Москва и Киев: На прага сме на подписването на Мирен договор!

1

В преговорите между Москва и Киев е постигнат значителен напредък, като той може да прерасне в единна позиция и дори подписване на мирен договор в близките дни. Новината съобщи Леонид Слуцкий, председател на комисията по международни отношения на руската Държавна дума, който е член на преговорния екип на Москва.

“Ако сравним позициите на двете делегации в самото начало на мирните преговори и днес, то виждаме значителен напредък. Според моите лични очаквания този напредък може да прерасне в следващите дни в единна позиция на двете делегации и в документи за подписване”, заяви Слуцкий.

Той подчерта, че подписването на документи е особено важно, защото ще “залегне в основата на намаляването на градуса на напрежението в хода на военната операция и, разбира се, ще спаси много хора”.

За постигане на компромис говори и Михаил Подоляк – съветник на украинския президент и член на украинския преговорен екип.

Подоляк посочи, че са били създадени работни групи, които провеждат редовни видеосрещи и дори се работи по юридическата подготовка на заключителни документи. Той допълни, че четвъртият рунд от преговорите между Москва и Киев ще се състои в близките дни, но не даде повече подробности. Досега се проведоха три такива кръга – на 28 февруари и на 3 и 7 март, завършили без резултат.

Преди минути пък прессекретарят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, съобщи, че поредният кръг от преговори между руската и украинската страна са планирани за понеделник, 14 март. По димите му те ще се проведат под формата на видеовръзка. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Британоварварите заличават цивилизационно България и българският православен народ. Руската цивилизация е рожба на българската ……, така че който има съмнения, нека се замисли.

    Краваският башибозук, управляващ България от 32 г. или ръсещ господарските им мантри от медиите, чисто и просто, трябва да бъде избит, а имотите и парите им конфискувани.
    Не можеш да бъдеш толерантен, към „хора“ които избиват теб и децата ти!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *