Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. След атентата в „Крокус“ залозите рязко се вдигнаха (С ВИДЕО)

„Наблюдаваме събития без прецедент в човешката история. Става дума за бъдещето на човешката цивилизация. С терористичния акт в Подмосковието беше премината една драматична точка на пречупване.“ Това заяви социологът и геополитически анализатор проф. Иво Христов в предаването „Не се страхувай!“ с водещ Васил Василев по телевизия Евроком.

Той е на мнение, че историята никога не се повтаря. „Първо, ние никога не сме имали такова нещо в миналото като глобализиран свят- в цялата човешка история. Следователно конфликтите, които в момента се очертават и се разгръщат, имат глобално измерение. Те се развиват в конкретни точки, физически и географски – Украйна, Близкия Изток. Но имат измерения, които са глобални, планетарни. Отражението от тях е такова“ 

„Второ, става въпрос за бъдещето на човечеството и на човешката цивилизация, и за това в каква форма тя ще продължи. Залогът е огромен“, продължава социологът. 

„На трето място, ясно е, че залогът е дали досега управляващите и господстващи западни сили в света ще продължат своето господство в сегашните или в други форми, или досегашното тяхно господство ще бъде редуцирано, или пък направо премахнато. Ако Западът бъде детрониран, то кои ще го направят, в каква форма и какво ще последва след това?“, казва Иво Христов. 

Според него се намираме в етап на приключване на старата епоха, докато новата още не е дошла. „Намираме се някъде в междуцарствието“, обяснява проф. Христов. 

 „След терористичната атака в Подмосковието светът вече наистина не е същият. Една драматична точка на пречупване беше премината“, отбеляза проф. Христов и поясни: 

„Езикът е само външна демонстрация на промяната на отношението, промяната на организацията и промяната на начина, по който въобще Русия оттук нататък ще процедира в ситуацията, в която се намира. Мисля, че ни чакат много тежки времена, военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Досега той беше удържан в рамките на конфликт с ниска и средна интензивност.“ 

По думите му оттук – нататък залозите рязко са се вдигнали. 

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Има едно високомерие и самочувствие в част от тези, които се смятат за елита на света. Те смятат, че всички козове се намират в техния ръкав, че разполагат с всички необходими ресурси и информация, воля и организация да наложат своята визия за света. Смятат, че държейки средствата за масова информация, те държат картините на света и могат да ги налагат безнаказано на целия останал свят и в този смисъл са безнаказани. Нищо такова няма да има. Ето защо това самозабравяне на част от управляващите и световни елити в света със западна адресна регистрация в момента ще ни излезе през носа не само на нас, но и на тях“ коментира проф. Иво Христов. 

„В предстоящата война няма да има недосегаеми“, категоричен е анализаторът.

„На Запад израснаха няколко поколения инфантилни хора. Огромна част от благоденствието на Европа не е тяхна заслуга, а на поколенията преди тях, които са рискували живота и здравето си, които са били предприемчиви, които са били жестоки – които са заграбили и завоювали голяма част от света, но които са имали качествата да го направят. Днешните техни наследници паразитират върху резултатите на предците си. Те си мислят, че този прекрасен свят им се полага по рождение. И за секунда не могат да си представят, че той може да приключи буквално за месеци. Мислят си, че това са страшилки. Нямат морално-волевите качества, защото са изнежени генерации, на които най-големият им проблем е къде точно ще си изкарат отпуската това лято. Това е драмата на тези хора, които не си дават сметка, че безплатно е само сиренето в капана за мишки“, каза проф. Иво Христов. Според него „това не са хора, които не са способни на жертви, не могат да воюват“ и затова, например, най-големият противник на връщането на задължителната казарма във Франция е френският генералитет. Висшите военни си дават сметка, че ако това стане, те ще дадат оръжие на 40% мигранти и техни наследници, които могат да го обърнат срещу страната, която ги е подслонила.

Заради това последните войни, които води Запазът са прокси войни, посочи той. И припомни, че в Първата световна война е унищожена 45% от аристокрацията на Великобритания и затова тази война на Острова и до днес я наричат Великата война. Французите пък са толкова съкрушени от Първата световна война, че във Втората се предават за 40 дни.

България закономерно се движи към своя финал, смята още анализаторът. Според него обществото ни се е несъстояло както по върховете, така и долу. Но българите имат здрав скептицизъм, изтъкна проф. Христов. „Ние сме аташирани към голямата база в Констанца (на НАТО), която се строи в момента и втората голяма база – в Александруполис. Ние сме важна транзитна територия между тези две свръхголеми военни бази. Това сме вече ние. Ние приключихме нашето държавно съществуване дори като полунезависима държава. А какви негодници са командировани от Запада да изпълняват непосредствената задача да ни управляват е подробност от пейзажа и въпрос на репертоар на театъра“, продължи проф. Христов. Запитан сменя ли се в момента западния сценарий за България, той отговори: „Не, но имам усещането, че наскоро се прехвърли отговорността от главния сценарист на подизпълнител. Този подизпълнител в момента трябва да отговаря за „реда и тишината на територията“, както се е казвало едно време в Османската империя. Но според мен и той се е видял в чудо. Но великите сили толкова ни презират, че им е все тая качеството на персонала тук, който ще изпълнява заповедите им. Стига задачите да се изпълняват.“

Източник: „Не се страхувай“ с Васил Василев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

 1. Единствената възможност за България да остане в страни и да оцелее, е да изглежда като напуснато село, когато едни или други сили минават през нея. Това означава тишина, без погачи и мед, без знаменца и тичащи дечица, без дори лай на кучета. Като град от уестърните, където самотна търкаляща се трънка е единственото „живо“ същество. 500 години предците са го играли този срамен филм, все някаква генетична памет трябва да е останала.

 2. Иване, това ми звучи като оня виц, в който турците тръгнали да бесят двама българи.
  Докато ги водили към бесилото, единият казал, дай да се опитаме да избягаме, а другия отвърнал, трай да не стане по-лошо.
  Иначе тази твоя логика преди много години я бях чел от някакъв сръбски пророк, който съветваше подобни неща сърбетата, когато започнели новите мюсюлмански нашествия.
  Може и да се окажеш прав, не споря, но винаги има хора които се набиват на очи и няма как да им се прости. Ще оживеят само хлебарките, торбестите плъхове, мишоците …… а на мен някак си, хич не ми се ще, българският народ да е сред тази популация, или в подобна компания.
  Но не се притеснявам от нашествениците, защото очаквам много от нас да бъдат затрити от долнопробното племе, родено с български лични карти. Те със сигурност имат генетична памет от 1000 г. насам да предават, продават и избиват свои.

 3. Рядко мога да прочета статия, в която всяка написана дума е вярна. Професор Христов е невероятен учен и единстветно мога да се възхищавам от неговите знания – той е огромно национално богатство. Съжалявам само, че една моя приятелка не изпълни даденото от нея към мен обещание, да ме запознае с професор Христов. Аз не се безпокоя от наближаващия край на моя живот – всичко на този свят свършва! Съдбата на тези които идват след нас е тяхна – всеки изживява своя живот и ние днес не можем да дадем на следващото поколение, това което не притежаваме – тяхното бъдеще. Занимава ме само една глупава мисъл. Дали ще бъдат щастливи в “ отпуската си това лято“ – както пише професора, водачите на глобалния свят, след като ще останат напълно сами – без нас, без слуги, без безволеви овце които те да продължават да стрижат? Тяхното щастие в тези бъдещи дни също ще свърши и тогава какво ще им остане ? Не мисля, че ще им се размине възмездието от останалия свят – поне до сега никога не се е разминавало. Лично на мен ми се иска да мога да участвам в сритвонето на техните ЛГБТ задници – колкото по здраво ги сритаме, толква по- добре!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *