На ръба на фалита! САЩ капитулира в търговската война с Китай – Байдън отмени Санкциите срещу Пекин!

Президентът на САЩ Байдън обяви във вторник намерението си да отмени голяма част от търговските санкции срещу Китай, като добави, че е възможно скоро САЩ напълно да премахнат всички санкции. Така търговската война, започната през 2018 г. от президента Доналд Тръмп срещу Пекин, е към своя логичен край.

Неефективността на американската икономика предизвика рязко нарастване на инфлацията, която достигна 8,3% през април след като през март беше 8,5%.

След налагането на допълнителни мита върху китайския износ, американските корпорации са загубили над $ 1,7 трилиона долара. А всяко американско семейство годишно е надплащало $ 1300 за стоки от първа необходимост. Тези цифри цитира в речта си посланика на Китайската народна република в Съединените щати Цин Ган.

Друг дипломат, говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, каза, че по време на тригодишната търговска война американският износ за Китай се е свил драстично и по тази причина Америка е загубила 240 000 работни места.

Редно е този „изстрел в собствения крак” на американските инициатори на „китайските санкции” да се замислят дали инициираните от тях днес „анти-руски санкции” няма да ги докарат до същия злощастен резултат. Защото сега въпросът е колко време ще издържат САЩ, преди да започнат да ги отменят? И колко трилиона долари и евро ще загубят още до тогава?

Юрий Тавровский

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *