Носителят на Пулицър Грийнуолд пред Тъкър Карлсън: На САЩ сега им отвориха друга, много по-фундаментална война и те казаха на НАТО и Украйна – концертът свърши! (С ВИДЕО)

Американският журналист, носител на наградата „Пулицър“, Глен Грийнуолд заяви в предаването на Тъкър Карлсън, че Украйна не може да спечели война срещу Русия.

„Русия е по-голяма държава, с много повече население и с много по-добра армия. Дори и с НАТО зад гърба си, Украйна не може да спечели, защото руските природни ресурси са неизчерпаеми и следователно е неизчерпаем и руският военен ресурс. Единственото, което може да се случи, е тази война да се проточи, добави Грийнуолд.

„Огромен брой млади украинци, а след тях вече и по-възрастните се бият в армията от ден първи. Не говоря въобще за доброволци – такива вече няма. Говоря за наборници, които са там по заповед на Зеленски. Всички те ще умрат. И накрая ще има преговори, в резултат на които Русия ще си прибере земите по черноморието и в Източна Украйна. Те не само ще запазят Крим, но вероятно ще отрежат половин Украйна“, казва американският журналист.

„И ето в каква ситуация сме 2 години по-късно, отчасти защото на Запада просто му омръзна да финансира тази война. Контраофанзивата, за която ни казаха, че ще промени всичко, се оказа монументална катастрофа и Западът не желае да дава повече пари за толкова безперспективно нещо. На украинците не им останаха почти никакви хора, които да воюват.

Сега украинските власти дърпат хора от улицата, свалят 45-50-годишни хора от автобусите и ги пращат на фронта. Междувременно на САЩ им се наложи да подхванат нова война, която за тях е от много по-голяма важност. Защото ако Израел загуби позиции, това значи САЩ напълно да загубят присъствието и контрола си върху Близкия Изток. Затова те казаха на украинците и НАТО: „Вижте, концертът свърши, време е да седнем на масата за преговори“.

И сега се намираме в ситуация, в което НАТО трябва да моли Русия да се задоволи само с 20-те % от Украйна, които тя така или иначе контролира почти без промяна през последната година и половина.

Глен Грийнуолд каза още: „Абсолютно съм убеден, че една от най-големите измами в тази война, е, че хората, които постоянно твърдяха колко са загрижени за украинците, всъщност бяха напълно безразлични към тях. Тези хора от САЩ и Европа от самото начало бяха готови да хвърлят всички украинци и цяла Украйна като съчки в огъня с едничката цел да отмъстят на Русия.

Мисля, че до голяма степен те искаха да отмъстят на Русия за това, че помага на Китай да замени американския модел и да наложи нов политически, икономически, финансов и търговски модел на света – многополюсният. Китай никога не би успял да направи това без военната мощ на Русия зад гърба си, смята носителят на „Пулицър“ за разследваща журналистика Глед Грийнуолд.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Русия има територия бол, и украинска не и е цел, а сигурност. Респективно операция сигурност трябва да гарантира безопасни граници, независимо от актуалните граници сега. Гарантирана сигурност може да означава Берлин, Париж, Лисабон, Лондон дори. И това поставя Америка в колебание, страните могат да разчитат на американската защита, напримерно атомна подводница по Дунав или европейския концерт завърши.

  2. И пак разбрахме, че Путин е най-великият шахматист :) да е жив и здрав

  3. Само нашите пишман политици не разбират какво се случва в света. Ще го разберат по трудния начин, но цената ще плащаме ние ,нашите деца и внуци.

  4. Русия няма толкова богати ресурси, колкото се говори, в други места по-света, например Австралия, те са повече, грешно е и мнението, че американците или европейците искат да нападат Русия, заради ресурси. Не виждате ли, че няма значение дали комунизъм или капитализъм, на определени хора, самата Русия им е трън в окото и колкото и Русия да се стараеха и полагаха усилия да бъдат приятели със запада, не се получи, заради тази малка групичка побесняли русофоби, както и поради години наред насажданата лъжлива пропаганда срещу Русия, сега обаче, засегнаха икономически и нашите държави с русофобията си, тази русофобска клика, трябва да бъде изолирана, за да има мир и спокойствие за всички, те са крайно деструктивни, дори опасни за мира.

  5. Наглите кравари постъпиха с укронацистите така,както винаги са постъпвали с марионетните режими, които разсаждат по Света.
    Ако наркомана зеленски беше прочел историята на войните разпзлени от краварите или поне беше гледал по новините как афганистанските им слуги бяха оставени на „милистта“ на народа на Афганистан, щеше да е наясно със съдбата, която чака и него и целия укронацистки елит.
    Колко милиона човешки живота ще бъдат погубени още, ако америка продължи да съществува?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *