Нинова от Бузлуджа: Народе, изправи се и Диктатурата на ГЕРБ ще падне! Ето наглия отговор на Борисов:

„Дъpжава не се управлява със страх, нация не се развива с апатия… Народе, изправи се и диктатурата на ГЕРБ ще падне“. Това послание отправи лидерката на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа вчера.

Повече от 40 000 социалисти от цялата страна се събраха отново в местността Историческа поляна под Бузлуджа, за да присъстват на традиционния събор, който отбеляза 128 години организирано социалистическо движение в България.

Ето какво каза пред събралото се множество лидерът на БСП Корнелия Нинова (Под статията вижте и задочният отговор на Бойко Борисов)

„Скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха началото на борбата за справедливост.

Тук сме, да се поклоним пред героите Хаджи Димитър и четниците му, които проляха кръвта си за свободата на България“, заяви Нинова.

И продължи: „Днес ни събират тези две думи, тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни и за мнозина няма справедливост. Но за разлика от тогава, днес българи са отнели свободата и справедливостта на други българи.

Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура на ГЕРБ управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който той и външните сили зад него държат нашия народ. Заради апатията, която предизвикват с политиката, която водят. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред левицата“, каза Нинова.

„Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и задачата ни е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра, да му дадем сили – да му кажем, че съдбата на България зависи от всеки един от нас. Събрали сме се да ви кажем: Народе, изправи се и диктатурата на ГЕРБ ще падне“, призова Нинова.

„Скъпи социалисти, в последните месеци срещу нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разделена и разцепена. Затова днес ние и вие, трябва да дадем ясен отговор на това – кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители – ние сме временно поставени от вас, за да свършим работа. Партията сте вие. Имаме нужда от вашата воля и дума днес. Разделени ли сме за това, че щом вземе властта, БСП ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в намерението си да помогнем на младите семейства, за да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите млади хора. Не сме.

Разделени ли сме по въпроса за това, че трябва да има общинско и държавно здравеопазване? И че не трябва да се доплаща в българските болници – не сме. Разделени ли сме за това, че трябва да има по един учебник за един клас по един предмет и държавата да поеме отговорност, и да не сменя съдържанието на българската история. Не сме. Не сме разделени и по това, че трябва да се грижим за българското производство и българската икономика. За да има доходи и социална политика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и Пакта за миграция? Ето, отговорът на българските социалисти към онези, които злословят, че партията е разцепена и разделена. Това е истинският отговор, това е народният референдум. Благодаря ви от сърце, че сте социалисти, за това, че сте верни на идеите, за това, че сте смели и сте тук въпреки страха“, заяви лидерът на соцпартията.

„Второто обвинение – „няма такава партия като БСП, тя си отива, тя постоянно залязва”. Чудя се на тези хора – в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И защото БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен Радев е президент, а Илияна Йотова – вицепрезидент. И това – само за 3 години. Тези хора на това му казват – „отиват си”. Като гледаме това и като чувстваме емоцията, на нас ни изглежда като идване  – гответе се, тук сме и идваме“, заяви Нинова.

„Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, манипулации и измислици, но решиха да ни унищожат финансово, като ни спрат субсидията и за да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас.

Не се прЕдаваме, не се прОдаваме, а продължаваме. Продължаваме с вярата с която сте дошли тук. Аз обиколих поляната преди да изляза на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3 часа през нощта от другия край на България. Не от страх, че ако не дойдат ще си загубят службицата, а с вяра за това, че са тук за справедливост, свобода, борба с неравенствата и срещу бедността. Благодаря ви. Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте. Надявам се, заредени днес да тръгнем в новата си битка за местните избори. Вчера, като единствената истинска партия в България, ние първи излязохме с платформа за местните избори и показахме какво ще правим за хората. Чак тогава ще изберем кой да го прави. Идете във вашите общини и им кажете, че нашите кметове ще работят  за това, част от данъците, които плащаме да остават при вас и да се използват във вашата община, за вашето благо, а не да остават в централния бюджет и той да ги разпределя от прозореца на джипа си на този, на когото е удобно. Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме и нашите кандидати. Виждате ли какво се случва в ГЕРБ? Ден след ден се отказват от ключовите си досега кметове. Какво е това, освен признание за провал? Нали бяха най-успешните кметове? Защо ги сменят? А когато ги сменят, какво? Моделът остава същият, защото той е горе. За разлика от тях, ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем кметове, които са били по 3-4 мандата, обичани и уважавани от своите съграждани. Ще имаме и много млади и нови кандидати. Подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление“.

„Скъпи социалисти, остава най-важният въпрос – въпросът за партньора, защото сами не можем. Подайте ръка на всеки българин, който милее за род и отечество, за семейство и дом, за добри доходи, достъпно здравеопазване, справедливост, борба с корупцията. Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България. Днес политиката вече не е дискусия в студията, политиката се превръща в будителство, възрожденско будителство. Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище „Помогни ми да те возвися“. Народе, помогни ни да спасим България. Единни за България!“, завърши приветствието си към събора Корнелия Нинова.

Ето и задочният отговор на Бойко Борисов:

„От Бузлуджа лесно се говори, но нека комунистите видят какво са правили. На БСП не им отива да говорят за въстания при икономическия ръст и подемът, който има държавата. Защото от техните въстания сме на това дередже, дето 45 години не можем да излезем от него“, така премиерът Бойко Борисов коментира думите на лидера на левицата Корнелия Нинова на събора на столетницата на Бузлуджа. И ехидно и нагло добави: Пожелавам на пенсионерите дето са горе на Бузлуджа в тая жега да се приберат живи и здрави. Щото са доста възрастни хората там и да ги измъчват в жегата… А също и внимателно да карат, защото магистралите са пълни с коли- българите пътуват много по новите магистрали…

Видео с изказването на Премиера Виж Тук:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

 1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА Б С П ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗАЕДНО СЪС БСП ВСИЧКИ МАСОВО ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ ДА ЗАСТАНЕМ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДО Б С П ЗА ДА СВАЛИМ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ САМО ТАКА ЩЕ ВЪРНЕМ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ СМЕ САМИ СЪС НАС НАРОДА Е ОБИЧАНИЯ НИ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ И ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

 2. НЕ НИ ТРЯБВАТ Ф- 16 НЕ Е ЗАПЛАХАТА БРАТСКА РУСИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДИ ИЗПРАВИ СЕ Б С П ЗАЕДНО СЪС НАРОДА ПОВЕДИ ГО НИНОВА ЗА ДА ТИ ПОВЯРВА ДА СЕ ИЗПРАВИМ ЗАЕДНО СРЕЩУ ЗАПЛАХАТА НАТО ЕС САЩ СОРОС БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ БРАТСКА РУСИЯ Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ ОТ ГЕНОЦИДА РАЗРУХАТА ДЕМОГРАФСКАТА СМЪРТ САМО БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ СЪЖИВИ ИКОНОМИКАТА НИ И БЪЛГАРИЯ САМО БРАТСКА РУСИЯ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ ДЕЦАТА НИ САМО БРАТСКА РУСИЯ ОБИЧА ДЕЦАТА НИ КАТО СВОИ САМО БРАТСКА РУСИЯ ИСКА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ

 3. ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ОБЯВЕТЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОБИЧ ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДА ЗАСТАВАМЕ ДО ВАС РУМЕН РАДЕВ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

 4. Изтърва му мозъчната хидравлика на самовлюбеното, за да изпуща такъв теч на „мисли“, при условие, че сам е бил част от БКП и нейният репресивен апарат, с което обикновено се е хвалел в миналото. Корнелия не може да осъществи успешно вземане на властта, докато партията ѝ дава противоположни сигнали. Българите са лъгани достатъчен брой пъти, за да се хванат на хоро, в което двата края дърпат в разни посоки. БСП не може да остане с изгледа на китайски склад, в който има всичко, наследено от БКП. Бившите „партийци“ днес нямат нищо общо не само като виждания и разбирания, а дори като идеология и светоглед. Каква е идеологията на БСП, щом там могат да съжителстват от милионер, душегубец, до пазач на зеленчукова градина? Такива широки платформи могат да се градят на всякаква друга, но не на социална идеология. Подкрепям усилията на Нинова да мръдне опозицията от мъртва точка, но това не може да стане с демагогия и затваряне на очи, тази ниша е заета от Борисов.

 5. ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ БЪЛГАРОУБИЕЦА ДА НИ ПРОКУДИ И ПОГУБИ ОТ МИЗЕРИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН ЛИ

 6. НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЕЛЕНА ГУНЧЕВА ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРАВОСЪДИЕ

 7. Не зная в някоя държава да се е случила промяна на обществено политическата система само със смяна на главния прокурор. За първи път чувам името на Елена Гунчева, но не разбирам как тя ще промени правосъдието.
  Убеден съм, че това което казва госпожа Нинова е правилно и е необходимо да се случи. КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ ПОВЕДЕ НАРОДА? Левите сили в България нямат изявени личности да застанат отпред и да поведат хората. Ако имаха до сега Боковата дерокрадция нямаше да просъществува толкова години.
  Бокой го знае и става все по нагъл и като отчитаме външната помощ, която той възмездно получава за наша сметка. В настоящия момент светлината в тунела е от прожектора на насрещно движещия се към нас влак. Това е влакът не на европейската демокрация а влакът на възраждащият се фашизъм.
  Относно китайския склад мога да кажа, че китайците могат да ни помогнат и помагат само на леви партии, които са взели властта. С други думи са спечелили доверието на народа. Икономическите възможности на Китай са огромни, но как да ни помагат след като нашите продажници са си дали гъза под наем на Американците и на разни десни Еврогейци. Колко предложения на китайците за бизнес бяха пренебрегнати и умишлено провалени през последните 10 години?

 8. Писна ми постоянно да ни обвиняват в пасивност. Това го правят уважаваните от мене Велизар Енчев, Юлиан Вучков и много други, а сега вече и Нинова. Предствете си че аз сам се изтъпаня пред НС или МС и почна да викам Долу Борисов, Долу мафията на ГЕРБ и хвърля някой домат. Ще ми вземат за луд и ще ме приберат в Карлуково. Имаше един такъв, казваше си Николай Колев Босия. Какво постигна той? Защо само Сорос има право да организира протестни митинги?
  Другарко Нинова, ако наистина искате да свалите от власт мафията ГЕРБ, само посочете дата, час и място. Хиляди ваши привърженици и противници на ГЕРБ ще се стекат на този протест. БКП/БРСДП има опит в тази насока: сповнете Септемврийското въстание, патизанското движение…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *