Путин: Хората на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска области стават завинаги наши граждани! (С ВИДЕО)

„Ще защитаваме земята си с всички налични средства“, категоричен бе руският лидер. След речта на президента се проведе и церемонията по подписването на договорите за присъединяване на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области към Руската федерация. Цялата реч и церемонията можете да гледате на запис по-долу:

Зад избора на милионите хора в ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стоят нашата обща съдба и хилядолетна история. Независимо от всички изпитания, те пренесоха през годините любовта към Русия и това чувство никой не може да унищожи.

Това заяви президентът на РФ Владимир Путин в обръщението към нацията при подписването на договорите за влизането в състава на четирите нови региона – Донецката и Луганската народни републики, и Запорожката и Херсонската области.

Церемонията се провежда в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец. Там са президентите на ДНР Денис Пушилин и на ЛНР Леонид Пасечник, както и ръководителите на военно-гражданските администрации на Запорожка области Евгений Балицкий и на Херсонска област Владимир Салдо. След  речта на Путин започна и подписването на договорите за присъединяване.

Церемонията започна с минута мълчание за загиналите в Донбас.

Резултатите от референдумите вече са известни, хората направиха своя еднозначен избор. Това е тяхно неотменимо право, закрепено в Устава на ООН. Повтарям, това е неотменимо право на хората, което е основано на историческото единство. Тук, в Новорусия, са се сражавали Румянцев, Суворов, Ушаков. Тук нашите деди стояха до смърт през Втората световна война. И ние винаги ще помним героите на Руската пролет, заяви още Путин.

Ние призоваваме киевския режим да прекрати бойните действия и да се върне на масата на преговорите. Ние сме готови за това. Но няма да обсъждаме избора на хората на референдумите. Изборът е направен, Русия няма да го предаде, категоричен бе Путин.

Искам много добре да ме чуят Киев и неговите господари – хората на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области стават завинаги наши граждани. Завинаги!, отсече Владимир Путин.

„Ще защитаваме земята си с всички налични средства“, категоричен бе руският президент.

Както след революцията нарязаха кулоарно границите на съюзните републики, така и през 1991 г ръководителите поставиха народа пред свършен факт. Допускам, че те просто не са разбирали какво правят. Съветският съюз вече го няма, миналото няма как да се върне. Но и Русия няма нужда от това и не се стреми към него. Но няма нищо по-силно от вярата на хората, които се смятат за част от Русия. Няма нищо по-силно от решимостта им да се върнат в своето историческо Отечество, изтъкна президентът.

Нашите съотечественици, братя и сестри в Украйна видяха с очите си, какво готвят управляващите кръгове на Запад за цялото човечество. Те хвърлиха всички маски. След разпадането на СССР Западът реши, че целият свят трябва да се примири с техния диктат. И че Русия ще се разпадне. Но Русия устоя, възроди се, укрепна. Но Западът търси нов шанс да ни удари, да разруши държавата ни. Просто не им дава мира, че на света има такава страна, каза Путин.

Русия винаги ще бъде Русия. Ние и днес защитаваме нашите ценности и нашата Родина. Западът мисли, че всичко му е позволено. Споразуменията за стратегическата сигурност отиват в кошчето, твърдото обещание да не разширяват НАТО на Изток се превърна в грозна лъжа. Само слушаме от всички страни – Западът отстоява световен ред, основан на правила. Кой е виждал тези правила? Пълна измама, двойни и дори тройни стандарти, обяви руският президент.

Западът води хибридна война срещу нас. За тях истинската заплаха е нашата философия, нашето развитие и процъфтяване. На тях не им е нужна Русия. Тя е нужна на нас, призова Путин.

Русия е хилядолетна държава и няма да живее под чуждо ръководство. Никога няма да приемем този политически расизъм, наречен русофобия. На принципа „Който не е с нас, той е против нас“. Трябва да напомним на Запада, че е започнал своя геноцид още в средните векове. Изтребвали са цели етноси заради богатства. В тези дни хората в Луганск, Херсон, Запарожието и Донецк ще възстановят нашето историческо единство, каза Путин.

Той отбеляза, че САЩ е единствената страна в света, която два пъти е използвала ядрено оръжие. И припомни бомбардировките в Херошима и Наказаки.

Милиони хора са в лишения. Къде отива пшеницата – в Европа, само 5% в бедните страни. Европейските лидери всичко разбират, но предпочитат да слушат САЩ. Това е предателство към техните народи. Бог да им е на помощ. Всички, които са против западната хегемония, веднага влизат в списъка на враговете, каза още руският президент.

Западните елити не мислят да решават продоволствената и енергийната криза, уточни той.

Не искаме при нас вместо мама и татко да има родител номер 1 и номер 2, и вместо мъже и жени да има някакви джендъри. За нас това е неприемливо. Ние имаме друго, свое бъдеще. Такова пълно отрицание на човека, откровен сатанизъм, каза Владимир Путин.

Битката, уточни той, е за голяма историческа Русия, за бъдещите поколения. „Ние трябва да ги защитим от чудовищните експерименти“, каза Путин.

Гражданите на Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон направиха своя избор – да бъдат със своята родина и своя народ. Зад нас е истината, зад нас е Русия, завърши словото си Путин.

По думите му в началото на 90-те години, след разпадането на СССР, Западът е очаквал, че Русия няма да се съвземе от сътресенията и ще се разпадне сама.

Помним ужасните 90-те години, но Русия устоя, възроди се… укрепна, добави Путин.

В същото време колективният Запад продължава да търси нов начин да удари Русия. Освен това „съюзниците“ на САЩ се опитват да събират данък от човечеството – рентата на хегемона. И за Запада е изключително важно другите страни да предадат своя суверенитет на Съединените щати, каза Путин.

Руският президент заяви, че Русия е велика сила и няма да живее по чужди правила.

Путин заяви, че Москва призовава Киев незабавно да спре военните действия и да се върне на масата за преговори.

Призоваваме режима в Киев незабавно да прекрати огъня, всички военни действия, войната, която той разпали през 2014 г., и да се върне на масата за преговори, каза държавният глава на Русия.

Според Путин Русия е готова за това. Той добави, че това е казано неведнъж, но изборът на народите в Донбас, Херсонска и Запорожка област е направен и „Русия няма да ги предаде“.

Путин добави, че властите в Киев „трябва да се отнасят с уважение към волята на гражданите“. Както каза президентът на Руската федерация, само това е „пътят към мира“.

По думите му една от причините за разпространението на русофобията на Запад е нежеланието на Русия да се подчини.

Една от причините за русофобията е, че не се оставихме да ни ограбят в периода на колониалните завоевания, обясни държавният глава, говорейки за колониалните времена.

Той припомни, че Русия е успяла да създаде централизирана държава, която принудила европейците да търгуват на взаимноизгодна основа.

Западът обаче не се отказа от опитите да разкъса Русия на парчета, многократно се правеха планове за намеса, заяви Путин.

Западът е преследван от факта, че има такава велика страна, Русия, богата на ресурси. Той иска да ни види като колония, тълпа от бездушни роби. За тях директна заплаха е нашата философия. Западните елити бяха и си остават колонизаторски. САЩ все още всъщност окупират Германия и Япония, каза още президентът на Руската федерация.

Те приковаха цели нации към наркотиците! Търговия с роби. Геноцид на индианските племена. Колониални войни срещу Китай. И ние… ние ръководихме антиколониалното движение през 20-ти век. Съединените щати, заедно с британците, превърнаха много германски градове в руини без никаква нужда, целта беше да сплашат страната ни и целия свят, посочи Путин.

САЩ се опитват да вземат всичко нагло и изнудват, лъжат безогледно като Гьобелс. Истината се удави в океан от митове, илюзии и фалшификати. Еднополюсният свят, изграден от Запада, е изцяло антидемократичен, измамен и лицемерен, продължи той.

Според него Западът е успял да се докопа до руското богатство в края на XX век, когато държавата е била разрушена.

Наричаха ни приятели и партньори, но те самите изпомпваха богатства от страната ни, обясни Путин.

Русия не се стреми към възраждане на СССР, защото не й трябва“, уточни той.
Няма Съветски съюз, не можем да върнем миналото. Да, и Русия днес вече не се нуждае от това, ние не се стремим към това, каза държавният глава.

Съдбата ни повика на бойното поле в името на велика Русия, заяви Путин.

Днес ние се борим за справедлив и свободен път. Преди всичко за нас самите, за Русия. Страните и народите разбират, че западната политика, основана на изключителността, е престъпна по своята същност. Ние сме длъжни да обърнем тази страница. Нищо няма да е така, както преди, заяви Путин, явно визирайки идеологията на САЩ, в която централно място заема тяхната изключителност.

Днес ние се сражаваме за това, никому да не дойде на ума, че може да зачеркне от историята могат да бъдат изличени от историята. Зад нас е истината, зад нас е Русия!, завърши емоционално словото си Владимир Путин.

След речта си Владимир Путин подписа договорите за присъединяване с лидерите на Луганската народна република, Донецката народна република, Запорожката област и Херсонската област. Прозвуча химнът. След това лидерите на четирите области се хванаха за ръце с Владимир Путин и заедно с всички присъстващи в залата скандираха „Русия“.

Дотук се стигна, след като в продължение на 5 дни на териториите на Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), както и в Запорожка и Херсонска област се проведоха референдуми за включване в състава на Руската федерация.

Според резултатите от гласуването в ЛНР „за“ присъединяване са гласували 98,42%, в ДНР – 99,23 процента, в Херсонска област – 87,05 на сто, а в Запорожие – 93,11%.

По-късно днес пред стените на Кремъл са планирани митинг и концерт по повод разширяването на страната. На сцената ще излязат знаменитости, активисти, обществени деятели.

ВИЖ РЕЧТА НА ВЛАДИМИР ПУТИН:

https://youtu.be/aKTE_9osUeI

ВИЖ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА  за присъединяване на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонска области към Русия:

https://youtu.be/yIuN6v_cmNM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. В Е Л И К И,НАВЕКИ! СЛАВА НА ПУТИН! СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВС НА РУСКАТА АРМИЯ-ОСВОБОДИЪЕЛКА!!! ПОКЛОН ПРЕД ВАС,НАВЕКИ!!!

  2. Гледаъте в момента директно от Червеният площат
    концерта,няма място къде да кацне и муха.

  3. Русия има една огромна слабост, кланят се не на Бог, а на някой присвоил си Неговото величие и обявил се за Негов син. Всички ние сме синове и дъщери на Бог и вървим един и същ път, от калта към Него. Поставяйки друг на Неговото място, се отклоняваме от този път. Само истинският път, без посредници и преводачи, дава Неговата благословия.
    Желая от все сърце хората да го осъзнаят, инак се лъжем едни други с ниски цели и лична корист.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *