Признанията на украинските генерали и финансовите проблеми на Киев

Следващата година може да се окаже още по-трудна за Киев, заяви командващият на украинската оперативно-стратегическа група войски „Таврия“ Александър Търнавски. Командващият на Сухопътните войски Александър Сирски заяви, че украинските въоръжени сили са в трудна ситуация в няколко направления. Ръководителят на Министерството на финансите на Украйна Сергей Марченко не знае как ще бъде финансирана от бюджета мобилизацията на 500 хиляди души във въоръжените сили на Украйна, обявена от президента на страната Владимир Зеленски.

Командващият Сухопътните войски на Украйна Александър Сирски (вдясно) и  главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна ген. Залужни (вляво)

ТАСС събра основното, което се знае за събитията в и около Украйна.

Развитие на операцията

За 24 часа руските войски са отбили шест атаки на украинските въоръжени сили в Купянското направление и две в Краснолиманското направление, съобщи руското министерство на отбраната. Общо през последните 24 часа във всички посоки, включително Донецк, Южен Донецк, Херсон и Запорожие, украинските сили са загубили до 670 бойци, съобщава ТАСС.

През изминалото денонощие руските системи за противовъздушна отбрана са свалили хеликоптер Ми-8 на украинските въоръжени сили, унищожили са 17 безпилотни летателни апарата, а също така са прехванали седем снаряда от реактивната система за залпов изстрел HIMARS, отбелязва ведомството. Руските въоръжени сили удариха командни и наблюдателни пунктове на две украински бригади и склад за гориво, добавя ТАСС.

Признанията на генералите

Следващата година може да се окаже още по-трудна за украинските въоръжени сили поради необходимостта от прекратяване на военните действия, каза генерал Търнавски. Той нарече ситуацията на фронта „изключително сложна“. Според него Киев се нуждае от допълнителни сили и средства, за да успее на бойното поле, но това не гарантира резултати, тъй като „колкото и ресурси да има, те все още не са достатъчни“. Думите на Търнавски бяха потвърдени от командващия на Сухопътните войски ген. Сирски, който отбеляза, че украинските войски са в тежка ситуация в четири направления в зоната на конфликта, като трудности изпитват в Арьомовското (Бахмутското), Краснолиманското, Купянското и Северското направления.

Финансиране на мобилизацията

Ръководителят на Министерството на финансите на Украйна Сергей Марченко не знае как бюджетът ще финансира мобилизацията на 500 хиляди души във въоръжените сили на Украйна, която беше обявена от президента на страната Зеленски. Според финансовия министър мобилизирането на половин милион души ще доведе до драстично намаляване на БВП на Украйна и загуба на данъчни приходи. Украинските власти по-рано предприеха всички възможни мерки за намаляване на бюджетните невоенни разходи, така че сега няма допълнителни възможности за съкращаването им, обясни украинския финансов министър Марченко, като изрази надежда Киев все пак да получи обещаната от САЩ и ЕС помощ.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Психосеансите им не са интересни, дори и не разбират реалноста в която крякат. Русия си възвръща статуса на свръхдържава и с другата свръхдържава Америка трябва да го узаконят Русия свръхдържава е цялото постсъветско пространство. Китай не е военна сила равна тям. И най сетне край на българската дилема кой да обичат по много, всенароден празник ще ни люлее, най сетне ще сме на правилните страни

  2. Пр Путин събра главите на държавите СНГ, всички без прибалтийските, и ги разведе из Москва съкровищата за покаже. Край един сервиз от Петър първи първи император, огромен с надписи на отделните части на империята им казва всичко това е ваше, не мое, не само на Рукия

  3. Жалко за западноруските ни братя казаци, но тяхната работа в пряк смисъл стана „с чужда пита помен правят“, на собствената си войска.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *