Путин: От самонадеяна арогантност Западът смяташе, че Русия може да бъде победена. Ако САЩ спрат доставките на оръжие за Киев, всичко ще приключи до няколко седмици. Цялото интервю с Путин ВИЖ ТУК:

Русия никога не е отказвала преговори за Украйна и е уверена, че конфликтът рано или късно ще приключи с мирно споразумение, а отношенията между жителите на двете страни ще бъдат възстановени. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Тъкър Карлсън, което можете да гледате с руски превод във видеото под тази статия.

„Светът така или иначе ще се промени – независимо как ще завършат събитията в Украйна. Ролята на Съединените щати в света също ще се свие драстично, единственият въпрос е как ще стане това: болезнено, бързо – или нежно, постепенно“, изтъкна Путин. Интервюто на Путин с Карлсон продължи 2 часа и 6 минути, като през това време руският лидер отговори на приблизително 60 въпроса, в това число и на различни уточнения от журналиста. 7 часа след публикуването му, интервюто беше гледано от над 60 млн. души и то само в канала на Тъкър Карлсън в социалната мрежа „X“. ТАСС събра основните тези на руския държавен глава.

Русия никога не е отказвала диалог за Украйна, но след прекратяването на преговорите в Истанбул през март 2022 г. от страна на Киев, тя няма да направи първата стъпка. Още повече, че след като изненадващо се оттеглиха от истанбуските преговори в последния момент Киев си забраниха със закон бъдещи преговори с Русия: „Защо трябва да се суетим и да поправяме нечии грешки?“. Трябва да се обсъдят условията на споразумението, включително запазване на ситуацията, каквато е сега: „Това е предмет на преговори, които никой не иска да води с нас, или по-точно искат, но не знаят как .. Знам какво искат и на какво са съгласни днис“, не само го виждам отстрани, но го и знам. Проблемът им е, че те просто не знаят как да го направят, без да пострада имиджа им.“

По някаква причина Западът имаше илюзията, че Русия може да бъде победена на бойното поле – от самонадеяна арогантност, чистосърдечно, но не и от много ум“, каза Путин.

Според него на Запад напразно смятат, че боевете в Украйна „завинаги са отделили една част от руския народ от друга“. „Рано или късно ние така или иначе ще се споразумеем. (…) Може да звучи странно в днешната ситуация: отношенията между тези две части на нашия един народ така или иначе ще бъдат възстановени. Ще отнеме много време, но ще се възстановят“, уверен е Путин.

По думите му, „Украйна в известен смисъл е изкуствена държава, създадена по волята на Сталин“, в която освен руски са включени и унгарски, полски и румънски територии. Путин заяви, че никога не е обсъждал с унгарския премиер Виктор Орбан възможността за връщане на унгарските земи, прехвърлени на Украйна по времето на Сталин. Черноморският регион „всъщност никога не е имал историческа връзка с Украйна“, „Южна Украйна е Русия и по този въпрос просто няма какво друго да се каже“, добави той.

Русия се стреми да гарантира, че в Украйна вече не превръщат в национални герои онези, които са сътрудничили на Хитлер: „Трябва да се отървем от тези хора, които са оставили тази теория и практика в живота и се опитват да я запазят, това е денацификацията“. В Истанбул успяхме да се договорим за това, каза Путин.

„Разбирам, може да се каже, че е наша грешка, че ние (…) с помощта на оръжие решихме да сложим край на тази война (…), която започна през 2014 г. в Донбас. Но тогава си струва да си припомним разширяването на НАТО в нарушение на обещанията и базите на Алианса на украинска територия: „Да се върнем и към това, че през 2014 г. в Украйна беше извършен преврат. Няма смисъл, нали? Можем да прехвърляме топката напред и назад безкрайно“, добави руският президент.

Всички изказвания за „руската заплаха“ са „просто плашило за обикновените хора“: „Ние нямаме никакви интереси в Полша, Латвия или където и да било другаде. (…) Само заплахи“.

Путин неведнъж е предупреждавал президента на САЩ Джо Байдън, че прави „огромна грешка от исторически мащаб, (…) отблъсквайки Русия“. Оттогава те не са разговаряли, но имат определени контакти „по линията на различни ведомства“. С тяхна помощ Русия обяснява на Съединените щати, че е необходимо да се спрат доставките на оръжие за Киев и „всичко ще приключи до няколко седмици“.

Русия не представя на света своите данни за експлозията на „Северен поток“, защото „е много трудно да се победят Съединените щати във войната на пропагандата“: „Възможно е да се включиш, но това е, както те го наричат, по-скъпо. (…) На целия свят вече е ясно какво се е случило.“

Гершкович несъмнено се е занимавал с шпионаж в Русия. Москва е готова да го освободи само „при насрещно движения от страна на (…) партньори“: „Направихме толкова много жестове на добра воля, че, струва ми се, изчерпахме всички граници“. Руските и американските разузнавания водят преговори. „Не изключвам (…) г-н Гершкович да се окаже в родината си. Защо не?“, каза руският президент.

На Запад има хора в затвора, които от гледна точка на Москва „не са свързани със спецслужбите“. По-конкретно „човек (може да става дума за предполагаемия руски гражданин Вадим Красиков, осъден в Германия – бел. ТАСС), който по патриотични съображения ликвидира в една от европейските столици бандит“, воювал в Кавказ, посочи Путин.

Твърденията, че сътрудничеството с Китай е опасно за Русия, не са нищо повече от плашене. Европа си сътрудничи с него още по-тясно: „Попитайте европейците, не се ли страхуват?“, обърна се към Тъкър Карлсън Владимир Путин.

Русия в НАТО

Москва се интересуваше от възможността за присъединяване към НАТО и предложи на Вашингтон съвместно изграждане на противоракетна отбрана. Президентите на САЩ го подкрепиха, но администрациите им отказаха. „В крайна сметка бяхме отпратени. (…) И ние създадохме хиперзвукови системи, и то с междуконтинентален обсег, и продължаваме да ги разработваме“.

Съединените щати непрекъснато оказваха натиск върху Русия, включително защото в САЩ имаше твърде много специалисти по борбата срещу Съветския съюз, „условно казано, беше създаден излишен производствен капацитет“. „Трябва да се избавим от това – трябва да има нови, свежи сили, които да гледат в бъдещето и да разбират какво се случва в света“, подчерта Путин.

Политиката на САЩ

Политиката на Вашингтон не зависи от това кой точно заема президентския пост: „Не става дума за личността на лидера – става дума за настроението на елитите“. Сега Съединените щати се опитват безуспешно да се адаптират към променящия се свят чрез сила, но „инструментите, които Съединените щати използват, не работят“. „Светът така или иначе ще се промени – независимо как ще завършат събитията в Украйна. Мястото на Съединените щати също ще се промени, „единственият въпрос е как ще стане това: болезнено, бързо – или нежно, постепенно“.

За развитието на технологиите и Илон Мъск

Човечеството трябва да се споразумее за регулиране в областта на изкуствения интелект, генетичните изследвания и други „модерни тенденции, които не могат да бъдат спрени“.

„Сега казват, че в САЩ Илон Мъск вече е имплантирал чип в мозъка на някакъв човек. (…) Мисля, че Мъск не може да бъде спрян – той пак ще прави това, което намери за добре. Но трябва да се договорим с него по някакъв начин, трябва да намерим някакви начини да го убедим“.

Интервюто с Владимир Путин с превод на руски. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Нали се сещате, че няма как да знаят някакво си име „Рюриковичи“ от 7 век и че това не е възможно? Путин повтаря измислената от един руско-немски затворник теза, за измислените „Рюроковичи“, това не е вярно, това е една измислица, измислена и създадена през 19 век и повтаряна от глупаците! Почти целия Скандинавски полуостров е бил част от някогашната царска Русия и населен с руско-славянско население, руснаците дори до неотдавна имаха територии там, в миналото не е имало държави, преобладавали са изключително родово-общинни и феодални владения, някъде около 7-8 век руските феодални владения, болярства и княжества, започват постепенно да се оформят и обединяват и постепенно се създава държава, този процес продължава от около 7 век до 9 век окончателно, като първия им главен град Новгород(да го наречем столица) е на север, след това създават град Киев, като вече истинска столица на Русия и Киев е бил руска столица няколко века, след което преместват столицата си на друго място и в Петроград, а по-късно преместват столицата си от Петроград в Москва!
    „Хазарската“ теория за Украйна, също е пълна и тотална фалшификация, създадена през комунизма, аз видях и оригиналните написани неща, те са писани около края на 18 век и началото на 19 век и са фалшиви, но и там не се говори, че тези хора не са местни хора славяни, напротив, точно обратното.
    Не знам защо, руснаците не си познават собствената история и повтарят лъжите и фалшификациите, измислени от някой друг, външен шарлатанин, който не им мисли доброто!

    • Историята тръгва много отдавна и може да бъде проследена до Патрия, държавата на парните, които са врагове на Рим, евреите и съседните им държави, покоряват Бактрия, властват в Индия и т.н. Генетичните линии си стоят и днес в тези части на света. Патрия се разпада след вътрешни междуособици, но ако потърсим приликите с Хунската империя, Велика България и сега Русия, ще видим старите смъртни врагове, старите вътрешни междуособици, всичко повтарящо се едно към едно. Историята и днес се пише от западни хронисти и там това го няма или е бегло застъпено. Вътрешните междуособици раждат нови народи, които винаги се считат за единствен наследник, името на държавата се мени, мястото също, но духът остава. Ако се огледаме в малката ни територия, белезите стоят до един, но и безсмъртното коренче го има. За това така бясно римските наследници се мъчат да ни унищожат или да унищожат Русия, тази война е хилядолетна. Минала е през векове и религии, през територии и населението им и ще продължава до победа или смърт.

  2. И да добавя, че картата на Европа преди колонизацията на чужди континенти и Наполеоновите войни, е била, съвсем различна от днешната политическа карта на Европа, няма нищо общо с днешната карта на Европа, тогава много от европейските държави, не са съществували изобщо, дори Германия, Австрия, Италия , са създадени след това(и „Римската империя“, също е една измислица), включително и върху славянски територии, други народи пък са се местили, заемайки чужди територии и асимилирали чужди народи или са били асимилирани от други народи, има и народи като гръцкия, които се преселват от Азия в Европа, поради страх от жестоките османски кланета, които са преследвали и убивали християните, някои европейски феодални владения, натрупват богатства по време на колонизацията на други континенти и се налагат в Европа, разширявайки се. Част от сегашна Европа, се създава по време на колонизацията и натрупване на богатства от ограбените колонии, а доста по-късно и от оформилото се лихварство, банкерство, държавите от централна и източна Европа, не са били колониални, те са нямали колониален характер и свръх големи богатства, печалби, по простата причина, че предимно им се е налагало да се защитават от външни врагове от Азия , а по-късно и от западна Европа, вече разполагаща с богатства от колониите и с по-големи възможности. Но с две думи казано, политическата картата на Европа е била тотално различна през 14, 15, 16, 17 век и днес! Затова, целево се и прилагат фалшификации на историята, картите.

  3. Когато американец не се интересува използва интересно, за да пази приятелство, а по патиланския закон когато двама си ги мерят го отнасят трети те

  4. Русия има велика и многопластова история, с поредица велики боляри, царе, генерали, но не се говори за това или се премълчава умишлено, за да не се види величието на тези мъже, жени и държава като цяло!

  5. Русия има велика и многопластова история, с поредица велики боляри, князе, царе, генерали, но не се говори за това или се премълчава умишлено, за да не се види величието на тези мъже, жени и държава като цяло! Русия няма за какво да се срамува от историята си, а само може да се гордее!

  6. Това не е било през 13 век, не е , а много по-късно и Полша е създадена от царски руски болярства, царска Русия е била съставена от големи области, тези области, са се управлявали от боляри или в краен случай от военни или помешчици, тези боляри, обикновено са били роднини на руския цар или много близки на руския цар, а църквата е била втората власт, тъй като в православната църква, управлението е било цезаропапизъм, т.е. църквата не е имала власт над царя и управляващите, освен при сключване на брак на царя, т.е. необходимо е било съгласието на църквата, за да се ожени царя за определена жена. Но често царете са имали и наложници. Католическата цъква се появява в източна Европа малко преди Първата световна война и по време на войната, когато немци, австрийци нападат славяните, но няма особени успехи, тъй като вече е било прието православието и православната църква. Де факто поляците, това са руснаците от царска Русия, останали извън Русия по време на ПСВ и Октомврийската революция, след което, те по принуда са приели католицизма, чрез насилие е бил наложен над тях от немците през ПСВ , но днес, повечето от тях, не са религиозни.

  7. В Русия е съществувала стройна йерархия и ред, освен болярства, са съществували и църковни области на руската православна църква! Такива области са типични по принцип за православната църква, в България, също сме имали такива български църковни области, дори и по времето на турското робство и фанариотизацията са съществували:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%8F

  8. Единствено Полша може да има някакви претенции към Украйна но поляците не искат засега.
    Унгария и Румъния, не могат да имат никакви претенции към Украйна, абсолютно никакви, по простата причина, че старата граница на Русия през 18 век, е минавала през почти средата на днешна Румъния, самата Румъния не е съществувала тогава като държава, а е създадена около 1861 и 1865 година и Румъния е получила повечето си територии от Русия или с благоволението на Русия, дори и големи части български територии или болярства с българско население, Румъния е съставена от славяни по кръвна линия, но населението е било асимилирано насилствено, когато престола там е зает от австриец, българските боляри започват бунтове срещу него, но бунтовете са били потушени, болярството е загубило властта си, а населението е било асимилирано, като заместват българския и руския език с новоизмисления „румънски език’ и сменя българската Кирилица с Латиница. Самите унгарци, също са били жертва на австрийците, които заграбват държавата им и унгарците влизат в състава на Австрийската империя през 18 век, така се появяват и малко унгарци в тези райони!

    • Румъния и Молдова са български княжества с над 70% българско население.
      Същото е и в сърбия, гърция окръг македония…….

  9. Украйна е Русия исторически и всякак, разберете, Украйна е Русия и с руско население, също и украинците са си чисти руснаци по произход, само Русия може да има претенции към Украйна, единствено поляците може да изявят някакви претенции за град Лвов, но те не искат засега. Други не могат да имат претенции за нещо от Украйна!

  10. Майстори са англичаните, след като колонизираха света успяха да хвърлят хитлерова германия срещу Русия, за да я унищожат. Сега, когато рашките им нулираха повечето колонии успяха да хвърлят цяла Европа срещу Русия, пак със същата цел, само че … Русия вече има не само бензин и супер ракети, Русия показа на света цялата мръсотия на Запада, начело със САЩ и променя целия свят.

  11. Такърчо, въпреки че бил историк се отказа неподготвен кравар, на който му е чужда историята и елементарна обща култура, точно каквото можем да очакваме от едно сатаниско племе.
    Ама видиш ли имало умни и добрички в британоварварските държавици …… дрън , дрън , дрън. Нема нищо там и е сигурно, че за да заживее света нормално, трябва да избие до крак тази паплач!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.