Радев, Вучич и Новак с обща декларация в защита на семейството

Обща декларация в защита на семейството е подписал българския президент Румен Радев заедно със сръбския държавен глава Александър Вучич и унгарската президентка Каталин Новак.

Тримата са се обявили за „мрежата на приятелски настроените към семействата президенти“, става ясно от декларацията, която е публикувана на сайта на двореца „Шандор„.

Документът е публикуван на унгарски и английски език на уебсайта на двореца Шандор.

Ето го пълния текст на декларацията:

„Ние, Мрежата на приятелски настроените към семейството президенти, считаме началото на всяка година за подходящо време да се поучим от миналото и да планираме бъдещето, да подновим нашия оптимизъм и надежда и да прегърнем възможностите, които предстоят, и важните проблеми за нас. По този повод ние издигаме глас за значението на семействата в днешния свят. Убедени сме, че семействата са основата на нашето общество, източникът на нашите ценности и силата на нашите нации. Семейството осигурява подкрепа, напътствия и любов и формира нашия характер и идентичност. Семейството е и най-добрата среда за отглеждане на деца, които определят пътищата на нашите нации и оформят бъдещето на нашето земно кълбо. Силните семейства гарантират културата на отговорност, която допринася за устойчивостта и намалява заплахите от изменението на климата.

Вярваме, че семействата заслужават защита, помощ и признание от страна на държавите и обществата. Ето защо ние твърдо подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата и укрепват семейното сближаване, осигуряват благоприятна среда за създаване на семейства, дават възможност на жените да се стремят както като майки, така и като специалисти, подпомагат нуждаещите се и осигуряват сигурно бъдеще за децата.

Насърчаваме нашите граждани през тази година да продължат да се грижат за семейството като най-важната институция в нашите общества и да подават ръка на нуждаещите се. Нека направим промяна за нашите семейства, а оттам и за нашите държави.“

„Пожелаваме ви мир, благоденствие, здраве и щастлива Нова година от нашето семейство за вашето!

Каталин Новак, президентът на Унгария
Александър Вучич, президентът на Република Сърбия
Румен Радев, президентът на Република България“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *