МОН Брутално Пресира Историците: Турско робство не е имало! Русия е най- големият ни враг! Ето Как и Защо ГЕРБ Фалшифицират Историята:

На 6 и 7 април 2019 г. в София се проведе поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образованието. МОН не за първи път провежда такива семинари за българските учители, но за първи път от почти десетилетие насам държавата плаща всички разходи на командированите специално за целта преподаватели от цялата страна.

Причината е прозаична – от началото на тази година министерството провежда изключително агресивна кампания за тотална подмяна на методиката, по която се преподава българската история, като основната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че основният враг на България е Русия, че най-близък приятел ни е Турция, че турско робство не е съществувало, че българите доброволно са приемали исляма и на драго сърце са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът между 1944 г. и 1989 г.

С патриотичната партия „Възраждане“ се свързали няколко учители, които независимо един от друг им разказали напълно подробно какво се е случвало на този семинар. От партията помолили един от учителите да им прати и писмо, в което да опише какво точно се е случило и как са се държали с тях техните „инструктури“.

Ето го и самото писмо, което сайтът ни Skandalno.net публикува без каквато и да е редакторска намеса:

„Здравейте!

Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет.

Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева. И двамата – преподаватели в Нов български университет и видни грантополучатели към фондацията на Джордж Сорос „Америка за България“. Сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто „Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас“. Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от „новостите“, които трябва да научим е „че турско робство не е имало“ и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че „Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре“ (за кръвния данък); „Девширмето е път към просперитет“; „далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор“ (за ислямизацията) и че „голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него“. Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен – доброволна.

Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да им извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води. Но сме им извили ръцете! И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост. На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии!

Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 – 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд.

Зададе ни въпроса „Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?“ При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията… Финалът беше „Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва…“ (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да й внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица.

Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система… Това е.

Успех Ви желая!“ Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

 1. Господи ако те има и ако все пак малко ти пука поне за този народ, накажи тези безродни продажници които толкова години наред заради едната добра заплата се гаврят с нас и паметта на предците ни
  Амин..

 2. Време е вече истината да излезе на яве.Толкова години ни втълпяваха за това че е имало робство,кланета,мланета и т. н.Браво да тези професори УЧЕНИ,АКАДЕМИЦИ че вървят в права посока.Не се срамувайте.НЕ Е ИМАЛО РОБСТВО.БЪЛГАРИНЪТ НИКОГА НЕ Е БИЛ РОБ.

  • Йовчо, соросоиден платен трол нещастен… от 10 км. ти личи че си на хранилката на „Америка за България“, шпионска подлога долна. Когато ГЕРБ падне от власт и изгоним американците от България, жална ти майка, гнидо нещастна. Ще влезеш в затвора за анти-държавна и антинародна дейност- ти и цялата кохорта от НПО-тата. Да си знаеш отсега.

   • БЪЛГАРИНЪТ НИКОГА НЕ Е БИЛ РОБ. Mного вярно. Ние постоянно сме били трън в задника на империята, когато друг е управлявал тези земи.И хайдутите, и постоянните възстания.

 3. Йовчо, таквиз кат тебе трябва да ги вкарат в Баташката църква, където кръвта на закланите хора все още личи по стените, да им турят по един фишек в гъза и да ги гръмнат за назидание и на други такива като тебе! Тъпанар!!!

 4. АЙСИКТИР БЕ МОН КУРВИ И ПЕДЕРАСИ БЕЗДАРНИ ПРЕДАТЕЛИ НА РОД И РОДИНА АЙСИКТИР БЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ПИСНА НИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ВАС МАХАЙТЕ СЕ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ЗАВИНАГИ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ ОТ ПРЕДИ 1989 ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *