Путин за Грета Тунберг: Може да ви разочаровам, но …

„Никой не е обяснил на Грета, че хората в Африка, в Латинска Америка и в някои азиатски страни също искат да имат високия жизнен стандарт, като този в родината на Грета – Швеция”, каза руският президент.

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че не споделя всеобщата еуфория от речта на 16-годишната шведска еко-активистка Грета Тунберг пред ООН от миналата седмица, предаде агенция Ройтерс.

Тийнейджърката Грета развълнува делегатите на срещата на върха в Ню Йорк с реч, в която осъди световните лидери за това, че не полагат достатъчно удилия в борбата с климатичните промени. На финала на изказването си тя изрази крайното си възмущение, както и това на много нейни връстници с въпроса: „Как смеете?”.

По време на сесия на енергиен форум в Москва, Владимир Путин, помолен за коментар, заяви: „Може да ви разочаровам, но не споделям всеобщата еуфория от речта на Грета Тунберг”.

„Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и разнолик… а хората в Африка, в Латинска Америка и в някои азиатски страни също искат да имат високия жизнен стандарт, като този в родината на Грета – Швеция”, каза руският държавен глава.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп откровено се подигра на Грета Тунберг, а канадският депутат Максим Берние я нарече „алармистка“ и „психически нестабилна“. Самата Тунберг пък отвърна, че подигравките показват, че посланието й е станало твърде силно и те не могат да се справят с него по друг начин.

Владимир Путин каза още, че младите хора, които обърнаха внимание на екологичните проблеми, трябва да бъдат подкрепяни. Но отбеляза: „Когато някой използва деца и тийнейджъри в служба на личните си финансови интереси, той заслужава да бъде осъден. За съжаление това шведско момиче е използвано от неолибералната олигархия за да постигне тази глобалистка клика нечистите си финансови цели”.

„Сигурен съм, че Грета е мило и много искрено момиче. Но възрастните трябва да направят всичко възможно, да не въвличат децата в такива екстремни ситуации”, завърши Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЗАЩО ГЛОБАЛИСТИТЕ НЕ ПОКАНИХА ДЕЦА ОТ ДОНБАС СОРОС НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ДЕЦАТА НА ДОНБАС КАКВО ЩЕ КАЖЕ ООН

  2. РАЗВЯВАТ С ПАРИТЕ НА ЦРУ И СОРОС ШВЕДСКИЯ СИНДРОМ НА ДАУН ПРОПАГАНДНО А ИЗБИВАТ ДЕЦАТА НА ДОНБАС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *