Путин предупреди малките гъстонаселени европейски страни от НАТО да не си играят с Русия (С ВИДЕО)

„Ето как стоят нещата: Лидерите на страните от НАТО и най-вече на тези в Европа, които са малки и гъсто населени страни, е добре да са наясно с какво се заиграват. Ще е добре да си дадат сметка, че държавите им са с малки територии и гъсто населени. Това е факторът, който те трябва да вземат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия.“ Това предупреждение отправи руският президент Владимир Путин след завръщането си от Узбекистан.

ВИДЕО ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА ВЛАДИМИР ПУТИН ВИЖ ТУК

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да получи позволение от западните страни-доставчици на оръжието, да го използва за поразяване на цели на руска територия, а не само в защита на територията на Украйна, тъй като в момента ръцете на военнослужещите от ВСУ са вързани и те не могат да воюват ефективно.

Според ръководителя на НАТО е време западните държави да преразгледат тези ограничения.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел бе категоричен, че всяка страна членка на ЕС сама ще трябва да реши и да поеме отговорност дали да разреши на Киев да поразява цели в Русия с нейни оръжия.

„Столтенберг говори за възможността Украйна да нанася удари по руска територия с прецизни оръжия с голям обсег. Той като човек, който оглавява военна и политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, все пак би трябвало да знае, че прецизните оръжия с голям обсег не могат да се използват без средства за космическо разузнаване. А с такива Украйна не разполага. С такива системи разполага НАТО.“, каза Путин.

И допълни, че при ударни системи като Storm Shadow и всички останали високоточни оръжия изборът на цели и задаването на полетите на ракетите ще се извършва от западни военни, а не от украински такива, защото за експлоатацията им са необходими много високо квалифицирани специалисти.

„Тази техника може да бъде използвана само от тези, които я произвеждат, от тези, които доставят тези ударни системи на Украйна. Изстрелването на ракети от тези далекобойни системи става без участието на украински военнослужещи“, изтъкна руският лидер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ето ,това се и очакваше! Думи ,които никога световният лидер никога не казва ей така!Дребосъците като нас с пишман управници ще бъдат отнесени като „куцо пиле домат“.Ама то и това си заслужаваме като не знаем къде ни е мястото.
    „КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ,СЕЩАЙ СЕ СНАХО!“

  2. КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ ,СЕЩАЙ СЕ СНАХО!
    От това по-ясно казване ,здраве му кажи!Хайде ся, напинайте се нашите жалки палячовци!!

  3. Що не се хвърли еднокнижника в ръцете на Столтемберг ами изпрати къдравия Сю, щото знае каква ще е реакцията за предстоящите избори.С тази декларация Путин само напомня, че лудостта трябва да има все пак някакви граници, щото всичко пред Атлантика може да бъде и унищожено като се започне с най-лудите и най мераклиите. А това че ще бъде унищожена една хилядолетна култура, това на КРАВАРИТЕ хич не им дреме, не им пука и на умниците от Острова.

  4. А какво ще кажат нашите продажни евроатлантици начело с Даниел Митов

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.