега двама министри да се ангажират сериозно с тематиката, с която са натоварени – единият е на земеделието, а другият на енергетиката. Има една гениална снимка – на едно нищожество с една морално укорима женица – посланикът на Украйна Олеся Илашчук с попадналия в българското правителство украински слуга Тодор Тагарев. Снимката казва всичко. Жената гледа достолепно, убедително, а Тагарев е послушно ухилен като слуга, на който ръководителят дори не му обръща внимание.

– Това с доброволците не е ли пресилено, не е ли лъжа, която всява страхове?

– Първата стъпка е направена с признанието на Тагарев от онзи ден, че ще готвим фелдшери, медици и хора със здравна подготовка, които да бъдат изпратени в Украйна. Ще готвим и украинци, които да бъдат на първа линия. Когато предупредихме, че ще пратим С-300 те си замълчаха и седмица по-късно Тагарев каза, че трябва специалните платформи да ги имаме предвид и даде пример с С-300.

– Как им хрумна да сложат Тодор Тагарев за военен министър?

– Той не е военен министър, той е министър на войната. Той е слуга на Украйна. Повтарям за енти път. Той е на заплата в украинско специфично ведомство. Бил е на заплата от 2009 до 2014 г. и по моя информация не е спрял да получава пари оттам и към ден – днешен. Той е щатен служител на министерството на отбраната на Украйна. Нека да каже, че не е вярно. Той мълчи за този факт по понятни причини.

– Все още ли работи за украинското военно министерство?

– Подходът на тези служби е такъв, че започнат ли да ти плащат веднъж, последното нещо, което ще ти платят е траурния ритуал по „последният ти път“. Да е жив и здрав, подчертавам дебело.

– Като заговорихте за Украйна, прави ли ви впечатление, че в последните дни устремът на Зеленски нещо секна.

– Зеленски живее с убеждението, че командва НАТО, командва ЕС. Към нас е по-пренебрежителен – праща ни външния си министър. Ние не искаме да виждаме истината. Говори ни се, че сме жертви на руска пропаганда. Аз обаче ще ви цитирам Робърт Кенеди-младши, който казва: Ние обградихме Русия отвсякъде с ракети. Ние, САЩ – извършихме преврата в Украйна през 2014 г. Цитирам също и Джефри Сакс – Ние започнахме войната срещу Русия, извършвайки преврата през 2014 г. И той сочи като аргумент признанието на Виктория Нюланд. Това руска пропаганда ли е? Ако Робърт Кенеди и Джефри Сакс са говорителите на руската пропаганда, да сме наясно докъде е стигнал Кремъл с овладяването на западния ресурс. Зеленски не е в състояние да продължи. Ако можеше да напредне, той щеше да го направи, за да може на срещата на върха на НАТО да иска и да иска и да иска още и още и още… Но той не може, защото вече не разполага с жива сила. Ние някак си пропуснахме, че наскоро киевския режим обяви окончателна всеобща мобилизация – тоест изстисква последната налична жива ссила от цялата територия на Украйна. Добре би било да покажем на Зеленски снимките на украинските джипове в България. Тези джипове кого разхождат? Това не е руска пропаганда. Става въпрос за едни украински джипове, които разхождат едни богати украинци – млади напращели мъже. Тук и в цяла Европа. Гледах едно нравствено падение по зелено-кафявия ефир. Не мога да си обясня как могат да се изговорят толкова много неверни неща и същия този човек на другия ден да се среше и да отиде на работа. Ние сме имали външен министър, който обявява как Путин е избягал от Москва и това е сринало окончателно авторитета му. Ние дори не пожелахме да видим тежкия колапс и избиването на цивилни хора при щурма на Капитолийския хълм преди 4 години във Вашингтон. Толкова ли не виждаме зоологическият ентусиазъм, обзел редица западни медии и анализатори? Един от нашите кухендери тия дни обяви: Ние гледаме на живо краят на Путин. Това може да го каже или човек прекалено напреднал с алкохола, или човек прекалено изостанал в умственото си развитие.

– Истински ли беше метежът на Пригожин, или бе инспириран с друга цел, каквито конспиративни теории се появиха?

– Аз не мога да коментирам какво е било, но резултатът е, че Путин не допусна проливането на руска кръв. Пригожин очевидно видя, че никой не тръгва с него. Той видя реакцията на висшите военни, видя генерал Суровикин, който беше повече от категоричен: Спрете, приберете се, ние воюваме заедно. Той видя, че губернаторите на регионите са категорично против това, което той прави. Гледахме клиповете от Ростов на Дон. Видяхме възрастната жена, която биеше с чантите двама с автомати и ги питаше: Защо ни съсипвате града, защо сте тук, а не на фронта? Това е реакцията на руския народ. Аз като гледам нашите телевизии, от три месеца се чудя Зеленски като стои пред Кремъл и е на ръба да го превземе, не хвана ли разширени вени. Поднасят ни се измислени събития, без връзка с реалността.

– А кой създаде Пригожин?

– Аз не мога да кажа кой го е създал, защото част от биографията на неговата армия е в Африка и има доста сериозни позиции и в Судан, и в Сирия, и в други държави. Фактът, че набегът му в Русия, които някои наричат метеж, се провали катастрофално, показва че властта се грижи за живота на руските граждани, а руските граждани масово са със своето правителство.

– Нормално ли е според вас, една частна армия да премине през половин Русия в пълно бойно снаряжение, без някой да я спре?

– Не е нормално. Но не мисля, че някой е искал да ги спре с проливане на кръв. Ако искаха, щяха да ги спрат още в Ростов, но никой не е гледал на Пригожин и „Вагнер“ като на врагове. Нали разбирате, че украинската армия всеки ден прави десетки опити в тъй наречената контраофанзива да превземе поне едно селце и нее успява.

– „Вагнер“ бяха на страната на руската армия, бяха на страната на Русия…

– Мисля, че те спряха и обърнаха танковете, защото разбраха, че руската армия е срещу това, което те правят. Те не бяха спрени със стрелба, не бяха спрени с ракети. Те бяха спрени с чувството за принадлежност на руснака към Русия. Друг е въпросът, че на подстъпите към Москва ги чакаше голяма групировка на „Росгвардия“

– Т. е. към войниците на „Вагнер“ е имало негативно отношение от страна на руския народ?

– Това се видя в социалните мрежи. И в Ростов на Дон и в други градове. Фактът, че никой не тръгна с тях е показателен. А хората на улицата, които им се радваха, просто не зннаеха какви са намеренията им. Мисля, че ескалацията, превъзбудата и решението на Пригожин да тръгне с войските си на поход из Русия дойде от указа на Путин за разформироването на ЧВК „Вагнер“ и поканата му всички, които искат да продължат да участват във военните действия, трябва да преминат на страната на руската армия.  Това предизвика реакцията на Пригожин, който бесен в едно от видеата си преди да тръгне към Москва заяви, че единствено и само той ще взема решения за частната си армия. Смятам, че подобни частни групировки са вредни.

– Може ли да се прогнозира кога ще свърши тази война?

– Не мисля. Това, което видяхме – клякането на държавния секретар на САЩ Блинкен в Китай. Там той много ясно каза: Ние нямаме никакви претенции, продължаваме да поддържаме позицията на Пекин за единен Китай по отношение на Тайван. С това Блинкен призна, че САЩ нямат сили да водят едновременно война на два фронта – срещу Русия и Китай. В САЩ вървят много тежки процеси заради корупцията на семейство Байдън. Очевидно е, че в Европа има нежелание на прокуратурата да разследва скандалите с COVID и престъпленията. Това са все причини САЩ и Европа да искат война. Но не могат да я водят едновременно срещу две суперсили, затова засега се съсредоточават срещу Русия. Даваме ли си сметка какво означава фразата на Тагарев, че мирът не е решение? Мирът не е изход. Същото нещо го говорят фон дер Лайен, Байдън… Да проследим логиката на Робърт Кенеди-младши и на Джефри Санкс, които говорят с много сериозни аргументи за финансовия колапс в САЩ. Пет банки фалираха от началото на годината в САЩ. Т. е. тези хора не са заинтересовани войната да свърши. Войната няма да завърши докато стремежът на режима в САЩ е да прикрива корупцията на семейство Байдън в Украйна, а стремежът на Урсула фон дер Лайен е да се прикрива корупцията с ваксините и ние всички сме попаднали под щампата: Мир, да, но само когато Украйна спечели войната. А тази война я плащаме ние и украинския и руския народ. И последното нещо, което ще се случи е Украйна да я спечели.

Румен Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Бил е кмет на родния си град, министър на вътрешните работи в кабинета “Станишев”, три мандата народен представител от БСП. Един от съучредителите на партия АБВ. От третия конгрес на АБВ е председател на партията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

 1. Ако другарят Шадраванов казва истината –
  за гусина Магарев,
  не трябва ли,
  едни институцийки, в които хиляди папкат чували с парички – от гърба на ТОЗИ НАРОД,
  да си размърдат не сами седалищните мускули,
  а и нещо на „горният етаж“,
  за да имитират /ПОНЕ/ някаква дейност
  и си оправдаят парите?!

 2. Путин да избяга ли? Ще ви се, мръсни предатели? Това кой го е казал – селянчето от гоце делчев ли? Тази женица дето едно изречение не може да каже, ако не е написано? Срам, срам! Путин държи копчето на ядреното оръжие, как ще се страхува? Той ви каза отдавна, че на него не му трябва свят без Русия! Който има мозък ще разбере, но безмозъчните за съжаление са по върховете!

 3. Всичко, което е казал Петков е вярно, САМО ЧЕ, защо не се обедините бе хора с БСП и Възраждане, защо не пометете о време тези ам. подлоги. Щото и двамата са доказани такива.Ще ни досъсипят експресно, само и единствено защото ние сме най- близък народ до руския.

 4. Вижте го Тагарев бе хора, абсолютен сладур,бисер на военното ни подлагане. „Тагарев в Црънча: Нашето бъдеще е да се интегрираме здраво със съюзниците си“-Епицентър. С кои съюзници бе КРЕТЕН и срещу кого,че и с какво,с мизерията на окаяните ни пенсионери ли, които с дневната и пенсия не могат да си купят и половин кило череши, щото другите са отишли за скъпи лекарства, за ток и за ДДС.Аман от доказани ИЗРОДИ.

 5. Британоварварите демонстративно ни принизяват не просто до нивото на държава от третия свят, а до някаква африканска колония, откъдето могат да се гаврят и ошушкат каквото си поискат. Но туземната оФца си мисли, че я пазят, хранят и ибичат.

 6. На времето имаше един помак – престъпник с прякор „Крушата“. Той също си беше въобразил, че е велик и недосегаем. Тая му илюзия беше развенчана от един снайперист, който със своя СКС изпрати продажния ПОМАК при аллаха му. Къде си бе, братко, снайпер? Имаш 240 цели. Почвай ги подред.
  Да не забравя – почни с магарев.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *