Показаха Крити Брутални Сцени от Смазването на Протеста! Ето какви Извращения са се случили зад колоните на МС (С ВИДЕО)

Видео с много брутални сцени на полицейско насилие от нощта на 10 юли м.г., взето от камера на Националната служба за охрана, показа парламенрната комисия, ръководена от депутата Николай Хаджигенов. Стряскащите кадри са от пространството зад колоните пред входа на Министерски съвет и са от камерите на правителствената сграда. За първи път се вижда ясно какво правят полицаите зад колоните на сградата с пленени протестиращи в нощта на големия протест. На видеото се виждат скандални сцени как полицаи влачат младежи, как стъпват върху гърбовете им, как ги ритат с все сила докато са проснати по очи на земята с белезници на ръцете, как полицаи късат блузката на момиче и след това снимат с телефоните си голите й гърди.

Няколкоминутното видео е без звук, но се вижда добре какви са действията на полицаите, които довлачват младежите един под един от площада до зад колоните на министерски съвет с едничката цел да ги пребият до несвяст скрито от останалите протестиращи на площада.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ff6peR6R4wI

Хаджигенов обясни, че в качеството си на наказателен адвокат е търсил тези записи под дърво и камък, но месеци наред не ги е намирал. Заедно със служебния вътрешен министър Бойко Рашков накрая обаче успели да ги открият.

Хаджигенов заяви, че първоначално сегашният шеф на НСО му отговорил, че службата не разполага и никога не е разполагала със записи от камерите на МС. После временен шеф на НСО му казал, че все пак имало записи, но те били собственост на службата. Хаджигенов обяви, че ще пита президента Румен Радев и служебният премиер дали е допустимо поведението на тези служители на НСО и дали ще се вземат мерки.

Наложило се Бойко Рашков да отделил двама служители от МВР, които месеци наред да се занимават единствено и само с издирването на записите… и накрая те били открити. Те били получени в четвъртък вечер.

Хаджигенов пусна записите без коментар. Само веднъж настоя да се обърне внимание как полицай прави същата задушаваща хватка на младеж, каквато беше направена върху починалия от полицейско насилие Джордж Флойд в САЩ. Втори път Хаджигенов обърна внимание на кадрите с насилие спрямо Цвети, момичето, за което бе установено, че полицай е скъсал блузката й докато брутално я бие, а сетне си направил селфи на фона на голите й гърди.

„На кадрите се вижда още как униформен служител с каска стъпва върху главата на едно от децата. Ако тези хора бяха военнопленници, подобно държание над тях би било нарушение на женевската конвенция“, заяви председателят на временната комисия Николай Хаджигенов.

Заради обществения натиск през 2020 г. МВР наказа символично някои от полицаите, употребили непремерена сила срещу протестиращите. Прокуратурата обаче така и не се впечатли от десетките любителски кадри и от публичните свидетелства на жертвите на полицейския тормоз – разследване за насилието по време на протестите нямаше. Медиите десетки пъти отправяха въпроси по темата до държавното обвинение. Отговори от прокуратурата на Гешев обаче така и не дойдоха. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. Да се види какви са членовете и подръжниците на ГЕРБ… Долна и крадлива СГАН !!!!!!!!!!

 2. МУТРОПОЛИЦАИТЕ НА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА БОЙКО ИМ Е НАРЕДИЛ

 3. …ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО,НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО…казва поговорката…измислица е ,че тези момчета са били много мирни..Защо не показахте предисторията на тези кадри???

 4. Вероятно протестиращите са пръскали полицаите със сълзотворен газ защото двама се държат за очите и им подават кърпички да се бършат. Наистина трябва да се покаже цялата картина за да разберем за какво става въпрос.Поядоха бой младежите, особено първия, но картината трябва да е обективна.

  • До антипироман и Хм

   Абе, вие чувате ли се какви ги говорите бе?! Къде се е чуло и видяло полицаи да бият и ритат човек, проснат на земята с белезници на ръцете зад гърба. Това е мерзко и подсъдно. Идиоти.

   • Веско, извади биберончето от устичката и чуй – навсякъде по света така правят, особено ако мислят, че никой не ги вижда. В тази връзка също така може да се поинтересуваш защо Боко толкова се страхува от Сретен Йосич. И, за твое сведение, посегателството срещу служебно лице по време на изпълнение на задълженията му е престъпление и се наказва от закона.Явно се вижда, че няколко полицаи са пръскани със сълзотворен спрей. Ти очакваш с бонбони ли да ги черпят за такова нещо – когато човек отива на такова мероприятие трябва да знае как да се държи и какво да не прави, а не да си мисли, че всичко му е позволено защото е протестиращ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *