Нов триумф на Владимир Путин! Ето как Великият Вова РАЗМАЗА ЗАПАДНОТО ЕМБАРГО и Спечели $ Десетки Милиарди за Русия! Виж Тук:

10

Гениалният стратег Владимир Путин отново пренебрегна законите на олигархичния капитализъм. И спечели. Не за себе си, а за своите сънародници. И за руската държава.

Как стана възможно това? 

Знаем, че основният закон на олигархизма е да натрупаш повече пари и богатства от другия. Така постепенно капиталът се концентрира в ръцете на все по-малък кръг от хора, наречени олигарси, които през последните 30 години иззеха цялата власт и започнаха да управляват зад кулисите всяка капиталистическа държава.

Но Владимир Путин отдавна изхвърли през прозореца този закон. Заедно с онези руски олигарси, които бяха награбили парите си от руската държава и народ, но не искаха да помогнат на страната да стъпи на краката си. Всички помним какво се случи с олигарсите  Березовски и Ходорковски. Беше им отнето всичко, което преди това бяха ограбили от държавата! И ги хвърлиха в затвора за НАНЕСЕНИ ОГРОМНИ ЩЕТИ  на руския народ.

Това, обаче, беше само началото. Действайки по капиталистически, харизматичният руски лидер отново и отново продължава да мисли единствено за интересите на своя народ и на руската държава.

Така се случи и с приватизационната сделка, която бе сключена вчера между руската държава и водещи световни нефтени компании – суверенния държавен фонд на Катар и една от най-мощните швейцарски компании в отрасъла – Гленкор.  Вчера председателят на огромната руска нефтена и газова компания „Роснефт“, Игор Сечин докладва на Владимир Путин за окончателното финализиране на тази изключително изгодна за Русия сделка.

Всъщност беше приватизирана една малка част от компанията „Роснефт“ – едва 19,5%. Това обаче донесе на държавната хазна около 20 милиарда долара или повече от един трилион рубли. Тези пари ще се влеят в руската икономика и ще допринесат за нейния възход, както и за подобряване на материалното състояние на хората в Руската федерация.

И този път  Владимир Путин пренебрегна основния закон на капитализма. Защото вместо той и негови приближени да се облагодетелстват от тази приватизационна сделка, както нашите Иван Костовци и други  подобия на хора и „демократи“, които ограбиха държавата и станаха олигарси, руската държава спечели повече от един трилион долара.

Но руският лидер успя да постигне много повече чрез тази сделка, от единия трилион, който влезе в хазната.

Най-напред той разби на пух и прах смешните санкции на Вашингтон и Брюксел, защото сключи сделката с уж „приятели“ на Запада. С Катарския държавен фонд и със „западната“ световно известна в отрасъла швейцарска фирма „Гленкор“.

Третият и най-важен успех, който постигна изключителният руски президент, бе че оттук нататък опитите на Вашингтон и Брюксел да убият икономиката на Русия като натискат надолу цените на нефта, вече ще имат нулева ефективност. Катар и „Гленкор“ са огромни и мощни играчи на нефтения пазар, които чрез тази сделка се присъединиха към Русия, вбесени от наглостта на Вашингтонските и Брюкселски чиновници, които искаха да унищожат руската икономика, но чрез парите и в ущърб на европейските и арабски нефтени компании.

Тоест, Владимир Путин постигна с една сделка три огромни придобивки за руската икономика и руския народ. Десетки милиарди долари постъпления в държавния бюджет, ликвидиране на санкциите в най-чувствителната за руската икономика област – нефто-газовата промишленост, и ликвидиране на всякакви опити на Запада да унищожи Русия с икономически лостове.

Ето защо западните медии гръмнаха за „неочаквания ТРИУМФ“ на Владимир Путин, който приватизира 19% от „Роснефт“, а спечели хиляди пъти повече от милиардите за държавния си бюджет.

„Файненшъл таймс“ пише, че сделката се е превърнала в „ТРИУМФ“ за Путин. Вестник Гардиън“  отбелязва, че сделката е била неочаквана за пазарите, но изключително ефективна за Путин и Русия. „Форбс“ пък подчертава, че Катар и компанията „Гленкор“ са изскочили като че ли от нищото и са финализирали сделка изгодна и за тях,  и за Русия.“Дейли телеграф“  посочва, че Катарският фонд и швейцарската „Гленкор“ са станали първите инвеститори в руска нефтена компания и оттук нататък ще повлекат крак още много инвеститори на изключително перспективния  и огромен пазар на Руската федерация.

Само преди минути Skandalno.net научи, че акциите на „Роснефт“ са скочили с цели 6,6% , до 380 долара за една акция, което е невиждан рекорд в цялата история на руската мега-компания.

И за да завършим, ще направим едно бегло сравнение с „приватизацията“ в България. От началото на този невиждан в историята на страната ни грабеж, бяха продадени, по точно е да се каже подарени,  от Иван Костов и седесарската компания, активи на българската държава за 100 милиарда долара. А в хазната са влезли по данни на Сметната палата само три милиарда.

Тоест, ние сме единствената държава в света, която отчита загуби от десетки милиарди долари, когато приватизира огромни и мощни предприятия като Кремиковци, „Химко“,  авиокомпания „Балкан“, черноморските курорти и още много други по-големи и по-малки предприятия.

Това означава, че 90% от нашите „честни бизнесмени“ са от дружинката на Али Баба и 40-те разбойника.

И за целия този пладнешки грабеж досега няма наказан нито един български политик или чиновник, които са вземали решения и са подписвали приватизационните сделки. Ето затова държавата ни е най-бедната в Европа. Защото крадците и мошениците живеят около нас и ни се надсмиват, но няма власт, която да ги накаже.

Така, както Владимир Путин направи в Русия. Затова хората от целия свят го обичат. Защото прави живота на своите сънародници по-добър. И защото мисли за хората в Русия и по света.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

10 КОМЕНТАРИ

 1. Погледнете си статията!И да има резон това,което пишете,прави впечатление градацията,която несъмнено е умишлена:
  20 милиарда долара,което е
  1 трилион РУБЛИ,после,
  1 милиард долара,после
  1трилион долара,после
  Трилионите,които влязоха в…
  Трилионите долари постъпления…
  Това всява съмнение и сваля качеството на материала!Да не говорим,че изключително изгодната за Русия сделка,най-вероятно ще се изплати за отрицателно време на купувача,но 20% от руския гигант,вече няма да са руски! Та,мерете хвалебствията.

  • Забележката ви относно „милиардите“ и „трилионите“ е резонна и сме я поправили. Мерси. Относно останалата част от коментара ви- няма как да се съгласим. Бъдещите печалби на Русия от тази сделка се оценяват действително на трилиони долари! Хубава вечер!

 2. Между „приватизацията “ в България и приватизацията в Русия приликата е само в думата. На практика приватизацията в Русия е подмяна на държавното ръководство на основните предприятия с частно, срещу определен процент собственост , като се запазва основният дял на държавата. По този начин частната предприемчивост и интерес неизменно работи и в интерес на държавата в определения процент , като отпада неефективният механичен контрол , които доказа неефективността си при държавното ръководство.
  В България, където приватизацията беше 100 %,“управителните съвети“ на новите притежатели на крупни предприятия изкуствено ги фалираха , за да се освободят от стотиците си малки акционери, без те да получат нищо , а разпродадените активи на унищожените предприятия се превърнат с големи общи загуби, но с достатъчна чиста печалба в налични за няколкото „изпълнителни директори“ , които след това ги вложиха в лични проекти , основно в имоти по екзотични места. До тук спирам , защото по-нататъчното усилие българите да осъзнаят какво им се случи , е безнадеждно.

 3. …от Целия Свят го обичат? ПСИХАРИ,ЖАЛКА ПРОПАГАНДА!
  Собствено Русия е с най-бедно паселение,бе…слепци!!
  МАНИИТЕ СА ВЕЛИЧИЕ СА ОБРАТНО ПРОПОРЦИОНАЛНИ НА СЪЩИНСКАТА…ДИКТАТУРА УПРАЖНЯВАНА ОТ МАНИАКА,ОБСЕБЕН
  ОТ ВЛАСТТА СИ!!! ПРЕДИ НЕГО Е САМО СЕВЕРНА КОРЕЯ, ТЕ СЕ ПЪЧАТ САМО С ЕДНОТО…ВЪОРЪЖАВАНЕ,ПАЗЕЩО ТИРАНИЧНИЯ ИМ КОМПЛЕКС!!!!

 4. Къчо Карамасуров, благодаря за информацията поднесена с такъв правилен български език! И правилно ли разбрах „МАНИИТЕ ЗА ВЕЛИЧИЕ СА ОБРАТНО ПРОПОРЦИОНАЛНИ НА СЪЩИНСКАТА …ДИКТАТУРА УПРАЖНЯВАНА ОТ МАНИАКА ,ОБСЕБЕН ОТ ВЛАСТТА СИ“ т.е. колкото по голяма мания за величие, толкова по слаба диктатура? Верно?

 5. Levi – Dessni … Nima NE vizzdata , che ZZalata s-ma E Promenena … ot NEZAVISIMO ZZARSSTVO kum SHibana Republika , za da SSe SSuzdavat Protivorechia, da SSe SSamoizbiva Naroda, da SSe Razdela IZKUSSTVENO …A vie SSe Durlite Edni-Drugi i SSi go Merite … 72 Godini NEZAKONNA Republichka na Zloto v BALGARIA…na Teritoriata na ZZARSSTVO BALGARIA …72 GODINI ,a Ne 27…NRB e Vazzniat PURVI etap na ILLuminatite i Nai – Vazzna Podgotovka za SSledvastia vtori etap na DEMONOkratskata / po Levsskii…/ Republichka na Zloto … Zasto Balgarite ,kakto predi 100 godini v ZZARSSTVO BALGARIA , ne Suzdavat Semeisstva S po 5-10 dezza, a zziganskite bulgari da sa Bez Sozzialni pomosti i s 1-2 dezza, sled kato NE mogat da gi gledat Normalno …Do 21 godini i Bez Sredno Obrazovanie , NIKAKVI pomosti,dohodi i NIKAKVO Glasuvane za VSICHKI … … .

 6. В Русия от подобни сделки печели единствено едрият капитал, начело с трилионерът Путин!

 7. radvam se za uspehite na bratuskite nie kato baza na voenno politicheskia sauz nato bial den niama da vidim i ot ali baba i razboinicite v parlamenta tova e hubavo bratska rusia da e dobre za da moje i na nas da pomogne 90 procenta ot balgarskia narod ot sarce go jelaem blagodaria ti ivo za prekrasnata publikacia da jivee bratska rusia

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *