Мадуро нарече Зеленски „клоун“, който обижда папата

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подкрепи предложението на папа Франциск към Украйна да започне мирни преговори с Русия и остро осъди вчерашните изявления на украинския президент Владимир Зеленски срещу папата. Венецуелският лидер смята, че Зеленски е „същият груб клоун като американския агент Хуан Гуайдо“.

Папата знае, че разразилата се война в Украйна е „голяма провокация на Запада към Русия, която не успя и вече е настъпил моментът да започнат преговори за мир. Дошъл е моментът, когато този негов призив ще бъде чут и на запад“, заяви Мадуро в понеделник в ефира на Venezolana de Television. Той подчерта, че „Венецуела ентусиазирано и силно подкрепя думите и призива на папата за мир в Украйна“. Мадуро добави, че папа Франциск, уважаван в целия свят, се застъпва за мир и преговори, а в отговор Зеленски неуместно го обижда. Той каза, че Зеленски му напомня все повече и повече за самопровъзгласилия се преди време за президент на Венецуела Хуан Гуайдо, който обаче беше изоставен и от венецуелската опозиция като американски агент и който в момента живее в Съединените щати. Венецуелският лидер смята, че Зеленски е „същият груб клоун и американски агент като победения Гуайдо“.

По-рано в интервю за телевизионната и радиокомпания RSI Франциск призова Украйна да седне на масата за преговори с Русия, като в омиротворяването трябва да се включат и международни посредници. Франциск добави, че когато някой види, че „е победен, че нещата отиват на зле, трябва да покаже смелост, като седне да преговаря“, за да предотврати най-лошото – катастрофата и да избегне нови смъртни случаи. А израза, който папата употреби „Украйна да развее бялото знаме“, красноречиво показа желанието на католическата църква за капитулация на Киев. В Киев бяха изразени критики на различни нива, а Министерството на външните работи на Украйна привика за обяснение апостолическия нунций (посланик). Зеленски отхвърли инициативата на папата за мирно уреждане, наричайки я „виртуално посредничество“, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Времето с господство себелюбие, и придобита материя расте по бързо отколкото душата може да усвои по собствени закони, е време на войните края

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.