Лъжите на Запада за Русия и Войната в Украйна!

3

Защо Путин не можеше да постъпи иначе? И защо западната пропаганда лъже всички събудили се доскоро „спящи“ жители на планетата с твърдението: „Русия започна войната в Украйна“?

След като Русия призна донбаските републики за независими, някой съмнявал ли се е, че въоръжените сили на Украйна няма да нахлуят на територията на ЛНР и ДНР? Над 120 хилядна украинска армия, 345 танка, 2160 бойни бронирани машини, 820 артилерийски оръдия и минохвъргачки, 160 реактивни системи за залпов огън, включително 300-милиметрови пускови установки “Смерч”, бяха на границата с ДНР и ЛНР готови за пълномащабна инвазия.

На 20 февруари, часове преди Путин да обяви специалната операция на русия в Украйна, въоръжените сили на Украйна правеха проходи в минните си полета с помощта на установки за разминиране. Те обстрелваха интензивно не само на териториите на републиките в Донецк и Луганск, но и територии в Русия.

Министърът на отбраната на Украйна Резников беше голям фен на хърватската операция „Буря“, пътува до Хърватия, за да почерпи от опита на тамошните военни и даже покани съответните специалисти от Хърватия в Украйна.

Украинският план за нашествие в Донбас и Крим в края на февруари се доказва от документи, получени от руското разузнаване.

И какво, според високоинтелигентните представители на западната общественост, трябваше да направи президентът Путин? Да изчака началото на агресията на Украйна, за да си създаде образа на жертва и да изчака украинските батальони да унищожат цял Донбас, за да има неоспорими доказателства за престъпленията на Украйна? Нацистките  батальони „Правий сектор“, „Азов“ и „Айдар“нямаше да се церемонят с местното население, щяха да действат като американците в Ирак – да сриват жилищни сгради и комуникации, без да им пука за броя на цивилните жертви.

Щеше ли да е доволна западната общественост? Пак нямаше да пророни сълза за жертвите, както не го направи цели осем години за тероризираните от укронацистите жители на Донбас.

А датите на началото на „руската агресия“, разбира се, бяха известни на Лондон и Вашингтон. Подстрекавайки васалната си Украйна да нападне, те не се съмняваха, че Русия ще отговори. Затова и непрекъснато предвиждаха датите на нападението. Изглежда обаче не са предполагали мащаба на ответния руски удар.

Или може би руската армия не трябваше да нахлува, а да спре на границите на ЛНР-ДНР?

Терористичната същност на режима в Киев нямаше да се промени. Както няма да се промени в случай на достигане до границите на ЛНР и ДНР, посочени в конституциите на републиките, съответстващи на границите на Луганската и Донецка области в рамките на Украйна. Русия пак щеше да получи пълния пакет от западни санкции, а територията на Украйна щеше да продължи да се използва от САЩ и НАТО като развъдник за нацисти срещу Русия. Според информация на руското разузнаване, НАТО е планирало пълномащабна окупация на Украйна: от декември 2021 г. Русия е получила информация за плановете на НАТО да разположи 2 сухопътни бригади, 1 военноморска, 1 въздушна бригада (въздушна бригада – с възможност за оборудване на самолети с ядрени бойни глави) на територията на Украйна.

Дори без Крим и Донбас, в Украйна Западът щеше да има достатъчно територия за директен анти-руски плацдарм: на юг, в Очаков база на британския флот, в цялата страна бази на НАТО, в Харковска, Сумска и Черниговска области – ракети, насочени към Москва. И върху всичко това енда маймуна с граната – Зеленски с ядрена бомба.

Жертвите и щетите за освобождението на ЛНР и ДНР от укро-нацистите, биха били безсмислени ако руската армия не прочисти цяла Украйна от нацистката идеология, която с подкрепата на САЩ за 8 години беше превърната в държавна.

Ракетите в Черниговска и Сумска област с време за полет от 4 минути до Москва, с пълен набор от международни санкции, не са най-добрият начин за прекратяване на конфликта, който не би бил прекратен.

Благодарение на западните санкции отпадна необходимостта Русия да се съобразява с условията, наложени и диктувани от глобалните западни институции. Така стана възможно Русия да възстанови икономическия си суверенитет. Сега Западът ни даде възможност и да зачеркнем МВФ, а с това и изтичането на капитали от страната ни най-накрая да бъде спряно. Ще е необходимо да се реорганизират местните предприятия, да се насочват инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, да се възстанови вътрешното производство на самолети и електроника. Жалко, че още през 2014 г. Западът не ни наложи толкова тежки санкции, че да започнем от по-рано с възстановителната си политика. Преходът към новата икономика не е просто възможен – това е широк прозорец от възможности. И ние в Русия имаме всички ресурси за такъв преход. Това не са уникални химически елементи или специален климат. Това са правилни административни решения при зачитане на суверенните интереси на държавата.

А всичко останало у нас е налице: излишък от природни ресурси, наличие на технологии или научна база за тяхното развитие, достатъчно финансови ресурси, дори въпреки ограбването на част от руските златни резерви от „цивилизования Запад“. В допълнение към това има партньорски страни, които не участват в антируските санкции. Такива са Китай, Индия, Бразилия, Аржентина, Иран, Пакистан и много други страни с техните технологии, ресурси и пазари.

Военната операция в Украйна рано или късно ще приключи. Раните и обидите постепенно ще заздравеят. Украинските предприятия, които все още не са унищожени и разграбени от европейските „реформи“, постепенно ще възстановят връзките си с доставчици и купувачи. Жителите на сегашната територия на Украйна ще се завърнат по домовете си и на работа. Перспективите ще са съвсем други: вместо стабилно разложение, деиндустриализация и обезлюдяване ще има възможности за бързо развитие.

Да, САЩ постигнаха определени цели: с помощта на предизвикания от тях украински конфликт те изградиха образа на Русия като агресор, те успяха да обединят Европа в единен антируски фронт, да нанесат рана в отношенията между украинци и руснаци, която няма да се излекува бързо и лесно, получиха така дълго чаканата причина за вечни антируски санкции. Санкциите обаче така или иначе щяха да ни ги наложат по всякакъв друг измислен повод. Тяхната задача е да нанесат щети на Русия и да дерайлират икономиката на Европа, за да победят последната и да я направят отново зависима от следващия американски “План Маршал”, която да я зароби окончателно.

Основното нещо днес е да накараме Украйна да спре с военните действия и да капитулира напълно. От това в Украйна най-много се страхуват прозападните и про-нацистки последователи на Бандера. На обратния полюс са тези, които чакат освобождение от окупацията на нацистите – те са сигурни, че всяко замразяване на конфликта в която и да е част на Украйна, ще доведе до наказателни операции и чистки от страна на Киевското Гестапо срещу населението, което не е достатъчно лоялно към режима.

Едва ли има повече смисъл да продължаваме с призивите към Украинската власт да щади живота на своите граждани. И ако жителите на Украйна искат да обвинят някого за жертвите и разрушенията, нека обърнат гнева си към истинските виновници – онези, от които действително се страхуват – към властта в Киев, към Лондон и Вашингтон. Защото точно в техните окървавени ръце е живота и смъртта на народите в Украйна.

Автор: Александър Дудчак

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тук уместно да се спомене че през 1853-56гг. въоръжените сили на Великобритания, Франция и Турция са извършили агресия срещу Русия. Военните действия са се развивали главно в Крим и Севастопол. Втора агресия в Крим е извършена от фашистка Германия през ВСВ. Знаете как са завършили тези агресии. Над три четвърти от населението на Крим са руснаци, останалите украинци, татари, турци, евреи и българи. Референдума за присъедивяване на Крим към Русия се проведе под наблюдение на представители на ОССЕ – Организация за сигурност и сътрудничество в Европа, които най-малко можем да обвиним в русофилство. Преобладаваща част от населението на Крим, включително украинци и татари, се изказаха за присъединяване на Крим към Русия.

  2. че при разпадането на СССР, Украйна остана без ядрено оръжие. Зеленски няма да се поколебае да го употреби.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *