Льо Пен: Макрон си играе на пълководец. Меланшон: Война срещу Русия е лудост

Ръководителят на парламентарната група на френската партия „Национален сбор“ смята изявлението на президента на републиката Еманюел Макрон за възможността за изпращане на войски на западни държави в Украйна за неразумно.

„Не знам дали всички осъзнават сериозността на подобно изявление. Еманюел Макрон си играе на пълководец, но той говори толкова небрежно за живота на нашите деца. Това е въпрос на мир или война в нашата страна“, каза Льо Пен.

На свой ред основателят на лявата партия „Неподчинената Франция“ Жан-Люк Меланшон заяви, че изпращането на войски в Украйна ще направи Париж страна в конфликта, като нарече лудост перспективата Франция да започне война срещу Русия.

„Изпращането на войски в Украйна би ни направило страна в конфликта. Войната срещу Русия би била лудост. Такава войнствена словесна ескалация от една ядрена сила срещу друга голяма ядрена сила е безотговорен акт“, пише Меланшон в социалната мрежа X.

Лидерът на партията на „Патриоти“ Флориан Филипо също смята подобни приказки за налудничави. На пресконференция след среща в Париж, посветена на подпомагането на Киев, Макрон каза вчера, че е била обсъждана възможността за изпращане на войски от западни страни, но консенсус по този въпрос не е постигнат. Той обаче добави, че след време нищо не може да се изключи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Явно Брижит Макрон го е оставила на сухо и човека е бръмбалясал съвсем. Може да се хване бас, че сам отвори пътя на Мари льо Пен към президентския стол. Ще го духнат и то скоро.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *