Мащабен руски удар тази сутрин отнесе инфраструктурата на Украйна. Залужни призна, че нито една хипурзвукова руска ракета не е свалена

„Кинжали“-и, „Искандер“-и и крилати ракети, изстреляни на няколко вълни, поразиха стотици обекти в цяла Украйна

Русия предприе широкомащабна ракетна атака по цялата територия на Украйна в ранните сутрешни часове в понеделник, поразявайки военни и индустриални съоръжения.

Според „Файненшъл таймс“ днешната руска въздушна атака е втората най-мащабна след мощния удар с ракети и дронове в новогодишната нощ.

Киев призна, че не е успял да свали нито една руска ракета „Кинжал“ или „Искандер“, а британски анализтор заяви, че Русия е унищожила поне две батареи Patriot от нова година насам.

Отбелязва се, че руските въздушни атаки днес са поразили обекти на украинската критична инфраструктура, индустриални цели и военни обекти в Харковска, Днепропетровска, Запорожка и Хмелницка области.

Военно въздушните сили на украинската армия обобщиха резултатите от днешната атака на руските сили, които не са много утешителни, предава УНИАН, като цитира главнокомандващия ВСЕ ген. Валерий Залужни.

И така, съобщава се, че не е било възможно да се свалят:

– нито една от 7-те зенитни управляеми ракети С-300/С-400;
– нито един „Кинжал“ от четири;
– нито една крилата ракета Х-22 от 8;
– нито един Искандер-М от 6;
– и нито една управляема авиационна ракета Х-31П от 2.

Унищожени са:

– Всичките 8 дрона „Шахед“
– 18 крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55 от 24 бр.

Отбелязва се, че при руските въздушни атаки са били поразени обекти на критична инфраструктура, индустриални цивилни и военни обекти в Харковска, Днепропетровска, Запорожка и Хмелницка области.

„Не всички вражески ракети, които не можаха да бъдат свалени, достигнаха целите си“, заявиха от украинските въоръжени сили.

Вероятно такива ниски нива на свалени въздушни цели се обясняват с факта, че руската армия предварително прочисти през предходните дни някои области от тяхното ПВО и сега нанесе основния удар именно по тези региони на Украйна. „Областите, по които удариха, не бяха достатъчно плътно покрити от съвременни системи за противовъздушна отбрана“, обяснява агенцията.

Просто имаме нужда от още Patriot-и, „Ирис“ и други системи за противовъздушна отбрана, отбелязва УНИАН.

Междувременно британският военен анализатор Александър Меркурис съобщи за YouTube-канала The Duran, че по време на масираните руски ракетни атаки срещу Киев от коледнитее празници до сега са били унищожени още две американски системи за противоракетна отбрана Patriot. Това беше истински шок за Запада, добави Меркурис, тъй като НАТО смята тези комплекси за непобедими.

„Двете големи атаки, извършени на 29 декември и 2 януари, бяха абсолютно опустошителни. Очевидно е, че американците и украинците, както и техните западни съюзници, са шокирани от тези атаки. Има голямо количество доказателства, че те са довели до унищожаването на най-малко две батареи за противовъздушна отбрана Patriot“, казва Меркурис.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. И това е само началото на началото на края на БУВША украйна.

  2. Чува ли се ръкопляскането от Щатите и от Англия, от Германия, Украина си отива. Ще остане една разрушена земя без население. Какво си мислят нашите абсолютни кретени, на кого ще праща оръжие Тагарев, срещу кого ще плюе Пеевски и ПП-тата.Нещастниците все още не са разбрали простата истина, че Западът е загубил. Какво е била Англия преди колониалния си възход, това я чака и в бъдеще.

  3. Скоро и нашите тъпунгери ще обърнат плочата.Доган пръв поведе хорото! Те си мислят,че като се наредят в редички,с букети и ще им се размине?! НЕ,И ТОЯ ПЪТ! ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НЯМА ПРОШКА! РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ,НЕЩАСТНИЦУ? РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА! А ВИЕ СТЕ ОТРЕПКИ,СГАН,СВОЛОЧ,БЛЯДОВЕ!ЩЕ СТРОИТЕ НИВБПАМВТНК,ТОЯ ПЪТ НА ПУТИН!

  4. Тези новини са полезни и приятни за всеки честен и нормален човек! Но за евроатлантиците е ненавист, злоба и смърт!
    РУСИЯ побеждава по всички фронтове!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.