Петков: Отзоваваме 70 руски дипломати по обвинение в шпионаж

7

България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание премиерът в оставка Кирил Петков. Искам да кажа на всички чужди страни, не само на руската, че всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната, от която са дошли, каза Петков.

Той отказа да даде повече подробности за дейността, която са осъществявали дипломатите, тъй като информацията била конфиденциална.

Мога само да кажа, че голяма част от тях са работили за руските тайни служби и дипломатическата им работа е била само прикритие, обясни Кирил Петков.
Той поздрави българските служби и Министерството на външните работи за добре свършената работа. Премиерът добави, че тези 70 души са заемали различни официални роли в посолството на Руската федерация. Извършвали са несвойствени дейности за тези дипломатически позиции, обясни Петков.

„Това не е по никакъв начин агресия към руския народ – нямаме нищо против тях. Просто, когато чужди правителства се опитват да работят и да се месят във  вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този тип действия. И в неделя очакваме един пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва“, добави Петков.

КОМЕНТАРЪТ:

 1. Да обвиниш чужд посланик или дипломат в шпионаж е странно и даже бихме казали малоумно. Защото всички дипломати в своите чуждестранни мисии са там в качеството им на узаконени шпиони. Легитимни шпиони, които държавите допускат на своя територия на разменни начала. С две думи – това им е работата – да докладват на своите държави какво се случва тук. Неслучайно се ползват с дипломатически имунитет.

      2) Премиерът в оставка ПростоКир е просто един говорител на окупационните западни сили в България. А действията и думите му днес само ни напомниха, че БЪЛГАРИЯ Е ОФИЦИАЛНО ОКУПИРАНА ОТ САЩ! И избори, коалиции, вотове, оставки – всичко е клоунада! Няма българска конституция, няма закони! Правителствата ни се назначават от Вашингтон, а ролята на генерал-губернатора на колонията Просто Киро е просто да ни предава какво са решили за нашата територия колонизаторите от САЩ! Преди него ролята се изпълняваше от Боко Банкянски, преди това пък от Станишев, а още по-рано от Царя и Костов. Управлява ни чужда агентура. Ще я познаете по това, че яростно плюе срещу Русия.
Вече не изключваме възможността да се събудим някоя сутрин с новината, че Кирил Петков или наследника му (също някакъв проамерикански боклук) е обявил война на Руската федерация. От наше име. Без да са ни питали, понеже сме демократична евроатлантическа държава. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

 1. ПРОКЛЕТ ДА СИ ПРОСТО КИРО ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ КОИТО ГОВОРЯТ КАТО ТЕБ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ИМАТЕ ОМРАЗАТА И НЕДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

 2. Ужас, по папа от папата излезе това просто недоразумение.
  70 дипломати?? това и Вашингтон не си го е позволявал, при това в оставка на правителството.
  Прилича на лична вендета, омраза и отмъщение за провала му като политическа фигура, друго обяснение няма, освен ако не е на дрога.
  Падна като премиер и иска да завлече цяла България с него. Завистливо и отмъстително, просто киро е пример за това как не трябва да се държат бъдещите държавници.
  Такъв неориентиран политик, сляпо предан и предателски настроен не е нужен никому.
  Да оставиш стотици хиляди българи без дипломатически услуги в Русия ( Разбирай 70 изгонени български дипломати от Русия) това е безумие.
  Без съмнение това е нашият вариант на зеленият шут.

 3. Киро българоубиеца, този изменник и политически труп, заслужава съд и правосъдие.
  Има нещо много сбъркано в политиката и законите, как е възможно едно политическо издихание в оставка да взима решения решаващи за България.

 4. Няма по-лошо от това да те управлява отмъстителен идиот.НЕ напразно нашият простоКиро в изказването му след вота на недоверие обвини Слави, Пеевски и Митрофанова за свалянето си. Ето го и следствието: анти руската му риторика, забрана на самолета на Лавров да прелети над наша територия и накрая изгонването на 70 руски дипломати от България! Нечувано, разбирам един-двама, но 70! Такова не си е позволявала дори и Америка. Били шпиони? Безспорно те са работили за откъсване на България от НАТО и Западния блок. Не виждам нищо лошо в това. Попитайте всеки средностатистически българин дали желае да сми в НАТО и да сме подвластни на Вашингтон? Жалък лакей! Къде гледа президента, или и той е в един кюп с него?

 5. …с какво биха се занимавали 70 руски дипломати в една „неприятелска“страна като България и то във време на война?..Без съмнение с шпионаж неизбежно!!!!…за това е логично и отзоваването им…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *