Областният на Запорожието: Украинското контранастъпление приключи

Тактиката на маневрената отбрана на силите на Руската федерация позволи да се спре контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предприето от Киев в Запорожка област, заяви областният управител Евгений Балицки пред журналисти на пресконференция.

„Врагът е спрян, а контранастъплението му, което бе толкова раздухвано, е напълно преустановено“, каза Балицки. – Единственото, което врагът прави, е да обстрелва нашите населени места с ракетите, доставени му от Запада. Това е всичко, което все още имат възможност да правят, защото устойчивостта на нашите оръжия, устойчивостта на нашите бойци, компетентната ни маневрена защита – благодарение на това нашите въоръжени сили задържаха контранастъплението на Киев и днес можем да кажем, че то е приключило.

Ръководителят на региона отбеляза, че боеве с ниска интензивност все още се водят край селата Работино и Щербаки, в посока с. Време. „Но тези стълкновения на практика са агонията на украинския режим. Бойците им в тези участъци се движат като сенки и не постигат нищо на цената на много жертви. Тези сили не са ротирани от 6 месеца и са напълно изтощени“, добави Балицки.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на 30 октомври, че в рамките на въпросната контраофанзива Киев е загубил над 90 000 убити и ранени военнослужещи, както и около 600 танка и 1900 бронирани машини от различни класове. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контраофанзивата на ВСУ се е провалила напълно, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни операции в някои части на фронта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.