Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Москва и Судан се разбраха за руска военна база на Червено море

Правителството в Хартум одобри споразумение за създаване на военно-логистична база за руския флот в Порт Судан, като в замяна Москва ще предостави граждански технологии, оръжия и оборудване на суданските въоръжени сили (SAF).

На 9 февруари руският външен министър Сергей Лавров проведе разговори с президента на Судан Абдел Фатах ал-Бурхан и неговия заместник Мохамед Хамдан Дагло.

Преди да отпътува от суданската столица, Лавров лаконично заяви пред репортери, че споразумението, което е било договорено предстои да бъде одобрено от суданския парламент.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Позовавайки се на судански военни източници, Associated Press в събота съобщи, че суданската армия е дала зелена светлина за военната база, а по време на срещата са договорени и „редица взаимоизгодни търговски и военно-търговски споразумения“, твърди източника.

„Те изчистиха всички наши опасения. Сделката е одобрена от военна гледна точка“, заявява пред АП судански военен служител.

В новата руска военна база на Червено море (която е трета поред в региона след тези в Еритрея и Джибути) ще бъдат разположени 3000 военнослужещи и четири военни кораба, включително с ядрена мощност. Военноморската база в Судан е от решаващо значение за плановете на Москва да разшири влиянието си в Африка, като свърже страните без излаз на море (Чад и ЦАР), в които Русия вече има солидно присъствие.

Москва е обвинявана от Запада, че се опитва да дестабилизира подкрепяните от Париж режими в бившите африкански колонии на Франция и предлага войски, наети от руския частен изпълнител по сигурността „Вагнер“, за защита на новите проруски правителства, които взеха властта в ред държави на Черния континент.

Основни лобисти за Москва в Судан са президентът на страната и ръководителя на паравоенните Сили за бърза подкрепа (СБП) и зам. премиер. Това става ясно от няколко доклада на ЦРУ за тясното сътрудничество на последния с „Вагнер“ в студената минна промишленост на Судан и в съседната Централноафриканска република.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Москва и Судан се разбраха за руска военна база на Червено море

 1. IYI Отговор

  13.02.2023 в 17:54

  Много хубаво.
  Но мен ме интересува какво става в бг:
  Стават две неща. Обществото се разделя. Първата част е зомбирана и готова на всичко да продължава да бъде роб. Повтарям- готова на всичко да бъде роб и да мрази свободомислещите. С цената на живота си.
  Втората част е по- интересна.
  Тя е и по- малката в количествено измерение. Тази част ще оцелее. Защото служи на Бог, защото има душа и сърце.
  В тази връзка:
  За да оцелее втората част(първата не ме интересува), има две решения:
  1. Да бяга в селата и планините и да създаде относителна автономност- относителна, защото в един момент слугите на матрицата ще дойдат и там и умъртвят всичко, свързано с Бог.
  2. Революция- това е единственият начин.
  Разберете- единственият.
  Когато съм се появила на този свят, Господ не ми е искал партиен билет. Когато си заминавам от този свят- също няма да ми иска партиен билет.
  Имаме само един избор, братя и сестри.

  • FuckEU Отговор

   14.02.2023 в 4:36

   Революции и преврати се правят от въоръжени хора и подкрепящият ги в мнозинството си народ.
   Тук липсват всички фактори, водещи до това. Още по-лошото е, че руснаците изглежда са готови да ни подарят на най-големите им врагове.

 2. IYI Отговор

  13.02.2023 в 18:24

  Предците ми са проляли кръвта си за тези земи! Никга не са колонизирали други народи, не са ги използвали и не са ги изтребвали!
  Сега от мен се иска доброволно да предам тези земи и прилежащите им народ и ресурси на кървавите колонизатори. Които са клали, търбушили чужди земи, грабили, изнасилвали, крали, хвърляли огън и жупел, продължете.
  Тези земи, напоени с кръвта на предците ми!
  Разбирате ли?!
  В името на тяхните лъжи и измами!
  Кървави! Разберете- кървави! Напоени с кръв от всички континенти!
  И така просто- ще им легнем. Защото измислили поредния лъжлив договор- като с индианците.
  Схващате ли?!

  • FuckEU Отговор

   14.02.2023 в 4:37

   Очевидно се схваща от истинските българи, но сме малцинство!

 3. FuckEU Отговор

  14.02.2023 в 4:34

  Щом негрите са руските ви братя, задължително се погрижете за тях!
  Тъкмо няма да се налага да лъжете и изопачавате историята, че те са ви дали вярата в Бог и са ви писали азбуката, за да станете бели хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *