Нинова: Когато БСП водеше Кървава Война с Мафията ГЕРБ, всички се Страхуваха и Криеха! (С ВИДЕО)

“Напълно е възможно разграждането на този мафиотски модел. То вече започна на 4-ти април. Вижда се, че ГЕРБ повече не могат да управлявят. Разграждането му продължава през действията на служебния кабинет с изваждането на истината за управленския модел ГЕРБ. Но най-съществените действия трябва да предприемем в следващия парламент. Когато освен да го доразградим през законодателни промени, трябва да предложим и алтернативен управленски модел“: това заяви лидерът на българската левица Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Заради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани, уволнявани, мачкани, няма да позволим истината да се промени, фактите да се променят

„Ние за 4 години се борихме на 4 фронта. Първият е ГЕРБ и моделът на управление като задкулисие и паралелна държава. Вторият е същият този модел вътре в партията. Който се опитваше вътре през партията да ни спре. Третият е манипулацията на общественото мнение. Тогава Борисов беше в силата си. Държеше медии, държеше говорители. Всичкият бой беше срещу БСП. Не си спомням някой да е насочил такава агресия срещу Мая Манолова или някой от другите колеги. Четвъртият фронт, на който се борехме, беше външният натиск по Истанбулската конвенция. И европейските ни партньори, и Партията на европейските социалисти. Върху нас бе огромен натискът, защото на нашите гласове тежеше приемането й. Ако ние се бяхме съгласили, сега щеше да е факт. Ето Ви 4 фронта, с които сме борили последователно 4 години. Това са факти. Който иска, както иска сега да внушава, че сме статукво.

Защото по това време единият от лидерите на сегашните уж протестни партии беше министър на Борисов. Когато ние преживяхме всичко това. Другата лидер на партия беше омбудсман, избран с гласовете на Борисов. Ние сме били в това гласуване и знаем как става. Третият колега просто си водеше шоу в една телевизия.

Заради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани, уволнявани, мачкани. Няма да позволим истината да се промени, фактите да се променят. Така че с уважение към колегите на другите партии, които се самонарекоха протест. С уважение към хората, които ги подкрепиха, защото това са български граждани, които са направили своя свободен избор. Но няма да позволим истината за БСП да бъде подменена и манипулирана“.

Корнелия Нинова обяви: “БСП е началото на промяната на модела ГЕРБ. Преди 4 години, когато ние я започнахме, никой друг нямаше на терен. Всички се страхуваха, всички се бяха изпокрили. Аз съм благодарна на тези стотици хора, социалисти и поддръжници, които издържаха. И ето – промяната дойде. И се дължи в най-голяма степен на БСП“, категорична бе лидерът на българската левица Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

“Напълно е възможно разграждането на стария мафиотски модел. Това вече започна на 4-ти април. Вижда се, че ГЕРБ повече не могат да управлявят. Изтласкването на мафията от властта продължава през действията на служебния кабинет с изваждане на истината за този модел. Но най-съществената част трябва да направим в следващия парламент. Когато освен да го доразградим през законодателни промени, то трябва да предложим и алтернативен такъв.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Много често ни питат какъв е моделът. В едно изречение – паралелна държава и задкулисие, които управляват вместо официалните институции и го правят в интерес на малцина, крадейки 10 милиарда лева от народа“, коментира Нинова.

Тя заяви намеренията на „БСП за България“: „Голямата цел е да върнем ролята на институциите, да се управлява през официалните органи, да се спрат кражбите и средствата да бъдат насочени към хората. Най-важното в момента е кой какво може да направи, за да изградим новия модел. За нас в новия модел, освен борбата с корупцията, връщането на ролята на институциите, стоят няколко приоритета, които имат нужда от много сериозна работа, за да бъдат изпълнени.

Първо, борбата с бедността, неравенствата и ниските доходи.

Второ, реформата в здравеопазването.

И трето – образованието. За да се случи всичко това обаче и за да има средства, трябва да развиваме икономиката“, посочи Нинова.

Председателят на „БСП за България“ уточни още: „Направихме мащабна програма за увеличаване на доходите на най-бедните групи и на най-засегнатите. Не само от кризата. Това са възрастните, младите семейства и децата. Изчислили сме точно до стотинка колко струва това, през какво трябва да мине, до какво ще доведе.

Струва 2 950 250 550 лв. Ще помогне на 4 756 348 души. Ще доведе до стъпка в борбата с неравенствата. Ще помогне на тези най-уязвими групи.

Това помага през промяната на 18 закона, с които сме готови и ще ги внесем на първия ден на новия парламент.“

Водачът на кандидатската листа на „БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков също участва в предаването заедно с лидера си. В ефира на bTV той заяви: „Първо, трябва да е ясно, че не става дума за популизъм, а за съвсем постижима цел. Ние сме единствената политическа сила, в която в този труден за хората момент предлага такъв пакет. Защото нашият е социален пакет“.

Божанков подчерта: „За нас остава приоритет борбата с корупцията, но част от проблема с корупцията са изключително ниските доходи на хората. Защото хранителната среда на корупцията е преди всичко бедността. Нашият социален пакет, който обхваща от актуализациите на пенсиите през безплатните детски градини, помощта за майчинство за втората година“.

Явор Божанков коментира: „На прага сме на голяма световна икономическа криза. В цяла Европа има подкрепа за засегнатите малки и средни предприятия. За младите семейства, за възрастните хора. За всички, които в момента едва свързват двата края. Особено на фона на тази инфлация, която в момента увеличава всички цени и това е очевидно. Тук се иска държава и държавна намеса. Това е тенденцията в Европа. Младите хора няма как да направят семейство, когато доходите им не позволяват да гледат едно, а камо ли второ и трето дете. А за да подобрим демографията на България, на нас ни трябват повече деца“.

„Ние сме разписали всяка една мярка до стотинка колко ще струва. Една от най-важните мерки е намаляване на ДДС на цените на лекарствата. Това ще рефлектира пряко върху семейните бюджети, защото всяко семейство каквито и доходи да има – първо си купува храна и се лекува.

Второ. Безплатни детски градини. Виждате какво става в София. Не само безплатни детски градини и ясли, но и налични, защото места няма. В целият период от 1-ви до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни детските помагала. Това не са прахосани средства. Не са потънали в шкафчета, в чекмеджета. Не са отишли в празни язовири или в схемите на управлението на “Автомагистрали”, заяви още Божанков.

Водачът на листата във Велико Търново посочи: „Служебният кабинет за няколко месеца и ние за 4 години показахме къде отиват много повече от 3 милиарда. Средства в държавата има.

Корнелия Нинова акцентира: „Това е възможно. Брутният вътрешен продукт на България е 117 милиарда. Да се заделят 3 милиарда за решаване на най-големия проблем в държавата – бедността и демографската катастрофа за нас е повече от задължително. Хората са достатъчно интелигентни, за да преценят кой какъв е и кой кой е в политиката. Твърдя убедено от името на БСП, че ние бяхме единствената опозиция през последните 4 години. И за да не са само празни думите ще дам само няколко примера:

Последните 4 години депутат на ГЕРБ 4 пъти от трибуната на парламента призоваваше социалистите веднага и сега да бъдат изпратени в Сибир. Когато с живи вериги пазехме животните в Странджа да не ги избият заради уж чума, бяхме обявени за заплаха за националната сигурност. Срещу мен беше подаден сигнал в главната прокуратура, че съм заплаха за националната сигурност. Съдът преди няколко дни се произнесе, че чума няма. Избиха 43 000 животни и погубиха живота на тези хора“.

Лидерът на левицата припомни: „Когато за първи път заговорихме за корупция в правителството на Борисов в строителството, това, което сега виждате от служебния кабинет – “Автомагистрали”, АПИ и т.н. Борисов и това задкулисие изкараха строителните машини в протест срещу БСП. Няма в историята такова нещо – протест срещу опозиция вместо протест срещу управляващи.

Помните ли защо бе сменен председателя на парламента? Защото ми изключи микрофона и ме изгони от парламента, затова че критикувам премиера Борисов. И мога да продължа с още такива примери.

Например ние внесохме през тези години 4 вота на недоверие. Два от тях бяха за корупция. Един от тях беше за водния сектор – сега виждате злоупотребите с язовири. Всичко, което сега изнася служебния кабинет беше нашия труд през последните 4 години като опозиция.

Божанков продължи с примерите и поясни: „Аз бих дал и някои регионални примери в същата посока като народен представител, избран от Велико Търново. Още когато Цветан Цветанов беше в силата си, знаете Велико Търново бе неговата крепост, много хора бяха смачкани тогава – лекарите в Горна Оряховица, фирми, бизнес. Тогавашният местен феодал бе усвоил 50 милиона обществени поръчки. Тогава наистина бях сам. До ден днешен водя съдебни битки за това, което говорех и което правех. Нямаше други на терен. И в момента положението не е различно, защото София не е България. Това, което виждаме на национално ниво се повтаря на местно ниво – отпадъци, обществени поръчки. Например скандал със зареждането на дезинфектанти във всички секции. Виждаме Борисов на гости на една фабрика, един депутат от ДПС, свързан с тази фабрика, Държавният резерв с охота и на добри цени им раздава спирт. Всичко това ражда огромно влияние. То се преобразува в гласове на изборите. Срещу този модел сме се борили с колегите от БСП и сме понасяли тежките последици“.

Нинова разясни детайли от програмата на „БСП за България“: Втори приоритет е здравеопазването. Болниците да не са търговски дружества. Да има защитени здравни заведения в планински и отдалечени региони. Регионална структура на здравеопазването, така че всеки да има достъп. Имаме цялостна програма за образованието – един учебник за един клас за един предмет в цялата държава и този учебник съдържанието му да е отговорност на българското правителство и българската държава, за да пише там истината – за България, за българските класици, писатели и поети.

Що се отнася до изборите – да, имаме притеснения. Вчера се срещнахме с нашите представители в ЦИК. Те споделиха с нас, че на този етап, вече твърде късно, все още няма приети методически указания за изборите. В резултат на това все още няма одобрени изборни книжа. Споделиха, че ГЕРБ саботират целият процес – не гласуват, влизат, излизат. За всичко, за машинното гласуване гласуват против. Вината трябва да носят тези членове на ЦИК, които правят това, а не да прехвърлят на някой друг. Трябва да бъдат взети спешни мерки от служебния кабинет, за да бъде всичко наред“.

Явор Божанков уточни: „Машините дават няколко предимства – не могат да се снимат и да се отчитат, не може да има недействителни бюлетини. Ако служебният кабинет си свърши добре работата, считам, че ще имаме едни по-честни избори“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ами… за съжаление това е голата истина. Колкото и да се напъват разни “ манивели, щанги,компири, тикви,кратуни и всевъзможни таралясници да подменят историята.

  2. ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ ЗА БСП ТЯ Е ПАРТИЯТА НА НАРОДА САМО ТЯ ОСТАНА ДО НАРОДА С ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА НИ И ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП

  3. На другарката от Крушовица и се ослади властта! Кюта си в Парламента и имитира ОПОЗИЦИЯ! Дойдат ли нови избори, излезе от нелегалност и.. четете геройските й бездействия!Ало…, ИСТИНСКАТА ОПОЗИЦИЯ е – ВЕДНО, с протестиращите срещу мафията на площадите! А, къде бяхте цяла година, а? Под шлифера на Винету, нали?

    • Всички бяха на площада и БСП бяха на площада,единствено телевизията на БСП излъчваше протеста,а Радев от БСП даде начало на протестите, ако си спомняш изобщо!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *