Михаил Константинов ШОКИРАЩО: 50 процента от парите на България са откраднати!

Професорът по математика Михаил Константинов предложи нещата у нас да се наричат с истинските им имена.
Според него, корупция и  кражба са синоними, но в България се борим с корупцията, защото е по-удобна дума. Едно е да заклеймиш някого като крадец, друго е да обявиш, че е склонен да взима подкупи.
Понятията така са се объркали съзнателно от самите депутати, че корумпираните получават някакъв ореол на силни и недостижими от правосъдието хора. Хора, които могат да ви свършат някаква работа за съответната цена, хора на деня, хора – държава в държавата. Нещо като „доновете“ в мафията, които се грижат за онеправданите и наказват само враговете си и предателите.
Това е изключително вредно и опасно и е пълна манипулация на обществото
Борим се с една имагинерна корупция, правим цели комисии, даваме заплати на едни хора да дебнат други хора, а всъщност част от първите са в списък на вторите. И излиза, че трябва да се борят сами със себе си.
Нали разбирате, че такава борба е камуфлажна и кауза-пердута?
„Едни пари, които трябва да се използват  за полза на всички, за цялото общество,  попадат в ръцете на определен кръг хора. Те са малко на брой, сплотени и никой няма да издаде другия.
Тези пари, вместо в полза на обществото, в строежи, пенсии, в подобряване на живота, се скриват в сметки и имоти на крадците. Така наречените корумпирани стават все по-богати, а обществото все по-бедно и зависимо.  Така че корупцията е кражба и то в големи размери“, каза  Константинов.
Според него, у нас този вид кражба, или така наречената корупция  е в „много тежка форма“.  По негови сметки,  ако на Запад с подкупи и шуробаджанащина се краде 15-20% от обществения продукт, то в България този процент надхвърля 50!
И цифрата непрекъснато се увеличава. В ръцете на властимащите са всички сделки и е възможно процентът на корупционните кражби да достигне и зашеметяващи нива от 70-80%!!!
Това го казва математик, който обикновено гравитира край ГЕРБ.
Щом той казва тези цифри, представете си каква е истината!
Краде се масово!
Краде се безогледно!
Краде се от всичко!
От храни, от лекарства, от помощи, от обществени поръчки.
В същото време българският народ живее в бедност.
5 милиона души са на ръба, а 1,5 милиона от тях вегитират с 200 лева на месец и са под минимума на оцеляването.
Ровят в казаните, зъзнат, обличат се в парцали, а някои нямат вечер дори къде да се подслонят!
А крадците живеят в палати и никой не ги закача.
Да сте чули за осъден политик, или чиновник?
Ние не!
А колко е лесно!
Една шайка трябва да влезе в затвора!
Защо мълчите, господин Цацаров?
Дали пък вие и тези около вас не сте в 80-те процента?

 Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ САМО ТАКА ЩЕ СЕ ПРИБОРИМ С КОРУПЦИЯТА

  2. Разбира се, че Президентът ни Румен Радев има здраво семейство! Това, че му е втори брак, не е негатив! Никой не може да знае какво се случва в което и да е семейство между четири стени, така че никой няма право да съди другия, че се е развел! Десислава е неотлъчно до съпруга си и за радост на простаците, които търсят под вола теле, мишена против Президента. Само, че това са интелигентни хора и не обръщат внимание на троловете. Да ни е жив и здрав г-н Румен Радев и съпругата му, негов пръв съмишленик!
    А Плевньо, Чехльо, Пастирката, вечно ухиленият идиот не заслужава никакъв коментар, достатъчно ни беше срама заради него.

  3. КАКВО ОТ ТОВА ,ЧЕ Я СПОДЕЛЯМ КАТО СА МЕ БЛОКИРАЛИ НЕ МОГА ДА Я КОМЕНТИРАМ.ТО ТОВА Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО БАЛГАРИ.ВЗЕМАХА НИ ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ НА ЕДИН ЧОВЕК И НИ ОСТАВИХА ДА СИ ОТИДЕМ ОТ ТОЗИ СВЯТ ТЪЖНИ И НЕЩАСТНИ,ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ НИКОГА НЕ СМЕ ЖИВЯЛИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ , И НИЩО НЕ СМЕ СЪТВОРИЛИ.БОЖЕ КОЛКО СА НАГЛИ И ГЛУПАВИ.ТЕЗИ ПРОСТИ ХОРА ЖИВЕЕКИ С МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ И СЪВЪРШЕНСТВО ПРОСТО ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ КАТО НАЦИЯ И ДЪРЖАВА.ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ,ЧЕ ДОПУСНАХМЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.

  4. Това означава че народа тряба да се вдигне и да събори тази закостеняла практика на власт да се самоназначават,крадци,алчни типове чиято цел е да се краде

  5. В България всеки е патриот, но чака някой друг да свърши работата!

  6. „ДО КАТО УМНИЯ СЕ НАУМУВА,ЛУДИЯ СЕ НАЛУДУВА „….КАКЪВ Е ТВОЯТ ПРИНОС ПРОФ.КОНСТАНТИНОВ И ЗАЩО НЕ КАЖЕШ „б“ СЛЕД КАТО СИ КАЗАЛ „а“ ?! ТИ ЗНАЕШ ЦЕЛИТЕ ИГРИ С ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ !!! ИЗЧИСТИ СИ СЪВЕСТТА И КАЖИ ИСТИНАТА ?!ЗАПОЧНА ЕДНА СУТРИН САМО И СПРЯ,ЧЕ МЪРТВИТЕ ДУШИ В СПИСЪЦИТЕ СЕ ДОБАВЯТ КЪМ ГЕРБ !

  7. Ха! Те телефонните измамници живечт в палати и всички ги знаят кои са, и ни кой не ги закача, та ще посвгнат на властимащите!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *