Радев заминава за Варшава за среща с Байдън! САЩ активизира проекта „Триморие“ за Война с Русия!

Президентът Румен Радев ще участва днес – 22 февруари, в срещата на държавите от формата Б9 (Триморие), която ще се състои във Варшава. На срещата ще присъства и президента на САЩ. Това стана ясно от съобщение на прессекретариата на държавния ни глава.

Форматът „Триморие“ обединява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша.

В тазгодишното издание на срещата на високо равнище в полската столица ще участва и президентът на САЩ Джо Байдън.

Американският президент Джо Байдън снощи пристигна във Варшава след изненадващото си кратко посещение в Киев, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.

Изразените от президента Байдън позиции за продължаване на военната и друга помощ за Украйна във войната срещу Русия, включително визитата му в Киев, по време на която обеща нов оръжеен пакет, влизат в противоречие със заявеното от Румен Радев.

Преди дни на конференцията по сигурността в Мюнхен, Радев заяви, че войната не е решение.

„Дълбоките противоречия между Русия и Украйна трудно ще се разрешат чрез война. Още по-малко пък тази война може да доведе до устойчив мир. Затова е изключително важно международната общност най-сетне да се фокусира върху прекратяването на военните действия и търсенето на мирно решение с политически средства“, заяви Радев.

Преди това, на 14 февруари, българският президент заяви, че е категорично „против да бъде предоставяно на Украйна въоръжение от складовете на Българската армия“. Изявлението си той направи по повод искането на Киев за предоставяне на още оръжия.

Радев заяви, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

„Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам обаче, че този конфликт няма военно решение и мир може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и с диалог“, посочи Радев.

Коментарът на Скандално.нет:

Привикването на Радев в Полша на килимчето пред Байдън е сигурен знак за форсиране на американския план България да бъде превърната във фронтова държава. Със сигурност на Триморската среща ще има натиск срещу страната ни да изпрати свои войници в Украйна. Опасността от мобилизация и хвърлянето на цивилните български мъже в месомелачката на един по-следващ етап, е повече от реална. Бъдещите управляващи ДБ, ПП и ГЕРБ изобщо няма да се поколебаят да направят това, което правят сега украинските управляващи с обикновените украинци – пушечно месо. Те тъкмо за тази мисия са отгледани и внедрени от САЩ в българската политика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

31 коментара

 1. Ако този лизач на американски памперси ни вкара във война, трябва да е и първата жертва от наша страна. Следват лидерите на изброените партии в статията. Хора, как може такива предателски плазмодии да ни управляват????

  • Може, като оФците си избират вълци за пастири, или въобще не им пука и не гласуват, вярвайки на краварската преса, че всички са маскари….
   Не само ни управляват, а директно си ни избиват 33 г., сега ще ни пратят и на война, за да подарят земята на турците, които медийните оплаквачки много обичат.

   • Съвсем не случайно американските специалисти по психологическа война справедливо оприличиха българите на добитък. Те убедено приеха миража за демокрация и свобода на пазара. Прегърнаха консуматорските ценности и заживяха щастливо в изобилия от ГМО-продукти и дрехи втора употреба. Сега горките оФчици ги е страх да се откажат от миражите, тъй като са им втълпили, че ги очакват репресии, тоталитаризъм, глад и руски комунизъм………

   • Овците не избират,ЛИЗАЧИТЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ от Козяк.

 2. Мойта е лесна – учил ме е бай Добри Джуров. Да му мислят младите,красивите, цветните хардварци! Такъв ще им го набута Владимирович, че ще им хареса и няма да искат да си го извадят! Ха честито и марш към Киев – демокрацията е в опасност!Аз оставам тук да чакам да се върнете. До тогава ще чукам оставеното от Вас!

  • Не прави такива грозни сравнения Иване, какво лошо си видял ти от женския орган.Благодарение на него си на бял свят.

 3. Това, което предстои да извършат “нашите” българоубийци, е ясно.
  Някой има ли решение какво да се направи? И как.
  Иначе плюенето и обвиненията са ясни. Но няма да променят ситуацията.

  • Дори Бог да слезе и покаже пътя на българите, сатаниската преса ще го обяви за сатана и българите ще повярват и убият с камъни.
   Дядо ми преди да си отиде каза, че всеки който се опитва да спаси българското племе го чака съдбата на Левски и Ботев.

 4. Във славните времена на царе и ханове в България всички те са били начело на войската! Сега да ги видим нашите подлоги дали ще имат куража да застанат начело на тези .които ще заминат в укията?

 5. КОЙ ЩЕ НАТИСНЕ КОПЧЕТО НА „ЧЛЕН 5-ТИ ОТ НАТО“ БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА ДА ТРЪГНЕ ДА СЕ БИЕ В НОВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !

  ФЕРДИНАНД ПРЕМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЗА ДА ИМА ПРАВО ДА ОБЯВЯВА ВОЙНА !

  СЛЕД ВОЙНАТА ГО ИЗРИТАХА ОТ БЪЛГАРИЯ, НО ОСТАВИ ПРЕСТЪПНИЯ СИ СИН БОРИС ТРЕТИ, КОЙТО СЕ РЪКОВОДЕШЕ ОТ ГЕРМАНИЯ …

  БИРИС ТРЕТИ, НЕ ПОДПИСА ДОГОВОРА СЪС ХИТЛЕР НО УЧАСТВА ВЪВ ВОЙНАТА …. НЕКА НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ, КЪДЕ СА БИЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ ПО БЪЛГАНИТЕ,ЗАЩОТО АЗ ПРОЗД, А ВИЕ УМНИ …

  СЕГАШНИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, НЯМА ПРАВО ДА ОБЯДЯВА ВОЙНА, ЗАЩОТО ЧЛЕН „5-ТИ Е ОБЯВИЛ ВОЙНА“ ОТ ИМЕТО НА КОЛЕТИВНОТО РЪКОВОДСТВО !

  БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАТА ПОРАЗЕНА СТРАНА ОТ РУСИЯ, ЗАЩОТО СМЕ НА ИЗХОДНИЯ БАРАЖ С ГОЛИТЕ ГЪЗЕРИ, НО САЩ ЩЕ НИ СПАСЯВАТ !

  ПАЕУЙЯ, ВСИЧКИ ЩЕ ЛЕТИМ ВЪВ ВИСОТИ, БЕ КРИЛАТИ БЕЗКРИЛИ САМОЛЬОТИ… !

  ВЪВ ПОЛША ЩЕ ДРЪНКАТ ОРЪЖИЕ ЗАПЛАХИ
  НАШИТЕ ОТВОРЕНИ ДРУГАРИ …

  ДО СЪД ВЪВ НЮРЕНБЕРГ НЕ ЩЕ СТИГНЕ ТАМ
  ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ В ПУХ И ПРАХ !
  ПОЕТИЧНО ПИСАНЕ ОТ СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ

 6. Мисля, че г-н Радев този път ще заяви ясно, че няма да изпрати български мъже и да даде последното ни оръжие за война, която не е наша и която подпалиха украинците подбутвани отзад от сатанистите сащ и мръсната европа! Пожелавам победа на братята руси, нашите братя, обичам ги! Защо привикват само тези страни, защо тука не са сатанистите от франция, германия, холандия, испания и т.н. умните и красивите от „цветната градина“? Защо Гърция отсъства – защото англосаксите ходят там на море ли? Хора, бдете, искат да ни избият, не ви ли е ясно! Ха, да видим сега колко са смели българските мъже, нали щели сте де ни освободите от турско робство, без Русия?! Сега е времето да покажете, че сте мъже а не джендъри!

  • И един мармот ………….
   Няма полунационален предател, както няма полубременна ….

 7. На тъпия льотчик, който така левашки се върза на полската приказка за триморието вече трябва да му е станало ясно какво се подразбира под идеята за триморието. А то е нищо ново – просто стар полски бясношовинистичен блян за равнопоставеност на Великобритания и превъзходство на Полша над франция и Германия и на всяка цена над Русия. А в днешния прочит същото, но доукрасено с подкарани под строй телета от близките околности на източна Европа за реализация на пилсудския мираж. Себе си ли заблуждава нашия хвърчилко като прави празни изявления, че няма да дава повече оръжия, че няма да се отказваме от руския атом или че ние няма да воюваме срещу Русия? Дали си дава сметка че във Варшава ще го смелят и сплескат като кюфте за си поеме по най-бързия начин мястото в горещия тиган в Украйна? И след като всички разбрахме каква тънка вейка е на студените ветрове, защо изобщо се съгласява да ходи там където ще го брулят и правят за смях и наш резил?

 8. “Българския льотчик” е лъжец и измамник!
  Така са лъгали евреите през ВСВ- няма да ви убиваме, само ще ви изпратим в “санаториуми”!
  От които “санаториуми” са излязли на сапун!
  Спрете да им вярвате! Лъжат! Лъжат! Лъжат! За да ви изтребят!
  Гледайте “ Собибор”, гледайте “ Пианистът”, гледайте “Брестка крепост”- всички тези филми по реални събития!
  Лъгали са така евреите през ВСВ- че ги изпращат в “санаториуми”!
  Всички партии да си заврат бюлетините в “з@дниците”!
  Всичките гласуваха “за” промяна в закона за отбраната- за да ви изпратят на смърт, мъже!
  Евреите през ВСВ така брутално са лъгани, че са се качвали с музика и песни във вагоните за концлагерите!
  Лъжат ви! Всичките до последния!
  Лъжат! Лъжат! Лъжат! Ви!
  За да ви изпратят за изтребление.
  Излезте от комата и ступора!
  Радев, мадев, костито, всичките до последния! Лъжат!
  Гледайте филмите как са лъгали до последния момент евреите! И разберете- ние за тях сме за изтребване!
  Спрете да вярвате в лъжите им!

 9. Казах, че толерантността ми приключи!
  Давали сте клетва да служите на родината си. Не на ОТАН, не на СЕ, не на терористични групировки!
  Аз съм жена- но съм дала същата клетва- да съм вярна и да служа на Отечеството си- България.
  Отчет не дължа на никой, освен на моя Господ Бог- Иисус Христос.
  Как вие ще постъпите- според вашия избор.
  Господ да ни е на помощ.
  Амин.

 10. Посетих Освиенцим- когато бях на 11 г.!
  Вижте го- вероятно има документални снимки.
  Имаше цели зали с витрини- зад витрините- детски черепи! Детски обувки, детски коси, детски четки за зъби и детски обувчици.
  Газови камери- “санаториуми”.
  За Менгеле някой нещо? Отварял черепи на живи деца- да ги изучава?! Драл ги живи да прави колани и обувки!
  Няма да се цензурирам-защото с блеенето по партии и бюлетини, вкарвате България и българите в това!
  Гледайте!
  И спрете да блеете с предатели, чиято цел е фашистка.
  Няма да гласувам НИКОГА за нито една “партия”, гласувала “ЗА” промяна в закона за отбраната и въоръжените сили. Имаща за цел да ни избие.
  Господ да ме съди- не дължа обяснение на никой друг.

 11. Нека ни мислят за глупави. Аз все пак вярвам, че българинът най-накрая ще покаже характер. Но ще видим

  • И аз вярвам.
   Време е.
   За ужас на критикуващите, че сме мърша и дебили- никога няма да си позволя да обиждам така събратя, за които знам, че са готови да умрат за България.
   Избирам си приятелите.
   Изхвърлих отдавна някои- те си знаят кои са.
   Няма как да стане-да гледам брат, готов на всичко за България- и да го плюя. Защото някой решил да вкара всички ни в категорията овце.
   Не сме мърша!
   Не сме дебили!
   Историята го е доказала.
   Мъже- ще опитат да ви мобилизират.
   Постъпете както искате.
   Аз няма да се дам без бой.
   Да знаете- не сте мърша. Не сте дебили.

 12. След като преди време Радев обяви, че триморието било икономически проект и след като излязоха толкова материали доказващи истината, ОЧАКВАМ някаква генерална корекция от негова страна и разумен подход. Ако това не стане, ако се оставим отново в прегръдките на нашите евроатлантически пачаври, с нас е свършено, НЕОБРАТИМО.Вижте го Бойчето какво мръсночело блъска в краката на Козяк, повдига ми се.“Борисов към „Локхийд Мартин“: Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ“ Епицентър

  • Г-н Иванов.
   Лично мое мнение- докато оставяме някакви назначени от рогатата улица пълни нелегитимници- ще си сърбаме робската чорба.
   Доказано е в историята бе, хора!
   Разбирате ли изобщо за какъв кошмар ви говоря?! Документиран! Или трябва да видите как ви се разпиляват червата по асфалта, как изнасилват децата и жените ви- за да разберете.
   Пожалих ви. Не ви разказах всичко.
   Като дойде войната- бъдете готови за това.
   Някои олигофрени даже си мечтаят да дойде.
   Много сте зле.
   Внимавайте какво си пожелавайте- Ива, моли се. Дано никога не дойдат пожеланията ти- за война и фронт.
   Не сте наред. Вие сте безумници. Българомразци- на теб говоря, Ива.
   Пепел ти на устата и повече никога не пожелавай война за България и българските мъже да ходят на фронта!
   Анатема!

 13. И не е даже нужно да изпращаме сега войски в Украина, достатъчно е да предоставим територията си за НАТОвски войски, за натовско оръжие и да я направят България втора Украина. После ще се повтори сценария, ако дотогава не стане чудото.

  • Точно!
   Достатъчно е на пригоденото летище в Труд да кацнат ф16 с ядрено оръжие и……

 14. Допълвам към смърфчетата, напуснали България и живееши извън нея. Но имащи самочувствието да се наричат българи и да се бъркат в живота на България! С идеята: вие оправете нешата, ние след това ще си дойдем.
  Не, няма да си дойдете, драги мили ми емигранти!
  Никой не ви е длъжен да ви върши работата!
  А вие сте предатели на родината си.
  Имате само един шанс да докажете, че не сте такива: веднага да се върнете и да се борите за Отечеството ни наравно с нас.
  Предатели- знаете си кои сте.
  Аре- лека, че ми писна от плужеци и идиоти с претенции!

  • Nie, koito jiveem v chujbina ne sme predateli, a rabotim I PRASHTAME PO MILIERDI DOLARI I EVRA NA godina ta vie da gi harchite tuka v Bulgaria za podsilvane na balgarskata ikonomika. Nie, koito jiveem I rabotim v chujbina izdarjame Bulgaria, za da mogat takiva bezrabotni kukundreli kato tebe da mogat tsial den da si cheshat ezitsite po forumite. I spri s neadekvatnite ti komentari, shtoto ili si nedorasla tineidgarka, ili si totalno izperkala kukuvitsa. I si nameri rabota, shtoto niama nie da te izdarjame, a ti po tsel den da brashtolevish gluposti po forumite.

   • До онуй нещо, използвашо латиница!:
    Не те дочетох. Ти дори не пишеш на български и не ме интересува кви долари си отишло да изкарваш.
    Нито си българин, нито ще бъдеш!
    Следващия път пиши на български- ако искаш да те чета! Второ- пиши от България, ако искаш да те чета!
    Урунгел!

   • Шльоко, тук няма кой да ти чете сатаниската азбука.

   • Браво бе,пичове!Правилно разсъждавате! На тия женски от сайта да и спрат питиетата.Все скъпи питиета,а все се жалват!

 15. Мина,Иви,или както там се пишеш! Аз живея в реално време,и пиша нещата такива,каквито са в действителност!Не можеш да ме упрекнеш,затова,че Войната Идва,а Мълчанието на Агнетата е Факт! Факт ли е?Факт!Така че,пепелта,дето ми я пожелаваш,ще е някъде другаде,но не на моя език!

  • Ива,
   Не знам за каква война, която идвала, съм те упреквала. Лично аз говоря от три години, че това ни готвят.
   А ти би ли била така добра да не ме наричаш повече дебил и мърша?
   Както и мои близки. Които не са дебили, нито мърши- само защото не отговарят на твоите политически пристрастия.

   • Епитетите,не се отнасят за теб и хора като теб! И много добре знаеш,че е така! Че голяма част от обществото е дебилно,също го знаеш.Интелигентен човек си!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *