Оливър Стоун: САЩ се готвят да Взривят Ядрено Оръжие в Донбас и да Обвинят Русия

Американският кинорежисьор и документалист Оливър Стоун се опасява, че САЩ възнамеряват да взривят в Донбас ядрено оръжие, за да обвинят Русия. На страницата си във Фейсбук Стоун сподели опасенията си за вероятните планове на Запада.

Световно известният режисьор и кино документалист е обезпокоен от това, че версията как Русия ще използва ядрено оръжие в Украйна все по-често се тиражира в западните медии. По този повод той се пита за причините за тази информационна настойчивост и намира най-вероятния отговор.

„А ако САЩ подготвят почвата за ограничен ядрен взрив в Донбас, който да убие хиляди украинци? В такъв случай целият свят, като кучето на Павлов, ще обвини Русия“, обобщава Стоун.

„Следя ситуацията в Донбас от 2014 г. Проследих гибелния пожар в Одеса, злокобните убийства на рускоговорящи журналисти, интелектуалци кметове, политици и граждани от проруските южни и източни региони на Украйна, забраната на най-голямата опозиционна партия в Украйна (проруска), която в месеците преди да бъде забранена, имаше по-висок рейтинг от правителството на Зеленски“, споделя режисьорът.

„Бях шокиран от чистата омраза и ужасяващите престъпления срещу руското малцинство в Украйна. Това е дълга и тъжна история, развиваща се след преврата от 2014 г, организиран с участието на САЩ, който лиши Украйна от нейния неутралитет и силово я направи откровено антируска; в последвалите 8 години около 14 000 невинни граждани на Донбас бяха убити. Толкова са откритите до момента трупове, но всъщност „безследно изчезналите“ са 44 хил. И нито един от тези случаи не беше сериозно отразен от нашите американски медии“, разказва Стоун.

„Наблюдавах нарастващите страхове през последните седмици, след като Виктория Нюланд отново изплува отнякъде, за да ни предупреди, че ако Русия използва каквото и да е ядрено оръжие, ще си плати скъпо. Това бе подхванато моментално от висши държавни чиновници в САЩ и от телевизиите през следващите дни, които раздухаха версията – „Русия ще използва ядрено оръжие“. Нашата пропаганда редовно използва този похват, когато се кани да направи провокация „под чужд флаг. Tова ме накара да се запитам дали с този до болка изтъркан номер, САЩ не подготвят сцената за използване на ядрено оръжие с неустановен произход в Донбас, който да избие хиляди украинци? Разбира се, ако това се случи, да не дава Господ, светът, като кучето на Павлов, ще обвини Русия“, смята Стоун.

„Това обвинение вече е отправено предварително, независимо от това кой ще натисне спусъка. Неговото използване неминуема ще повлияе на онези 70% от световното мнение, което не е в лагера на Запада и харесва Русия. Русия ще бъде обявена за Сатана. Имайте предвид, че е трудно да се разбере откъде е изстреляно ядреното оръжие, особено в такава бързо развиваща се ситуация като настоящата военна операция, при която изглежда, че Русия може да бъде обвинена във всичко, независимо от това колко е абсурдно обвинението“, коментира още Оливър Стоун.

„Вероятно ще отнеме няколко дни, за да стане ясна истината, но тя не е важна. Абсурдът е, че САЩ водят абсурдна война. Надеждата на Вашингтон и солидарният с него Запад е, че чрез тази война се доближаваме с още една стъпка към свалянето на руската националистическа власт и замяната й с един нов Елцин, който да даде на нашата страна още една голяма идеологическа и бизнес възможност, глътка икономически въздух и опорна точка за удар срещу Китай. Най-важното в тази игра е да изолираме Китай от Русия. Разбира се, че ако Русия падне, Китай ще е следващата цел. Вярвам, че това е мечтаният сценарий за неоконсервативните анархисти в нашето правителство – да изпълнят целта си за един по-добър „основан на правила свят“, завършва коментара си Оливър Стоун.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е АМЕРИКАНСКА ПРОВОКАЦИЯ ЗА ДА ОБВИНЯТ ПАК БРАТСКА РУСИЯ

  2. Това нашите т.н. депутати не са ли го чували, това нашите политици, или тези, които са се представили за такива не го ли знаят? По времето на ВСВ, когато действахме срещу СССР имахме все пак някакво обяснение, имахме цар с немско потекло. Толкова години по-късно,след като е известна огромната помощ на Русия за изграждането на България, сега 30г. по-късно след като е известна разрухата, ние отново сме против Русия. Този път позорът е вече исторически, не само ще рухнем окончателно като икономика, на път сме да изчеснем завинаги, защото сме последователни в тъпотата, подлостта и продажността си.Безхаберието и овчето поведение на големия процент от народа не е оправдание.Не американците, Турция ще поиска обратно владяната 5 века територия и няма да има кой да и се опре, а руснаците ще ни гледат с презрение.

  3. а може би, ако отново българите се оставят да бъдат въвлечени във война с Русия,не заслужават собствена държава? ако скудомните лелки и тъпоглавците, избрали Кирчо Гриндера, минат към Османската империя, няма да е вселенска загуба?

  4. Сега е момента да отхвърлим и руската зависимост. Не е лесно да се водиш руски освободител. Това е постоянно крадене ,а за това също трябва да се трудиш. Русите са мързеливи и страхливи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *