Оливие Дьоламарш: САЩ ЗАНУЛЯВАТ ЕВРОПА! Не е нужно да си завършил военно училище, за да разбереш, че Не Русия е саботирала “Северен поток”!

Германският икономически модел е напът да умре пред очите ни, Германия ще закъса тежко. И освен това си играят с огъня. Няма нужда да си завършил военно училище, за да знаеш, че не руснаците са саботирали „Северен поток“. За руснаците беше достатъчно да спрат кранчето, нямаше нужда да се самосаботират, това е напълно абсурдно. За да се замени руския газ с американски газ, трябва да се построят 5000 танкера за втечнен газ. Добре, вие ги нямате. А един танкер не се построява за една седмица. Освен това, когато танкерите за втечнен газ са построени и кръстосват Атлантическия океан, трябва да има пристанища, които да ги приемат и да освободят този газ. Този газ е втечнен и трябва да се регазифицира, за да може да се транспортира. Следователно всичко това са колосални инвестиции, години наред и, ако ги нямате, всичко приключва, категоричен е френският икономически анализатор Оливие Дьоламарш в интервю за Андре Беркоф по радио „Сюд“.

– Кой направи това? Защо? Кой има полза от този саботаж? Кой има полза от престъплението? Какво става, какво може да стане, едновременно в икономическата и геополитическата сфера? Добър ден, Оливие Дьоламарш!

– Добър ден, Андре!

– Вие сте икономически анализатор и съосновател на икономическия бюлетин Les Incorruptibles (Неподкупните – бел. пр. ). За щастие, все още има неподкупни. Какво става, Оливие Дьоламарш? Кой има полза от това? Знаем, че е имало саботаж, знаем, че в морската вода изтича газ, знаем какво прави водата с газа. Какви са последствията, какво става?

– Последствията са съвсем прости – повече няма да има газ.

https://youtu.be/l5hBVapd_i4

– Изобщо?

– И особено Германия, а тя има нужда, защото Германия не беше деиндустриализирана напълно като Франция. Така че те имат нужда от газ. И два-три танкера с втечнен природен газ, който ще им продадат и който все пак е руски газ – трябва да припомним това – т.е. руски газ, който минава през Китай…

– И през Индия.

– Да, и през Индия, и чиято цена междувременно се утроява, но все пак това е руски газ, така че, както обикновено,  ставаме за смях, но германците ще се окажат без газ. Напразно повтаряхме от дълго време, че растежът, икономиката са трансформирана енергия и, следователно, ако нямате енергия, нямате индустрия, което ще създаде проблем на Германия, тъй като, припомням, Германия – това е нейният икономически модел, индустриален модел и преди всичко автомобилната индустрия. Но все пак това е един вид мономодел и този мономодел е напът да умре пред очите ни. Припомням също, че Германия беше лидерът на ЕС.

– Винаги е била, от самото начало на Европейския съюз.

– Тя беше еталонът. Днес впрочем не Германия ще тегли останалата част от Европа, със сигурност не и Франция, така че ще се окажем в изключително тежко положение. И освен това си играят с огъня. Няма нужда да си завършил военното училище, за да знаеш, че не руснаците са го направили. За руснаците беше достатъчно да спрат кранчето, нямаше нужда да се самосаботират, това е напълно абсурдно. Така че кой го направи? Има едно видео, което се разпространява сега. В него г-н Байдън, Walking Dead (Живите мъртви – бел. пр.), ни разказва…

– Че има начини да ни отреже. Оливие Дьоламарш,  казвате, че доставките спират с този саботаж, значи Германия наистина ще закъса?

– Тя ще закъса, защото проблемът – и този проблем съществува от самото начало, това се говореше от самото начало на тези санкции, които са абсурдни. За да се замени руския газ с американски газ, трябва да се построят 5000 танкера за втечнен газ. Добре, вие ги нямате. А един танкер не се построява за една седмица. Освен това, когато танкерите за втечнен газ са построени и кръстосват Атлантическия океан, трябва да има пристанища, които да ги приемат и да освободят този газ. Този газ е втечнин и трябва да се регазифицира, за да може да се транспортира. Следователно всичко това са колосални инвестиции, години наред и, ако ги нямате, всичко приключва. Тоест, вие ще можете да скалъпите нещо и да докарате няколко танкера с втечнен газ…

– Именно, Оливие Дьоламарш, какви ще бъдат последствията за Франция, тъй като Франция все пак има няколко работещи ядрени централи, макар и не всичките?

– Много малко, но все пак проблемът е налице. Те се опитват да припишат енергийната криза на украинско-руския конфликт. Да, но не той предизвика енергийната криза. Г-н Путин няма абсолютно нищо общо с енергийната криза. Енергийната криза е непредвидливостта на нашите управляващи от петнадесет години насам, които не направиха това, което трябваше да се направи, които не предвидиха удара и днес е много лесно за г-н Макрон да дойде и да ни каже, че ще построи 14 ядрени реактора. Проблемът е, че те не се строят просто така. Това изисква десет години. А ние имаме нужда от енергия веднага, не след десет години.

– Благодаря, Оливие Дьоламарш, благодаря ви, че припомнихте тези прости истини!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Е нашите УМНИ политически говеда не си ли дават сметка за тази картина. Много умният Борисов, който заплюва всеки като простак, президента, че и целия народ, няма ли да спре да удря чело в краката на Козяк в знак на вярност и роболепие. Къде е тоя народ, който му обещава блестяща изборна победа. Ние потъваме и не си даваме сметка, че тези чужди военни бази могат да ни съсипят досущ като телефончетата на тримата сирийци , убити от гръмотевицата преди дни.

    • Приятелю Колев, тези американски бази натресени у нас не са за да ни пазят от агресия отвън, а са в ролята на чужда жандармерия която да овладее управлението на държавата ако не дай си боже последната се разбуни дотам че да реши да се отърве от американския диктат. Бъди сигурен че в сейфа на Козяк има подробно разписан план за това и че момченцата от базите с дъвките в устата и идиотските подстрижки няма да примигват когато изтрепват непокорните „хлебарки“ когато получат заповед за това. А ако наистина стане много напечено тези смелчаци със стоманени погледи много бързо ще се натоварят на самолетите както направиха и в Сайгон и в Кабул.

  2. Г-н Колев,тоя наш прост народ си заслужава съдбата.Глухи и слепи.Егоизъм и омраза!Това е следствие на 30 годишния период на внушение и опросточаване.Аз съм прост,вие сте прости и затова се разбираме.Само че,Оня простия от Банкя си пълни чекмеджетата,а простите го величаят.Наистина прости,до мозъка на костите!На такъв народ и Господ не може да помогне!И никакви бази,присъствия не го вълнува.Язък за хубавата ни Родина,пълна с олигофрения!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *